Hae
Diiskuneiti
Kaupallinen yhteistyö

HELPPOJA JA NÄYTTÄVIÄ HERKKUJA LOPPUVUODEN JUHLIIN

Kaupallinen yhteistyö: Tokmanni
*Sisältää mainoslinkkejä

Vietin viime viikonloppuna syntymäpäiviäni ja halusin järjestää lähimmille sukulaisille pienimuotoiset synttärikahvit jouluisella teemalla. Lisäksi iltapäivällä muutama ystäväni tuli meille juhlistamaan minua. Halusin tarjota vieraille jotain helppoa, hyvää ja jouluista ja loihdin tarjoilupöytään mm. kasviksia lumi-ukko dipillä, mansikkarahkaa karkkikepeillä, juustotarjottimen, tortillapaloja, tonnikala-, ja kana-pastasalaattia sekä herkkutarjottimen, joka sisälsi erilaisia keksejä ja namuja. Kaikki tarjottavat ruoat olivat gluteenittomia, paitsi keksit. Ostin kuitenkin keksitarjottimeen lisäksi myös gluteenittomia herkkuja.

Kävin tekemässä kaikki ostokset *Maskun Tokmannilla, jossa on tarjolla laaja tuore-elintarvikkeiden valikoima. Myymälässä on siis oma ruokapuoli, josta löytyy muiden markettien tapaan hedelmät, kasvikset, maidot, lihat, juustot yms. Tokmanni on muutenkin yksi mun lempikaupoista, koska heillä on niin monipuolinen ja edullinen valikoima ihan kaikkea mitä ihminen voi vain tarvita. Ruokaostosten lisäksi nappasin mukaan jouluiset kertakäyttöastiat, servetit, joulukukkia ja lahjapaperia. Tokmannilta löytyy tosiaan näin joulun alla kaikkia ihania joulukoristeita, paketointitarvikkeita, joulukortteja, ruokaa ja lahjoja kuusen alle.

KASVIKSET JA LUMIUKKO-DIPPI

Tokmannin heviosastolla oli todella hyvä valikoima kasviksia ja hedelmiä. Tällä kertaa valitsin tarjottimeen kasvistarjottimeen, paprikaa, kurkkua, porkkanoita ja kirsikkatomaatteja. Dipiksi tein Santa Marian valmis guacamoledippiä, jonka sekoitin kermaviiliin. Lumiukon kasvot tein oliiveista ja porkkanasta. Minusta tästä tuli söpö esillepano.

Tarvitset:

  • Kurkkua, porkkanaa, paprikaa, kirsikkatomaatteja.
  • 1 kermaviili.
  • 1 pussi dippimaustetta.
  • Oliiveja.

Mansikkarahka karkkikepeillä

Mansikkarahka on ihanan raikas jälkiruoka kahvipöytään ja lisäksi se on helppo valmistaa. Halusin vielä rahkaan jotain twistiä ja koristelin rahkan ”candy cane” -karkkikepeillä sekä piparin muruilla.

Tarvitset:

  • 500 g maitorahkaa.
  • 2 dl kuohukermaa.
  • Pussillinen pakastemansikoita.
  • 3 rkl sokeria ja pieni hyppysellinen vaniljasokeria.

Valmistusohjeet:

  1. Vatkaa kerma kuohkeaksi. Mulla on sauvasekoitin rikki, joten testasin mamman vanhaa kikkaa: kaada kerma pieneen kannelliseen purkkiin ja sekoita voimakkaasti parin minutin ajan – toimii!
  2. Lisää kerma maitorahkan joukkoon.
  3. Paloittele sulatetut mansikat.
  4. Lisää joukkoon sokerit ja sekoita hyvin.

juustotarjotin

Juustotarjotin toimii aina illanistujaisissa ja sainkin kuulla innostuneita lausahduksia ”oi ihanaa aurajuustoa ja pipareita pitkästä aikaa”. Näyttävä juustotarjotin on helppo tehdä, kun käyttää juustojen lisäksi myös erilaisia lisukkeita. Jouluisen fiiliksen esillepanoon saa käyttämällä esim. sypressin ja kuusen oksia. Minulla oli tarjottimessa mukana aurajuusto sekä pari valkohomejuustoa. Lisäksi olin kuutioinut tarjottimelle yhden pienen oltermannin. Lisukkeina käytin mm. oliiveja, salamia, porkkanoita, viinirypäleitä, päärynöitä, keksejä, pipareita ja pähkinöitä.

GLUTEENITTOMAT TEXMEX-TORTILLAPALAT

Tortillapalat ovat klassikkoherkku juhlissa. Niiden valmistaminen sujuu nopeasti ja ne maistuvat melkein kaikille. Käytin tortilloina Old El Pason gluteenittomia tortillalevyjä, jotka ei pyörittäessä repeä, toisin kuin muiden merkkien tortillalevyt tekevät. Täytin tortillat jauheliha-texmex soossilla ja ne näyttivät kelpaavan hyvin vieraille, sillä vain 1 tortillapala jäi yli.

Tarvitset:

  • 2 pakettia gluteenittomia tortillalevyjä.
  • 1 paprika.
  • 1 iso punasipuli.
  • 1 salaattipuska.
  • 1 paketti (200g) chili-paprikatuorejuustoa.
  • 750 g jauhelihaa.
  • 2 pussia tortillamaustetta jauhelihaan.
  • 1 kermaviili.

Valmistusohjeet:

  1. Paista jauheliha, mausta se tortillamausteella ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita keskenään tuorejuusto ja kermaviili ja sekoita sekaan jäähtynyt jauheliha.
  3. Pilko paprika ja sipuli.
  4. Levitä tortillalevyn päälle jauhelihatahnaa. Ripottele tahnan päälle paprikaa sekä sipulia ja laita päällimmäiseksi salaatinlehti.
  5. Rullaa tortillat rullaksi ja paloittele.

GLUTEENITON PASTASALAATTI KANALLA TAI TONNIKALALLA

Pastasalaatit ovat helppo tapa tarjota juhlissa hieman ruokaisempaa naposteltavaa. Pastasalaatit on kätevä tehdä myös gluteenittomana ja maidottomana versiona. Itse tein tällä kertaa kaksi erilaista pastasalaattia, ensimmäisen kanalla ja toisen tonnikalalla. Pastasalaatit maistuvat kylmänä sekä lämpimänä.

Tarvitset:

  • 600 g kanaa tai 2 purkkia tonnikalaa.
  • 1 purkki Cream Bonjour -valkosipuli ja yrtit.
  • Puolikas pussi gluteenitonta pastaa.
  • 1 punasipuli.
  • 1 paprika.
  • Kuutioituja juustonpaloja esim. oltermanni tai feta.
  • 1 purkki kermaviiliä.

Valmistusohjeet:

  1. Jos teet kanasalaatin, niin paista ensin kanat ja anna niiden jäähtyä. Tonnikalasalaatissa valuta tonnikalat ja kaada ne salaatin joukkoon.
  2. Keitä pasta ja valuta.
  3. Pilko paprika, juusto ja punasipuli.
  4. Sekoita keskenään Cream Bonjour ja kermaviili.
  5. Kaada kaikki ainekset saman kulhoon ja sekoita hyvin.

KEKSITARJOTIN

Kakun sijasta tein keksitarjottimen, koska en välitä ollenkaan kakuista. Tuntuu, että aina kun meillä on ollut kakkua, niin se pilaantuu jääkaappiin ja yritän välttää ruokahävikkiä mahdollisimman paljon. Ostin Tokmannilta erilaisia keksejä, karkkeja ja herkkuja. Tokmannilla oli paljon keksejä  yhden euron hintaan, joten kalliiksi ei tämä tarjotin tullut. Löysin Tokmannilta myös tuollaisen ihanan piparikuusen. Parhaiten kauppansa tekivät joulusuklaat, donitsit ja dominot.

Olen yleensä järjestänyt aina jättimäiset synttärijuhlat, mutta nyt oli kivaa ekaa kertaa viettää aikaa pienemmälläkin porukalla. *Maskun Tokmannilla oli kiva tehdä ostoksia ja Maskun liike onkin ainoa Turun alueella, josta löytyy myös tuore-elintarvikkeet. Hinnat olivat Tokmannin tyyliin edullisia ja valikoima oli runsas. Ostin Tokmannilta tarjoilupöytään myös sypressin, joulutähden ja kynttilöitä. Sypressistä leikkasin oksia somisteeksi ruokien päälle. Tokmannilla on kyllä kaikkea – tänä vuonna ostin myös lahjat Tokmannilta ja seuraavassa postauksessa pääsette kurkkaamaan mitä kaikkea olen hankkinut kuusen alle.

Mitäs mieltä te olette näistä tarjoilemistani herkuista ja millaisia herkkuja sinä aiot tarjota loppuvuoden juhlissa? 🙂

 

LUE MYÖS:

ESITTELYSSÄ: ESSENCEN JOULUKALENTERIT 2019

7 GLUTEENITONTA TARJOTTAVAA KAHVIPÖYTÄÄN

Kaupallinen yhteistyö: Tokmanni

8 kommenttia

  1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

    Tokmannilta löytyy kyllä loistava tuotevalikoima niin ruuan kuin muunkin suhteen 🙂

  2. Anna | Tämä matka -blogi kirjoitti:

    Mun yksi suosikkini on pipari-puolukka -rahka. Kokeiles seuraavan kerran. Rahkaa, puolukoita, vispaantuvaa vaniljakastiketta ja murusteltuja pipareita. On muuten älyttömän hyvä kombo. Tokmanni on tosi hyvä kauppa. Itselläni se sijaitsee 300 metrin päässä. Ko. kaupassa ei ole valitettavasti hevi -osastoa.

  3. villananna kirjoitti:

    Myöhästyneet synttäri onnittelut <3 Hyvältä näyttää tarjoilut 🙂

    https://villananna.vaikuttajamedia.fi

  4. Sonja kirjoitti:

    Hyvät tarjoilut! Täytyy kokeilla noita tortillarullia 🙂 Sulla on aina niin hyviä ideoita tarjottavien suhteen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *