Hae
Diiskuneiti

KAUHUKESKIVIIKKO: ANNABELLE

Tervetuloa kauhukeskiviikon pariin! Katson paljon kauhuelokuvia ja tässä uudessa postaus-sarjassa esittelen joka keskiviikko yhden suosikki kauhuelokuvani. Toivottavasti tekin löydätte uutta hyytävää katsottavaa tai muistatte jonkin unholaan jääneen elokuvan uudelleen 🙂

ANNABELLE (2014)

Tänään on vuorossa Annabelle, joka on ensimmäinen Kirottu -elokuvaosan spin-off ja se keskittyy elokuvassa nähtyyn Annabelle-nukkeen. Pidin äärettömän kovasti ensimmäisestä Kirottu-elokuvasta ja varsinkin tuo karmiva nukke jäi elokuvasta hyvin mieleen. Olin todella innoissani, kun Annabelle sai oman elokuvan ja jännitystä tietysti Annebellen tarinassa lisää se, että se perustuu tosi tapahtumiin.

JUONI

Elokuva perustuu tosi tapahtumiin, mutta elokuvaa on väritetty aika tavalla ja se poikkeaa jonkin verran tositapahtumista. Annabelle-elokuva sijoittuu vuoteen 1967 ja tarina keskittyy Mian ja Johnin ympärille, jotka odottavat esikoistaan syntyväksi. Mia kerää posliininukkeja ja John antaa hänelle lahjaksi Mian jo kauan haluaman kalliin antiikkinuken. Naapurissa asuva pariskunta murhataan satanistisen kulttilaisten toimesta ja he hyökkäävät myös Mian ja Johnin kimppuun. Toinen kulttilaisista pitelee nukkea ja tekee itsemurhan. Veri valuu nuken päälle ja myöhemmin uutisissa kerrotaan, että tuo itsemurhan tehnyt kulttilainen on murhattujen naapureiden tytär Annabelle.

Mia pyytää Johnia heittämään nuken pois ja he muuttavat uuteen asuntoon. Muuttotavaroita purkaessa yhdestä laatikosta paljastuu tuo pois heitetty nukke. Nukke alkaa vainota Miaa ja hänen tytärtään ja sain kyllä sätkyn niin monta kertaa niissä kohdissa, kun nuken henki ilmestyi Mialle. Karmivin kohta oli varmasti kellarikohtaus, jossa demoni ilmestyi Mialle ja hissi ei liikkunut, vaan ovet avautuivat jatkuvasti kellarikerroksessa. Mia ottaa yhteyttä poliisiin, vaikka hänen miehensä ei ota Mian juttuja aluksi oikein todesta. Mia menee kirjakauppaan hakeakseen tietoa yliluonnollisista asioista ja hän tutustuu kirjakaupan pitäjään Evelyniin, joka kertoo, että demoni haluaa saada Mian tyttären sielun.

Mia ottaa yhteyttä pappiin, joka ottaa nuken mukaansa kirkkoon. Annebellen henki hyökkää papin kimppuun ja nukke häviää, mutta ilmestyy taas Mian kotiin. Mia yrittää tuhota nuken, mutta demoni kertoo, että kaiken saa loppumaan ainoastaan sillä, että demonille uhrataan sielu. Mia päättää hypätä nukke kainalossa ikkunasta ja uhrata näin itsensä säästääkseen tyttärensä. John ja kirjakaupan omistaja Evelyn saapuvat juuri estämään Mian hyppäämisen. Evelynin oma tytär kuoli Evelynin aiheuttamassaan auto-onnettumuudessas ja Evelyn nappaa nuken ja hyppää sen kanssa ikkunasta, koska kokee, että hänellä ei ole enää niin paljon syitä elää kuin Mialla, jolla on pieni lapsi. Evelyn kuolee, mutta nukke katoaa. Kaikki tapahtumat loppuvat ja Annabelle lopettaa Mian perheen riivaamisen. Elokuva päättyy siihen, kun vanha rouva ostaa antiikkiliikkeestä Annabelle-nuken tyttärelleen lahjaksi. Lopputeksteissä kerrotaan, että oikeaa Annabelle-nukkea pidetään museossa suljetussa lasikaapissa ja kaappia ei saa missään nimessä avata.

Jatko-osat

Annabelle: Creation (2017) on Annabellen toinen osa ja kolmas jatko-osa Annabelle Comes Home tulee ensi-iltaan tänä kesänä. Tykkäsin Annabellen tokasta osasta enemmän kuin ykkösestä. Siinä oli pelkkiä kummitusjuttuja eikä yhtään mitään verilöylyjä. Odotan innolla Annabellen kolmatta osaa, joka tulee leffateatterihin nyt kesäkuussa. Ainakin traileri näytti sen verran pelottavalta, että varma yöunien tappaja tulee tuo kolmas osakin olemaan. Kurkkaa kolmannen osan traileri tästä.

TÄHDET

ARVOSTELUT

IMDb:ssä Annabelle on saanut arvosanaksi 5.4. Itse annan elokuvalle arvosanan 7, koska elokuva oli oikeasti todella pelottava. En itse pitänyt itsemurha-, ja kulttijutusta ja olisin ehkä itse luonut Annabellen hengen ympärille erilaisen tarinan. En tykkää muutenkaan kauheasti mistään murhajutuista, vaan juuri yliluonnolliset jutut ovat mieleeni. Annabelle-nukke oli karmiva ja varmat yöunien menetykset saa, kun katsoo tämän leffan. Mun tuttu kerää kaikkea kauhukamaa ja hän oli nyt ostanut tuon Annabelle-nuken kokoelmiinsa. Mä en ikinä uskaltaisi nukkua kotona jos mulla olisi sellainen nukke. Mun mielestä nuket on muutenkin todella karmivia, ainoa mitä en pelkää on Barbit – kai niistäkin tehdään vielä joskus joku kauhuleffa 😀

PERUSTUU TOSITAPAHTUMIIN

1970 nainen osti kirpputorilta tyttärelleen syntymäpäivälahjaksi räsynuken. Annabelle on siis oikeasti räsynukke eikä posliininen antiikkinukke. Tytär otti nuken mukaansa collegen asuntolaan. Nukke alkoi liikkua itsellään huoneesta toiseen ja kerran he olivat löytäneet nuken seisomassa. Nukke jätti paperin paloja, jossa oli lapsen käsialalla kirjoitettuja tekstejä. Nukke oli hyökännyt tyttären ystävän kimppuun ja ystävältä oli löydetty raapimisjälkiä. Yliluonnolisen tutkijat Ed ja Lorraine Warren, johon Kirottu-elokuva perustuu, saivat selville, että nukessa asuu demoni. Tällä hetkellä nukkea pidetään lukitussa kaapissa Warreneiden okkultistisessa museossa. Nukkea on yritetty ostaa jopa kahdella miljoonalla dollarilla, mutta nukkea ei ole myytävänä, eikä sitä saa ottaa pois lukitusta kaapista. Olisipa kiva päästä käymään tuollaisessa museossa – en kyllä tiedä uskaltaisinko. Katso millainen Annebelle-nukke on oikeasti ja lue lisää Annabellen tositarinasta täältä.

Katso elokuva

Katso elokuva Netflixistä tai vuokraa *Viaplaystä (mainoslinkki). Tylsää kun Netflix aina poistaa ja sitten lisää uudelleen noita elokuvia. Annabelle oli monta kuukautta poissa Netflixin valikoimasta, mutta nyt se oli taas ilmestynyt sinne. Monesti saan päähäni, että haluan nähdä jonkin elokuvan ja katson yleensä ensin löytyykö se Netflixistä, sitten tsekkaan Vimeon ja Youtuben. Jos mistään ei löydy, niin silloin yleensä vuokraan leffan Viaplaystä tai Applen kaupasta 🙂

Mitäs mieltä olet tästä karmivasta nukesta ja sen tositarinasta? 🙂

10 kommenttia

 1. Helena kirjoitti:

  Miksiköhän mä oon niin pelkuri, etten meinaa uskaltaa kattoo kauhuleffoja tai sitten jään pelkäämään niitä katsottuani :D. Ehkä tän sun postauksen myötä voisin kattoo tän leffan. Mielenkiintonen postaus ja kiva löytää uusia leffasuosituksia. Ps. Sulla on ihana blogi.

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Mäkin kyllä pelkään, mut jostain syystä tykkään silti katsoa kauhua. Se on jonkunlainen viha-rakkaussuhde kai 😀
   Voi kiitos paljon Helena! <3

 2. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

  Huiii. En tiennytkään, että tässä on taustalla tositapahtumat o.O Itse en ole oikein kauhun ystävä, koska omistan turhan vilkkaan mielikuvituksen 😀

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Se aina tekeekin elokuvasta vielä enemmän, kun pohjautuu tositarinaan ? Mulla on myös tosi vilkas mielikuvitus ja välillä nukunki yövalo päällä ?

 3. MINI-blogi/Elina kirjoitti:

  Enpäs tiennyt että tämä perustuu tositapahtumiin! Hui kamala! Elokuvaa en ole nähnyt, mutta voisin ehdottomasti katsoa.

 4. Mia kirjoitti:

  Karmivaa! Tunnen vetoa kauhuleffoihin, mutta olen liian herkkä katsomaan niitä. Tai siis, erehdyin aikoinaan katsomaan esimerkiksi The Ringin ja sen jälkeen nukuin eri huoneessa kuin tv ja valot päällä. 😀 Tuo on kyllä kiinnostava leffa varsinkin, kun on totuuspohjaa. En tiedä, uskaltaisinko katsoa, ehkä.

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   The Ring oli kyllä itsellenikin sellainen leffa, jota pelkäsin pitkään 😀
   Kannattaa katsoa, ei tämä ole niin paha kuin The Ring 😀

 5. Thesofia123 kirjoitti:

  Annabeöle on on pirun hyvä leffa oon nähnyt kaikki monesti

 6. Thesofia123 kirjoitti:

  Annabelle*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.