Hae
Diiskuneiti

KAUHUKESKIVIIKKO: SUMMER OF 84

Tervetuloa kauhukeskiviikon pariin! Katson paljon kauhuelokuvia ja tässä postaus-sarjassa esittelen joka keskiviikko yhden suosikki kauhuelokuvani. Toivottavasti tekin löydätte uutta hyytävää katsottavaa tai muistatte jonkin unholaan jääneen elokuvan uudelleen 🙂

SUMMER OF 84 (2018)

Tänään on vuorossa vuonna 2018 ensi-iltaan tullut Summer of 84, joka vie katsojan suoraan kultaiseen kasariaikaan. Olen katsonut tämän leffan kaksi kertaa ja vaikka normaalisti mitkään murhausjutut ei muhun uppoa, niin nämä elokuva oli todella hyvä!

JUONI + spoiler

Summer of 84 kertoo neljästä 15-vuotiaasta teinipojasta nimiltään: Davey, Eats, Woody ja Curtis. Elokuvassa kerrotaan heidän rauhallisesta kesänvietosta, johon kuuluu myös Daveyn vanha lapsenvahti ja nykyinen ihastus Nikki. Eräänä iltana koko kaupunki pysähtyy, kun telkkarissa kerrotaan alueella pyörivästä sarjamurhaajasta nimeltään Cape May Slayer. Sarjamurhaaja on itse ilmoittanut poliisille tappaneensa kaksi aikuista ja 13 teinipoikaa. Varsinkin teinipojat tuntuvat olevan Cape May Slayerin saaliita. Yhtenä päivänä Davey huomaa maitopurkissa katoamisilmoituksen teini-ikäisestä pojasta ja hän on takuu varma, että hän oli nähnyt yhtenä iltana tuon kyseisen pojan hänen naapurinsa Mackeyn luona. Kukaan kaveriporukasta ei oikeen usko Daveytä, sillä naapuri Mackey on poliisi ja kaiken lisäksi hän on mukava. Mackey asuu yksin ja hän on naapuruston hyväntekijä ja hän tulee kaikkien kanssa toimeen.

Davey kiinnostuu Mackeystä toden teolla ja hän värvää koko kaveriporukan stalkkaamaan Mackeyn päivittäisiä touhuja. Multakasseja, lapioita, verinen t-paita, lukittu kellari – pikkuhiljaa palapeli alkaa olemaan valmis ja Davey on varma, että Mackey on poliisien etsimä sarjamurhaaja. Kaveriporukka päättää kertoa epäilystään ensiksi Daveyn vanhemmille, jossa käykin sitten aika hassusti. Vanhemmat eivät usko lainkaan, että Mackey olisi sarjamurhaaja ja vanhemmat passittavat pojat kertomaan Mackeylle typeristä epäilyksistään ja pojat joutuvat pyytämään Mackeyltä anteeksi kasvotusten. Mackey vain nauraa ja antaa pojille anteeksi, mutta Davey saa kotiarestia. Epäilysten jälkeen Mackey alkaa pitämään poikia silmiä ja hän tekee myös yllätyskäynnin Daveylle, kun hänen vanhempansa eivät ole kotona. Davey kertoo Mackeylle, että oli nähnyt maitopurkissa olleen pojan hänen luonaan, johon Mackey vain naurahtaa ja kertoo sen olleen varmasti hänen sukulaispoikansa. Lopulta Mackey tarjoutuu soittamaan sukulaispojalleen, mutta hän ei vastaa. Kun Mackey on lähtenyt, Davey selvittää mihin numeroon Mackey oli äskettäin soittanut ja käy ilmi, että hän soitti omaan kotinumeroonsa – eli mitään sukulaispoikaa ei siis ollutkaan.

Seuraavana päivänä uutisissa kerrotaan, että sarjamurhaaja on löydetty. Mackey oli kuulemma löytänyt sarjamurhaajan ja tämän jälkeen Mackeytä pidetään kaupungin sankarina. Davey on edelleen varma, että Mackey on sarjamurhaaja, koska heti häneen kohdistuneiden epäilysten jälkeen sarjamurhaaja löytyikin yhtä-äkkiä. Sarjamurhaajan löytymisen kunniaksi järjestetään suuret juhlat kaupungissa. Davey ja Woody päättävät ottaa juhlien aikana selvää mitä Mackeyn lukitussa kellarissa oikein on. Myös Nikki liittyy seuraan ja Woody kuvaa videokameralla koko reissun kellariin. Kellarista löytyy ruumis sekä yksi kadoksissa ollut poika, joka on todella huonossa kunnossa, mutta elää. Davey tajuaa, että kaikki kuvat Mackeyn seinällä olevista sukulaisista, ovat Mackeyn murhaamia ihmisiä ja myös Daveyn kuva on ilmestynyt seinälle. Davey, Woody ja Nikki marssivat poliisiasemalle ja näyttävät videonauhan poliiseille. Poliisit piirittävät Mackeyn talon, mutta hän on kadonnut kuin tuhka tuuleen.

Kaikkia pelottaa missä Mackey on ja Woody menee yökylään Daveylle. Daveyn vanhemmat rauhoittelevat poikia, ettei mitään hätää ole ja he pitävät pojista huolta. Yöllä kaikkien nukkuessa Mackey laskeutuu Daveyn vintiltä, jonne hän oli piilossa. Mackey sieppaa molemmat pojat ja pojat heräävät poliisiautossa keskellä autiota saarta. Mackey kertoo, että nyt pelataan oikeaa miesjahtia ja pojat juoksevat metsään. Mackey löytää Daveyn ja viiltää hänen nilkan auki, jottei Davey pysty juoksemaan enää karkuun. Woody juoksee takaisin autolle, mutta Mackey saa hänet kiinni ja tappaa Woodyn. Davey ryömii autolle ja on todella järkyttynyt, kun näkee ystävänä ruumiin. Mackey ottaa Daveyn kiinni ja kertoo, että Davey on vienyt hänen elämänsä ja siitä syystä hän aikoo piinata Daveytä koko hänen loppuelämänsä. Hän ei ansaitse tulla tapetuksi vielä, mutta jonain päivänä hän ilmestyy viemään Daveyn hengen.

TÄHDET

ARVOSTELUT

IMDb:ssä Summer of 84 oli saanut arvonsanaksi 6.7. Itse annan elokuvalle arvosanan 9, sillä elokuvan juoni ja tarinan kerronta piti tiukassa otteessaan. Tykkäsin hirveästi, kun elokuva rakentui teinikesän ympärille ja kaikki roolihahmot olivat kiinnostavia. Loppu oli todella kammottava ja on aina yllättävää, kun joku päähenkilöistä kuolee. Vaikka suakaan ei napostelisi murhamysteerit, niin tämä oli todella hyvä. Monet ovat sanoneet, että tämä leffa on samaa tyyliä, kuin Netflixin sarja Stranger Things – eli jos olet tykännyt kyseisestä sarjasta, niin katso myös tämä elokuva.

Katso elokuva

Summer of 84 on katsottavissa Netflixissä ja jos se kerkeää poistumaan Netflixin valikoimasta, ennen kuin ehdit sen katsomaan, niin sen voi myös vuokrata *Viaplayn vuokraamosta hintaan 3,90€ (*mainoslinkki).

Kurkkaa tästä MUUT kauhukeskiviikot:

Annabelle.

The Haunting – Paholaistalo.

 

10 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Itse en ole tästä leffasta tainnut aikaisemmin edes kuulla 😀

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Tämä on kanadalainen elokuva ja ilmestyi vasta viime vuonna. Tässä leffassa on samat ohjaajat kuin esim. Turbo Kidissä 🙂

 2. Janina kirjoitti:

  Mä en pysty katsomaan yhtään kauhuleffoja! Ne vois olla mielenkiintoisia ja vähän kyllä houkuttelis nähdä, mutta tiiän etten nuku sen jälkeen 😀 Hyvin olit kuvaillut tätä leffaa ja nyt kyllä kiinnostais myös nähdä tämä!
  http://janinacharlotta.blogspot.com/?m=1

 3. Melissa kirjoitti:

  Suosittelen sellaista elokuvaa kuin Nimetön, espanjalainen elokuva.

 4. Saara kirjoitti:

  Seuraatko myös kauhusarjoja? Netflixillä on uusi koukuttava sarja Haunting of Hill House. Ja tosi hyvä kääntäjä, minä 😀

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   En seuraa ollenkaan mitään sarjoja, paitsi joskus salkkareita. Leffat ovat vaan enemmän mun juttu, kun en jaksa keskittyä sarjoihin, koska ne ovat välillä tosi pitkäveteisiä. Katsoin jakson tuota Haunting of Hill Housea, mutta en innostunut, vaikka kaikki ovat sitä hirveästi hehkuttaneet. MUTTA kääntäjä oli erinomainen 😉

 5. Mia kirjoitti:

  Kiitti leffavinkistä, tästä en ollut kuullutkaan. 🙂 Mä en pelkää ns. splattereita, mutta psykologinen kauhu on välillä liikaa. Esim. Ring-elokuva oli kammottava.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.