Hae
Diiskuneiti

TALVINEN SAARISTORISTEILY ITÄMERELLÄ

Olin pyytänyt viime viikonlopun vapaaksi jo viime vuonna, sillä meidän piti mennä ystäväni kanssa Triplaan viettämään staycationia. Koronarajoitusten takia siirrettiin ajankohtaa eteenpäin ja sovittiin, että tehdään viikonloppuna sitten jotain muuta. Noh ystäväni sairastui koronaan – joten koko viikonloppu peruuntui. Päätin, että jotain haluan tehdä, kun kerran vapaata on ja varasin sitten extemporena minulle ja miehelleni piknik-risteilyn Tallink Siljalta.

Onneksi asutaan lähellä satamaa, nimittäin terminaalissa piti olla jo ennen kahdeksaa aamulla. Varasin meille ennakkoon erikoisaamiaisen ja paluumatkalle lounasbuffetin. Matka ruokailuineen maksoi kahdelta hengeltä yhteensä 110 euroa, joka oli minusta aika edullinen hinta. Menomatka Maarianhaminaan taittui Galaxyn kyydissä ja takaisin Turkuun seilasimme Baltic Princesin kyydissä. Satamassa oli aamulla yllättävän paljon porukkaa, ajattelin tuleeko laivaan meidän lisäksi ketään. Laivaan nousu alkoi kahdeksalta ja kävelimme suoraan Grill Houseen aamupalalle.

Erikoisaamiainen on hieman kalliimpi normaaliin buffet-aamiaiseen verrattuna ja se sisältää lasin kuohuvaa. Ihmettelin miksi erikoisaamiainen oli ihan täynnä porukkaa, mutta sitten meille selvisi ettei perus buffet-aamiaista ole järjestetty ollenkaan. Mä en jotenkaan kovin innostunut erikoisaamiaisen tarjoiluista ja kaikki maistui jotenkin huonolta tai sitten mulla oli vaan itsellä huono aamu. Söin gluteenittoman suklaamuffinssin, juustoja ja join pari erikoiskahvia. Mieheni söi sitten taas kuin hullu (myös tuon mun lautasellisen) ja syömisen jälkeen hän niin toivoi, että oltaisipa otettu hytti minne pääsisi pötköttämään, kun hänellä oli vatta niin täynnä 😀

Aamupalan jälkeen suunnattiin heti Starlight -klubille jossa osallistuttiin ensin tietovisaan ja sen jälkeen karkkibingoon. Kummassakaan ei voitettu mitään – perus! Kisojen jälkeen siirryttiin Sea Pubiin kuuntelemaan musiikkia ja olipa muuten ihana kuulla pitkästä aikaa livemusaa. Lähettiin ennen laivan vaihtoa kuluttamaan aikaa vielä kauppoihin, mutta ne olivatkin menneet jo kiinni. Laivan vaihdossa meni yllättävän kauan aikaa ja mulla oli jo kauhea nälkä, kun en tosiaan syönyt aamiaisella juuri mitään.

Suunnattiin paluumatkalla heti Grande Buffetin lounaalle, joka oli myös aivan täynnä, koska buffetissa järjestettiin ainoastaan yksi kattaus kahdelta. Lounasbuffasta löytyi kaikkea hyvää syötävää ja istuttiinkin siellä ihan loppuun asti. Laivan valkkari oli yllättävän ok, muistin sen olevan ihan järkyttävää, mutta ei se ollutkaan. Tykkäsin buffassa erityisesti kaloista, salaattipöydästä ja lihapullat olivat ihan törkeän hyviä. Lounaan jälkeen suunnattiin heti ostoksille ja mukaan tarttui muutama tonkka valkoviiniä, sheet maskeja, Ritualsin huonetuoksu ja ostin Napille uuden lelun.

(Tuo minun söpö Muumi-laukku on saatu Martinexilta)!

Loppuaika laivalla meni livemusaa kuunnellen ja drinksutellen. Oli kyllä kiva käydä pitkästä aikaa piknik-risteilyllä, mutta kyllä siellä meinasi taas aika käydä hieman tylsäksi, koska ei siellä ole juurikaan tekemistä (ellei halua bilettää). Maisemia oli ihana katsoa ja halusinkin jatkuvasti tuijottaa ikkunasta lumen peittämiä pikku saaria. Ensi kerralla voisi mennä spa-osastolle, niin paluumatka voisi sujua mukavemmin. Laiva saapui Turun satamaan 19:15 ja olimme kotona jo 19:40, joten kyllä kannattaa asua lähellä satamaa 😀

Kumpi risteily on enemmän sinun mieleen – piknik vai yön yli kestävä risteily? 🙂

 

SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:

Diiskuneiti Instagram

Diiskuneiti Facebook

Follow my blog with Bloglovin

LUE MYÖS:

ARKEA PAKOON RUISSALON KYLPYLÄÄN

KAATOSADETTA JA MYRSKYÄ PAKOON NAANTALIN KYLPYLÄÄN

TALVILOMALLA TALLINNASSA

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.