Hae
Diiskuneiti

ENSIMMÄISEN ADVENTTISUNNUNTAIN JA SYNTTÄREIDEN VIETTOA

Täytin viime keskiviikkona 35-vuotta ja pidin meillä synttärikahvit sunnuntaina. Mun äiti ja toinen siskoista oli kipeänä, joten paikalle pääsi ainoastaan keskimmäinen siskoni ja mieheni vanhemmat. Tajusin vasta edeltävänä päivänä, että ensimmäinen adventti osuu synttärikahvien kanssa samalle päivälle ja mulle tuli kiire hankkia adventtikynttilä.

Mulla on yleensä ollut jokaiselle adventille oma pieni kynttilä, mutta tänä vuonna ostin tuollaisen yhden ison jossa on kaikki adventit on merkitty numeroin. Turussa oli viikonloppuna joulukadun avajaiset ja päätin käydä katsomassa ne, koska asun ihan vieressä. Samalla reissulla kävin ostamassa Tigeristä tuon söpön adventtikynttilän, joka maksoi kaksi euroa. Olen sairaslomalla plantaarifaskiitin takia ja en saisi nyt jalkaa rasittaa, mutta kyllä mun on välillä pakko päästä ulos ottamaan happea.

Ensimmäinen adventti alkoi pikasiivouksella ja leipomisella. Leivoin sokerittomia ja gluteenittomia keto-suklaamuffinsseja, joista tuli todella hyviä – ne näyttivät maistuvan myös sokerihiirille. Tein pienen juustotarjottimen, johon laitoin esille oliiveja, salamia, omenaa ja erilaisia juustoja. Castellolta on tullut kätevä pakkaus, jossa on kuusi Castellon suosikkijuustoa omissa mini-pakkauksissaan. Itselleni tämä uutuus on aivan loistava, koska yleensä syön juustoja yksin ja näin ei synny yhtään hävikkiä, kun ei tarvitse ostaa normaalikokoisia juustoja.

Synttärikakkuna tarjoilin mutakakkua mascarponevaahdon ja vaniljajäätelön kera. Asettelin valmiit annokset laseihin ja koristelin ne karkkikepeillä. Lisäksi laitoin tarjolle suklaakonvehteja. Tarjoilut eivät tulleet kalliiksi ja ihan pienelläkin panostuksella saa kivan näköisen kattauksen, vaikka mitään ihmeellistä ei tarjolla ollutkaan.

Kun vieraat saapuivat sytytin adventtikynttilän tuomaan tunnelmaa. Tietenkin mulla on myös jo joulukuusi ja perinteiden mukaisesti koristelin sen jo 24.11 eli mun syntymäpäivänä. Sain siskoltani lahjaksi joulumarkkinoilta ostetun kaulakorun ja mieheni vanhemmat antoivat minulle uuden Lumikuura Muumi-mukin, tuoksukynttilän ja joululehden. Mieheni ei ole antanut mulle vieläkään mitään synttärilahjaa – joten sitä odotellessa. Näin viime viikolla tanskalaista ystävääni ja antoi minulle kauniin kukkasen ja lakritsia. Myös työkaverini muisti minua upealla joulutähdellä – kyllä mun kelpaa!

Oli kyllä ihanan tunnelmainen ensimmäinen adventtisunnuntai herkkuja syöden ja höpötellen. Siskoni auttoi minua myös etenemään yhdessä pleikkaripelissä, jonka kanssa olen taistellut jo varmaan viisi viikkoa hah. Harmi ettei äitini ja toinen siskoni päässeet paikalle, ehkä he tulevat sitten kahville joku toinen päivä, kun ovat parantuneet 🙂

Toivottavasti teilläkin oli ihana ensimmäinen adventtisunnuntai – tästä se joulunaika alkaa 🙂

 

SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:

Diiskuneiti Instagram

Diiskuneiti Facebook

Follow my blog with Bloglovin

LUE MYÖS:

HAUSKAT JA IHANAT JOULUKALENTERIT AIKUISILLE

JOULULAHJAVINKKI POIKAYSTÄVÄLLE – BREWBARREL KOTIPANIMO

O’KEEFFE’S – HYPETETYT VOITEET KUIVALLE IHOLLE

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *