Hae
Diiskuneiti
Kaupallinen yhteistyö

ROSSON PIZZANTAI – SYÖ NIIN PALJON PIZZAA KUIN JAKSAT

Kaupallinen yhteistyö: S-ryhmän ravintolat / Rosso

Kauppakeskus Myllyn Rosso kutsui minut testaamaan Rosson uutta pizzantai konseptia. Koska rakastan ruokaa (ja varsinkin pizzaa) olin tästä ehdotuksesta enemmän kuin innoissani. Sain ottaa kaksi avecia mukaan herkuttelemaan ja pizzaa kanssani lähtivät nauttimaan äitini ja pikkusiskoni. Ajattelin tarjota heille vähän luksusta arkeen, kun he niin harvoin pääsevät mihinkään. Mieheni oli tietenkin kateudesta vihreä, kun en valinnut häntä mukaan 😀 Mulla sattui juuri perjantaiksi vapaapäivä töistä, joten oli ihanaa päästä herkuttelemaan valmiiseen pöytään.

MIKÄ ON PIZZANTAI?

 • Joka perjantai Rosso muuttuu pizzafanin paratiisiksi.
 • Pizzantaihin kuuluu startterina antipastolautanen, niin paljon pizzaa, kun jaksaa syödä ja jälkkäriksi kahvia ja pannacottaa.
 • Pizzat ja antipaston valkosipulileivän saa myös gluteenittomana!
 • Hinta on 26,90€ ja S-etukortilla 22,90€.
 • Tästä voit kurkata kaikki Rossot, jossa voit nauttia pizzantaista.

MILTÄ PIZZANTAI MAISTUI?

No aivan taivaalliselta! Ensiksi pöytään tarjoiltiin antipastolautaset, johon sai valita normaalin valkosipulileivän sijasta gluteenittoman vaihtoehdon. Antipastolautasessa oli valkosipulileivän lisäksi erilaisia juustoja, ilmakuivattua kinkkua ja makkaraa, joka oli muuten aika tulista. Vedin itseni jo ihan täyteen tuosta antipastosta, koska ei en voinut jättää muruakaan syömättä. Hyvän valkkarin kera antipastolautanen kuljetti minut suoraan Italian auringon alle. Pakko antaa isot pisteet, että antipastossa tarjoiltu Aurajuusto oli oikeaa Auraa eikä mitään halppisversiota 😉

Pizzat sai valita Rosson A La Carte-listalta (paitsi fantasia) ja itse valitsin ensimmäiseksi pizzaksi Alla Rosson joka sisälsi pepperonia, tuoreita herkkusieniä, kinkkua, katkarapuja, oliiveja ja rucolaa. Äitini otti Bianca Al Salmonen, jossa oli kylmäsavustettua lohta, kevätsipulia, creme fraichea ja tuoretta basilikaa. Teini-ikäinen pikkusiskoni (joka on nirso kaikelle) valitsi tutun ja turvallisen kinkku-ananaspizzan.

Tuoksu oli aivan huumaava, kun höyryävät pizzat kannettiin pöytään. Makuyhdistelmät olivat aivan mielettömiä ja kun pizza vähän kylmeni, niin maut tulivat vielä paremmin esiin. Mun mieheni aina nauraa mulle, kun tykkään syödä kylmää pizzaa – mun mielestä se vaan maistuu paljon paremmalta. Yleensä oikein odotan ensin, että pizza jäähtyy ensin kunnolla. Jaoimme keskenämme pizzoja, jotta kaikki pääsivät maistelemaan eri makuja. Kun puolet pizzoista oli syöty, niin tarjoilja tuli kysymään laitetaanko uutta tulemaan. Pettymykseksemme jouduimme kieltäytymään uusista pizzoista, koska olimme jo aivan täynnä ja jälkkärille oli pakko jättää tilaa!

Jälkkäriksi tarjoiltiin pannacotat aivan ihanista lasipurkeissa kahvien kera. Olimme kaikki aivan varmoja, ettemme jaksa lusikallistakaan jälkiruokaa, mutta kummasti keltään meiltä ei jäänyt pannacottaa pisaaraakaan jäljelle. Raikkaan makea pannacotta kruunasi koko pizzantain makuelämyksen ja suuhun jäi ihana maku raikasta minuttua ja mansikkaa.

KUINKA MONTA PIZZAA PIZZANTAISSA SAA TILATA?

Niin monta kuin haluaa! Utelin Rossosta, että pystyykö oikeasti joku tilamaan enemmän kuin yhden pizzan ja kuulemma kaksi pizzaa on sellainen normaali mitä asiakkaat tilaavat. Kerran joku oli tilannut neljä pizzaa – what! Mä en kyllä pystyisi tuohon ikinä vaikka pizzaa rakastankin. Pizzantaissa on sellainen sääntö, että vanha pizza tulee olla kokonaan syötynä, ennen kuin voi tilata uuden pizzan. Tuo ohjeistus on ruokahävikin kannalta kyllä todella hyvä sääntö. Pizzaa ei saa myöskään tilata mukaan, eli pizzat on nautittava paikan päällä. Toki jäljelle jääneen pizzan lopun saa halutessaan mukaan.  Pizzantai sopii mahtavasti perheille tai ystäväporukoille, jolloin kaikki voivat tilata erilaiset pizzat ja niitä voi jakaa koko ryhmärämän kesken.

yleiset FIILIKSET PIZZANTAISTA

Pizzantai oli ihan mahtava, sillä harvemmin 26,90€ (S-etukortilla 22,90€) hinnnalla saa ravintolasta kolmea ruokalajia, joten ehdottomasti aion mennä kyllä uudestaankiin pizzantaihin herkuttelemaan. Parasta oli se, että kaikki sai myös gluteenittomana. Pizzat eivät olleet todellakaan mitään perusmättöä, vaan kunnon A La Carte settiä. Suosittelen kyllä pizzantaita lämpimästi kaikille ketkä haluavat aloittaa viikonlopun skippaamalla ruoan laiton kotona. Rosson fiinissä tunnelmassa oli ihana nauttia kunnon perjantai-iltapäivän dinneri.

KAUPPAKESKUS MYLLYN ROSSO

Myllyn ravintolamaailma on kyllä uudistunut ihan uudelle levelille viime vuosina. Kaikki ravintolat ovat kokonaan remontoitu viime vuosina ja ne ovat todella tyylikkäitä ja oikein kutsuvat syömään. Mylly on itselleni todella rakas paikka, sillä olen ollut siellä aikoinaan monta vuotta töissä. Vanha Myllyn ravintolamaailma verrattuna nykyiseen on kyllä kokenut todellisen muodonmuutoksen. Myllyn uudehko Rosso on todella tunnelmallinen ja fiini lisäys kauppakeskus maailmaan. Rosso on ollut meidän perheessä aina sellainen paikka johon mennään hienommin syömään tai viettämään esim. synttäreitä. Toivon niin paljon, että Rosso tulisi takaisin myös Turun keskustaan. Rossoissa on vuosien varrella viettetty monet kymmenet herkkuhetket ja terkut sinne Myllyn Rossolaisille todella hyvästä asiakaspalvelusta.

ARVONTA

Diiskuneidin Instagram-sivuilla on käynnissä arvonta, jossa yksi onnekas voittaa 100€ lahjakortin Rossoon. Arvontaan voit osallistua tästä ja se on käynnissä 31.10.2020 kello 21:00 saakka. Onnea arvontaan!

Onko Rosso sulle tuttu paikka ja millaisia muistoja sulla on Rossosta? 🙂

 

LUE MYÖS:

VUOSIPÄIVÄN JUHLINTAA – VENN ALL DAY BRUNCH

TESTISSÄ: UUSI SOKOS HOTEL WIKLUND + VINKKEJÄ TURKUUN MATKUSTAVILLE

 

Kaupallinen yhteistyö: S-ryhmän ravintolat / Rosso

5 kommenttia

 1. villananna kirjoitti:

  Rosso on tuttu ja olen tainnut siellä viimeksi käydä 90-luvulla. Käyn mieluiten Denniksessä.

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Äitini oli nuorena Denniksessä töissä ja olen kuullut sieltä niin paljon kaikkia tarinoita, etten uskalla astua sisään 😀

 2. Hengittävää elämää etsimässä / Niina kirjoitti:

  Kiitos vinkistä! En ole Rossofani, mutta pizzantaita voisi ehkä kokeilla, ainakin lasten kanssa =)

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  En ole hetkeen Rossossa käynytkään, tosin ylipäätään ravintoloissa syöminen on koronankin takia hieman jäänyt. Tuonne voisi kyllä neidinkin kanssa suunnata joskus 🙂

 4. hannamariav kirjoitti:

  Rosso on kyllä meidän perheen vakkaripaikka, sillä siellä on kaikille jotain. Pitkään aikaan ei ole kyllä tullut perheellä käytyä ulkona, mutta ehkä sitten joskus taas!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.