Hae
Diiskuneiti

MEIDÄN JOULU 2021

Yhyyh sinne meni joulu – byee! On se hassua, kun joulua odottaa sen pari kuukautta ihan intona ja sitten tuntuu, että se on sekuntissa ohitse. Me vietettiin joulua tänä vuonna ihan kotona, koska koronan takia ei viitsinyt kokoontua ja kyläillä. Tämän joulun ehdottomasti paras kohokohta oli se, että saatiin tänne Turkuun kunnon lumisade ja sen myötä pitkästä aikaa vuosiin valkoinen joulu – ihanaa 🙂

JOULUKUUSI

Hain joulukuusen vintiltä heti halloweenin jälkeen, mutta koristelin sen vasta marraskuun lopussa syntymäpäivänäni. Mulla on ollut perinne, että ostan joka vuosi kuuseen jonkin uudeen koristeen, mutta tänä vuonna en löytänyt mitään niin kivaa, jonka olisin halunnut ostaa – eli ensi vuonna voin ostaa sitten kaksi heh. Mun joulukuusi on muutaman vuoden vanha valkoinen tekokuusi ja sain sen joskus osana kaupallista yhteistyötä Cellbesiltä. Joulukuusi tuo kyllä niin ihanaa tunnelmaa kotiin ja laitan kuusen mielelläni aina ajoissa, jotta saan nauttia siitä mahdollisimman kauan.

JOULUKALENTERIT

Tänä vuonna mulla oli Nivean, Yogitean ja Glossyboxin joulukalenterit, jotka kaikki sain PR-lahjoina (kiitos niin paljon Success Story PR, Sugar Helsinki ja Vaikuttajamedia). Avasin kalenterien luukut perinteisesti joka päivä Instagramin storyjen puolella. On muuten nyt aika tyhjä olo, kun ei saa aamuisin enää avata luukkuja – eikä saa joka päivä kivoja yllätyksiä 😀 Pidin Nivean joulukalenterista ja sieltä tuli todella kivoja tuotteita, jotka useammat otin heti käyttöön. Glossybox oli todella positiivinen yllätys ja pääsin sen myötä tutustumaan uusiin kosmetiikkamerkkeihin. YogiTean teekalenteri oli aivan ihana ja ostin sellaisen myös siskolleni ja äidilleni. Haluan ehdottomasti myös ensi vuonna jonkin teekalenterin.

LAHJOJEN HANKINTA

Ostin tänä vuonna tosiaan äidilleni ja toiselle siskolleni joululahjaksi YogiTean joulukalenterit, jotka annoin heille jo marraskuun lopussa. Ystävien kanssa sovittiin, ettei lahjoja osteta, mutta toki kaikille ystävien lapsille ostin jotain. Lisäksi yhdelle ystäväpariskunnalle annoin Posse-saunapelin, johon syksyn aikana kaupassa törmäsin ja siitä tuli aivan heidät mieleen. Teini-ikäiselle siskolleni ostin legoja, Muumi-mukin, vaatteita, pelejä, suklaata yms. Sovimme mieheni kanssa ettei osteta mitään tai korkeintaan viidelläkympillä ja jotain pientä hankimme toisillemme. Myös Nappia odotti kuusen alla kissojen herkkutikkuja ja en tiedä kummasta hän oli enemmän innoissaan: herkuista vai lahjanaruista. Itse sain lahjaksi sukkia, skumppaa, pari hajuvettä, Dinosaurus tietokirjan, Arabian-maljakon, askartelujuttuja, teetä yms. Saimme mieheni kanssa yhteislahjana hänen vanhemmiltaan robotti-imurin – jota täytyy heti testata, kunhan saan siivottua joulukuusen ensin pois.

JOULUKORTIT

Kirjoitin tänä vuonna joulukortit ajoissa, mutta unohdin lähettää ne ja hitto kuinka ärsytti. Pari ystävää asuu ulkomailla, joten heille laitoin kortit menemään ulkomaanmerkeillä. Jaoin sitten joulukortteja sitä mukaan, kun olen ystäviä nähnyt ja varmaan jaan niitä vielä ensi vuonnakin haha! Mulla oli valmiina viime vuodesta kauniita joulukortteja ja lisäksi ostin muutaman pop-up kortin Tigeristä. Ostin myös kolme arkkia jouluisia tarroja, joilla koristelin kortit + kirjekuoret. Tänä vuonna en tulostanut korttiin mitään värssyä vaan kirjoitin jokaiseen erilaisen henkilökohtaisen viestin.

JOULUNTUNNELMAA

Yleensä joulusesongin aikana tulee käytyä kaikissa jouluissa tapahtumissa, mutta tänä vuonna moni niistä oli taas peruttu. Onneksi tänä vuonna pääsin Vanhan Suurtorin joulumarkkinoille, sillä viime vuonna niitäkään ei ollut. Kävin myös kävelykadun jouluavajaisissa sekä ihastelemassa useamman kerran Stockkan jouluikkunaa. Teatterin siltaa koristi  tänä vuonna upea Smaug-lohikäärme ja oli kivaa ihailla liikkeiden jouluisia näyteikkunoita. Kauppakeskus Hansa ja Skanssi oli myös koristeltu todella upeasti jouluiseen tunnelmaan ja varsinkin Hansassa oli todella kaunis valaistus.

JOULUAATTO

Olin aaton aattona ilta kahdeksaan asti töissä, jonka jälkeen paistoin pienen kinkun ja menin unten maille. Aamulla heräsin 7:50 keittämään kahvia ja katsomaan joulupukin kuumalinjaa. Mun oli todella vaikea päästä joulufiilikseen, kun olen tottunut, että katsotaan aina siskoni kanssa yhdessä aamun jouluohjelmia ja nyt hän ei ollut meillä yötä. Kuitenkin upea lumisade auttoi aika hyvin pääsemään joulumoodiin sekä pieni piristävä joulumeikki joulupaitoineen auttoi.

Mieheni lähti 12:30 aikaan vanhemmilleen syömään ja jäin itse kotiin odottamaan siskojani ja isäpuoltani joulukahville. Siskoni ja Nappi-kissa jäivät kahvin jälkeen meille koko jouluksi joka oli niin ihanaa! Annoin siskoni avata yhden lahjan ja otin itse sillä aikaa päikyt.  Emme valmistaneet tänäkään vuonna mitään jouluruokaa, kun emme siitä oikein välitä ja teimmekin vain sellaisia ruokia, josta oikeasti tykätään. Tänä vuonna teimme juuresvuoan, lihapullia, uunikanaa, salaattia yms herkkuja! Mieheni söi perinteisen jouluaterian vanhemillaan ja me söimme siskoni kanssa dinnerin kahdestaan. Mieheni tuli joskus kuudelta illalla kotiin ja avasimme yhdessä lahjat. Sen jälkeen vaan chillailtiin ja ihmeteltiin saatuja lahjoja.

JOULUPÄIVÄ ja tapaninpäivä

Joulupäivänä olimme myös vain kotona. Nukuttiin pitkään ja käytiin ulkona peuhaamassa lumessa. Oli kyllä niin hassua astua ovesta ulos ja upota polvia myöden lumihankeen. Harmi, kun Napilla ei ollut valjaita mukana – oltaisiin otettu myös hänet mukaan lunta ihmettelemään. Joulupäivänä tehtiin piparitalo johon menti aikaa useampi tunti, pelattiin lautapelejä ja syötiin jouluaaton jämiä dinneriksi.

Illalla lähdettiin siskoni kanssa ulos glögi-piknikille eli pakkasin meille mukaan viltin, glögiä termariin ja mentiin ulos pihakeinuun istuskelemaan lumisateen keskelle. Siinä kyllä tuli niin jouluinen fiilis ja täytyy toteuttaa tuollainen glögi-piknik uudestaankin. Tapaninpäivänä siskoni ja Nappi-kissa lähtivät kotiin ja siivosin hulluna asuntoa. Olin jotenkin tosi väsynyt ja rentoutuin peiton alla kirjaa lukien.

Joulu oli ihanan rento ja rauhallinen, mutta olisi ollut kiva nähdä myös enemmän ihmisiä ja kokoontua – ehkä ensi vuonna! Tämä vuosi alkaa olemaan nyt paketissa ja pitäisi varmaan pian ottaa joulukuusi + koristeet pois. Toivottavasti teillä kaikilla oli tunnelmallinen joulu ja ihanaa uutta vuotta 2022!

 

SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:

Diiskuneiti Instagram

Diiskuneiti Facebook

Follow my blog with Bloglovin

LUE MYÖS:

O’KEEFFE’S – HYPETETYT VOITEET KUIVALLE IHOLLE

KAPE AIHISEN VIETÄVÄ RAVINTOLATASON ARKIRUOAT KOTIIN JA TYÖPAIKALLE

VAIHDOIN PUHELINLIITTYMÄN KOTIMAISEEN MOI MOBIILIIN

3 kommenttia

 1. petra kirjoitti:

  Ihanan rauhallinen ja omanlainen joulu! Juuri nii kuin pitääkin ? meidän joulu meni myös poikkeuksellisesti ihan vaan omalla perheellä ja omassa kodissa, vaikka ei tosin suunniteltu sitä niin ?

  Onnea tulevalle vuodelle!

  http://www.sangynalla.fi

 2. villananna kirjoitti:

  Sinulla meni joulu paremmin kuin minulla 🙂 Ihania kuvia.

 3. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  iha joulu teillä ollut ja kaunis kuusi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *