Hae
Diiskuneiti

RESEPTI: MUNAKAS-MUFFINSSIT

TURVOTUS X 100! Huomasin yhtenä päivänä blogiin kuvia napsiessa, että jessus mun naama on turvonnut kuin pullataikina ja kunnon hiilaripöhön ansiosta kaksarikin oli ilmestynyt kuviin 😀 Päätin, että nyt on pakko vähän kiinnittää huomioita omiin syömisiin ja päätin pari päivää sitten vähentää hiilarit minimiin. Eli heippa kauraleivät, gluteenittomat pastat, riisit, perunat ja sun muut. Mietin yhtenä iltana, että mitä ihmettä mä söisin iltapalaksi, kun mies veti vieressä jotain herkkuleipiä. Olin muutama vuosi sitten melkein täysin hiilarittomalla ja laihtusin parissa kuukaudessa 8kg. Yritin kaivella muistojani, että mitä mä silloin söin ja yhtä-äkkiä mieleeni tuli klassikko: munakas-muffinssit. Ne on niin helppo valmistaa ja niihin voi heittää kirjaimellisesti kaikki jääkaapin jätökset. Tein kuuden muffinssin satsin, koska ajattelin ettei miehelleni ne kelpaa, mutta kummasti pelliltä oli pari muffinssia hävinnyt parempiin suihin ja kuulemma olivat hyviä 😀

PS. muista olla mukana vähentämässä ruokahävikkiä ja tilaa elintarvikkeet *Matsmartin hävikkiruokakaupasta (mainoslinkki).

VALMISTUAINEET (7 KPL)

  • 5 kananmunaa.
  • Mausteita: itse käytän suolaa ja valkosipulia.
  • Juustoraastetta.
  • Jääkaapin jätökset: fetaa, kinkkua, porkkanaa, parsakaalia – mitä vain jääkaapista löytyy 😀

VALMISTUSOHJEET:

  1. Riko munat kulhoon ja riko niiden rakenne sekä lisää haluamasi mausteet.
  2. Laita ”jääkaapin jätökset” paperisiin muffinssivuokiin ja jos omistat peltisen muffinssi-vuoan, niin asettele ne vielä sen sisään (tai laita ainekset vain paperisiin muffinssivuokiin leivinpaperin päälle -eivät kyllä pysy kasassa välttämättä yhtä hyvin). Jos laitat ainekset suoraan peltiseen muffinssivuokaan, kuten minä tein – niin muista voidella vuoka hyvin, muuten ne jämähtävät aika hyvin kiinni vuokaan.
  3. Kaada päälle muna-mausteseos.
  4. Ripottele päälle juustoraastetta.
  5. Kypsennä uunissa noin. 20-30 minuuttia uunista riippuen.

Oletko jo kokeillut näitä ja mitä raaka-aineita sinä laittaisin näihin? Kurkkaa tästä myös hiilarittoman pizzapohjan resepti. Pssst. ole mukana vähentämässä Suomen ruokahävikkiä ja osta mausteet halvalla hävikkiruokakaupasta *tästä (mainoslinkki).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *