Hae
Diiskuneiti

RESEPTI: HELPPO JA KEVYT JAUHELIHA-KESÄKURPITSAVUOKA (GLUTEENITON JA MAIDOTON)

Tässä tulee uskomattoman helppo ja nopea ohje herkulliseen sekä todella vähäkaloriseen jauheliha-kesäkurpitsavuokaan. Tämä resepti on myös maidoton ja gluteeniton!

Miksi kesäkurpitsaa kannattaa syödä?

Vähäkalorinen = pieni kupillinen kesäkurpitsaa sisältää vain 20 kaloria. Kesäkurpitsa on todella kevyt kasvis.

Kaliumin lähde= Kesäkurpitsa sisältää todella paljon kaliumia. Kalium auttaa verenpaineen hallinnassa ja se estää riskiä sairastua sydänsairauksiin.

Kuona-aineille kyytiä = Kesäkurpitsa poistaa tehokkaasti kehosta kuona-aineita.

Vatsa tykkää = Kesäkurpitsaa suojaa suolistoa ja edistää ruoansulatusta.

Valmistuaineet

  • 2 pientä kesäkurpitsaa
  • 2 purkkia paseerattua tomaattia = 500g / purkki
  • 700g jauhelihaa
  • 2 valkosipulinkynttä tai 2 teelusikallista valkosipulitahnaa (yksi teelusikallinen vastaa noin yhtä valkosipulinkynttä).
  • 1 iso sipuli.
  • Oman maun mukaan: viipaloituja herkkusieniä, ananasta, oliiveita yms!
  • Mausteet: jauhelihamauste, pippurisekoitus, valkosipulisuola, valkosipulimurska ja pizzamauste,

Valmistusohjeet

  1. Laita 700g jauhelihaa ruskistumaan ja pilko sillä aikaa sipulit sekä valkosipulin kynnet (tai käytä valkosipulitahnaa).
  2. Heitä jauhelihan sekaan sipulit, sienet sekä muut haluamasi lisukkeet, kuten oliivit ja ananas.
  3. Kaada lopuksi jauhelihan sekaan kaksi purkkia paseerattua tomaattia (500g / purkki).
  4. Pilko pestyt kesäkurpitsat pieniksi siivuiksi – samalla tavalla kuin esim. tuorekurkku leikataan leivän päälle.
  5. Annostele vuoan pohjalle ensin kastiketta ja sitten kesäkurpitsaa. Asettele molempia vuorotellen kerroksittain, kunnes vuoka on täynnä. Itse jätän päällimmäiseksi kastikkeen.
  6. Ripottele halutessasi päällimmäiseksi tavallista tai maidotonta juustoa.
  7. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 35 minuuttia.

HUOM: kesäkurpitsa päästää todella paljon lämmetessään läpi nestettä, joten älä täytä vuokaa piripintaan! Ruoka kohoaa hieman uunissa.

Tämä ohje riittää isoon vuokaan, jos aineksia jää jostain syystä yli voi niistä tehdä esim. kesäkurpitsaveneitä. Täytteeksi voi laittaa tonnikalaa, kinkkua, jauhelihaa tai ihan mitä vaan haluaa. Paina sydäntä jos tykkäsit tästä reseptistä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *