Hae
Diiskuneiti

RESEPTI: HELPPO KANACARBONARA-RISOTTO

Kukapa ei rakastaisi pasta carbonaraa? Perinteisen kinkusta ja pekonista tehdyn pasta carbonaran reseptin löydät tästä. Ihastuin risottoon aikoinaan kreikan matkalla ja risottoja on tullut muutaman kerran kokkailtua myös kotona. Suurin Muutos -verkkovalmennuksessa sain käsiini ihanan pinattirisoton reseptin, johon rakastuin totaalisesti. Sen jälkeen olen testaillut erilaisia risottoreseptejä, mutta tämä kanacarbonara-risotto menee ehdottomasti  kärkeen, koska se on niin helppo ja ihan tolkuttoman hyvää!

PS. muista olla mukana vähentämässä ruokahävikkiä ja tilaa kuivat elintarvikkeet edulliseen hintaan *Matsmartin hävikkiruokakaupasta (mainoslinkki).

VALMISTUSAINEET

  • 1 paketti 300g Pirkka Vikkelät kanan fileepalat, carbonara (sisältää kanapekonia).
  • 1 valkosipulinkynsi.
  • 1 pieni sipuli.
  • 3 desiä risottoriisiä.
  • 6 desiä kanalientä (käy myös kasvisliemi).
  • Kourallinen pinaattia ja basilikaa.

VALMISTUSOHJEET

  1. Kuori, paloittele ja kuullota sipuli ja valkosipuli kattilassa tilkassa oliiviöljyä.
  2. Kuumenna vettä vedenkeittimessä. Laita erilliseen kannuun tai kulhoon kana-, tai kasvisliemi ja kaada päälle kiehuva vesi sekoita ja anna maustua.
  3. Lisää 3 desiä raakaa risottoriisiä kattilaan sipuleiden päälle. Kaada riisin päälle kana-, tai kasvislientä juuri sen verran, että riisit peittyvät.
  4. Keitä risottoriisiä miedolla lämmöllä noin 25 minuuttia. Kun riisi on imenyt liemen lisää lientä aina lisää.
  5. Paista kanafileet pannulla.
  6. Kun risottoriisi on valmista, lisää sekaan kourallinen pilkottua basilikaa ja pinaattia ja sekoita.
  7. Annostele risottoa lautaselle ja lisää päälle kanafileet.
  8. Koristele halutessasi annos vielä parmesaanijuustolla ja yrteillä.

Nam, itse tykkään tästä reseptistä tosi paljon ja mies ei sitten perusta taas mistään risotosta laisinkaan. Nuo Pirkan kanacarbona-fileet ovat kyllä ihan huippu tuote ja aion kyllä ehdottomasti testata niitä myös pasta-carbonaran teossa, sillä en oikein sianlihasta välitä. Kyselin muuten Instagramin puolella ehdotuksia tämän reseptin nimeksi, sillä aikamoinen sanahirviö on kyseessä. Sain mm. seuraavia ehdotuksia: KACA-risotto, kanapekoni-risotto, Kanapekoni-carbonara-risotto, Kape-risotto, kanarisotto, carbonararisotto. Kiitos ehdotuksista 😀 Nyt kun olen innostunut risottojen teosta, niin vinkatkaa ihmeessä alle oma suosikki risottoresepti 🙂

LUE MYÖS:

RESEPTI: GLUTEENITON PASTA-CARBONARA

RESEPTI: GLUTEENITON TONNIKALAPASTA UUNISSA

RESEPTI: PARSA-JAUHELIHAKIUSAUS FETALLA

 

8 kommenttia

  1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

    Näyttääpä herkulliselta, tämä ohje täytyy kyllä ottaa joskus testiin 🙂

  2. Riitta reissaa kirjoitti:

    Täällähän on vaikka mitä ihania reseptejä! Moni menee kokeiluun. Ja hyvä vinkki nuo kanapalat👍

  3. Tuula / Tuula’s life kirjoitti:

    Herkullisen kuuloinen resepti. Tätä pitää kokeilla. Tämä korona-aika on herättänyt minussa uinuvan pienen kokin.
    Kiitos hyvästä ohjeesta.

    • Diiskuneiti kirjoitti:

      Joo mustakin on kuoritunut rohkeutta kokeilla myös ruokia, joita ei muuten tulisi välttämättä kokkailtua 🙂

  4. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

    Olen joskus, ravintolassa, saanut niin olematonta ja kuivaa risottoa, että olen pyyhkinyt sen käytännössä pois kokonaan ruokavaihtoehdoista. Pitäisiköhän sille joskus antaa uusi mahdollisuus … hmm…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *