Hae
Diiskuneiti

RESEPTI: GLUTEENITTOMAT CHEDDAR-LIHAPULLAT

Rakastan lihapullia ja teen niitä todella usein. Gluteenittoman ruokavalion vuoksi jätän taikinasta aina korppujauhot pois, vaikka niitäkin myydään kyllä gluteenittomana versiona (täytyy ehkä kokeilla joskus). Korppujauhot sitovat lihasta tihkuvaa rasvaa, mutta itse valmistan lihapullat aina vähärasvaisesta naudan jauhelihasta, jolloin rasvaa ei juurikaan tule. Lisään lihapullataikinaan melkein aina joitain lisätäytteitä ja suosikkejani ovat feta-, aura-, tai cheddarjuusto. S-ryhmä myy todella hyvää cheddar-juustoraastetta, joka sopii aivan täydellisesti lihapullataikinaan. Tässä tulee siis suosikki lihapullareseptini: gluteenittomat cheddar-lihapullat!

VALMISTUSAINEET

  • 400 grammaa naudan jauhelihaa.
  • 1 kananmuna.
  • 1 sipuli.
  • Puoli pussia cheddar-juustoraastetta.
  • Mausteita: oregano, suola, valkosipuli, jauhelimauste, pihvimauste.

VALMISTUSOHJEET

  1. Pilko sipuli kuutioiksi.
  2. Yhdistä jauheliha, sipuli ja juustoraaste.
  3. Lisää sekaan rikottu kananmuna ja vaivaa taikinaa käsin.
  4. Pyörittele taikinasta lihapullia ja nosta ne pellille tai uunivuokaan.
  5. Paista lihapullia uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia.

Tykkäätkö sinä lihapullista? Normaalit vai lisukkeilla täytetyt? 🙂

PS. muista olla mukana vähentämässä ruokahävikkiä ja tilaa elintarvikkeet edulliseen hintaan *Matsmartin hävikkiruokakaupasta (mainoslinkki).

 

LUE MYÖS:

RESEPTI: GLUTEENITON TONNIKALAPASTA UUNISSA

RESEPTI: GLUTEENITON PASTA-CARBONARA

RESEPTI: JAUHELIHA-PERUNAVUOKA

 

6 kommenttia

  1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

    Eipä olekaan hetkeen tullut lihapyöryköitä tehtyä, ehkä siis lähiaikoina voisi vaikka tämän reseptin testailla 😀

  2. villananna kirjoitti:

    Pitäisikin tehdä pitkästä aikaa lihapullia. Näitä tulee kyllä tehtyä ihan liian vähän.

    https://villananna.vaikuttajamedia.fi

  3. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

    Täytetyt kuullostavat hyvältä – ja mehukkaalta! Pitäisiköhän testata …

  4. Marjo kirjoitti:

    Kuulostaa plus näyttää ihan superherkulliselta. En olekaan tehnyt lihapullia pitkään aikaan. Olen tehnyt mureketta mutta miksei siitä voisikin pyöritellä pienempiä pallosia. Kiitos kun jaoit tämän 🙂

    https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *