Hae
Diiskuneiti
Kaupallinen yhteistyö

TESTISSÄ: UUSI SOKOS HOTEL WIKLUND + VINKKEJÄ TURKUUN MATKUSTAVILLE

Kaupallinen yhteistyö: Original Sokos Hotel Wiklund

Sain viime kuussa mahtavan tilaisuuden testata Turun Wiklundin uutta Sokos Hotellia. Minulla oli sovittuna treffit Turkuun Kirkkonummelaisen ystäväni Pauliinan kanssa ja päätin yllättää hänet ja järjestin meille kunnon tyttöjen päivän Turussa hotelliyön kera. Ystäväni asuu tosiaan Kirkkonummella ja minä täällä Liedossa, joten treffaamme yleensä aina Turussa. Turku on meille molemmille rakas vanha kotikaupunki ja keräsimme tämän artikkeliin loppuun meidän vinkkejä ja tekemistä Turkuun matkustaville. Vaikka kauppatori on revitty auki toriparkin rakentamisen takia, niin Turku tarjoaa silti paljon muutakin kuin tuon kuuluisan torin, joka on sinänsä edelleenkin nähtävyys, koska kaivettu monttu tuntuu kiinnostavan monia 😀

WIKLUNDIN HISTORIAA

Axel Wiklund avasi nykyisen tavaratalon paikalle vuonna 1907 rautakaupan ja Wiklundin tavaratalo valmistui samalle paikalle missä se nyt on vuonna 1957. Kuusi vuotta myöhemmin tavarataloa laajennettiin ja laajennuksen jälkeen se oli Suomen toiseksi suurin tavaratalo. Wiklundia laajennettiin lisää vuonna 2008 ja vuonna 2018 aloitettiin Wiklundin täydellinen remontointi ja uusien ravintoloiden sekä Sokos Hotel Wiklundin rakentaminen.

WIKLUND TÄNÄÄN

Wiklund on itselleni rakas tavaratalo ja olenpas ollut siellä joskus töissäkin. Käyn tekemässä aina kaikki ostokset Wikkellä, kun olen Turussa. Sokoksen lisäksi Wiklundilta löytyy Hyvä Olo hoitola, Alko, S-pankki, Apteekki, Tokmanni, kukkakauppa ja ompelimo. Mun mielestä on todella kätevää, että saan kaikki tarvitsemani saman katon alta ilman, että täytyy juosta ympäri keskustaa. Kaikki Wiklundin ravintolat uusittiin vuonna 2018-2019 ja kahvila-, sekä ravintola tarjontaa lisättiin enemmän. Uudet ravintolat Rapido, Trattoria, VENN ja Coffee House avattiin tänä vuonna ja niihin voi tehdä kätevästi pöytävarauksen netissä. Ylimpään kerrokseen aukeaa vappuna Walo Rooftop baari, jonka katolta näkyy koko Turun keskusta. Odotan jo innolla Walon aukeamista ja luulenpa, että siitä tulee yksi lemppari baareistani. Vaikka Wiklund sijaitsee aivan Turun keskustassa on sinne kuitenkin helppo saapua autollakin, sillä Wiklundin takapihalta löytyy 120 parkkipaikkaa.

SOKOS HOTEL WIKLUND

Original Sokos Hotel Wiklund on upouusi hotelli Wiklundin yläkerrassa. Hotellin sijainti on Turun paras ja hissillä pääsee suoraan ravintoloihin, ruokakauppaan ja shoppailemaan. Turussa käy paljon turisteja ja yleensä matkailijoilla on rajattu määrä aikaa ja siksi uusi Wiklundin hotelli on täydellinen matkailijoille, jotka viipyvät Turussa vain päivän tai pari.

Tekemiselle ja elämyksille jää paljon enemmän aikaa, kun ruokapaikat ja kaupat löytyvät vierestä vain hissin nappia painamalla ja näin ruokapaikkojen etsintään ei kulu aikaa ja parastahan on, että Wiklundilla saat kaikesta S-bonusta. Original Sokos Hotel Wiklundilla on myös Green Key -ympäristömerkki sekä allergiatunnus.

HOTELLIHUONE TESTISSÄ

Kun sain tietää pääseväni yhteistyön merkeissä testaamaan Wiklundin hotellia olin enemmän kuin innoissani. Hotellin respa sijaitsee Coffee Housen yhteydessä ja aulassa on kolme hissiä, joilla pääsee kätevästi hotelllihuoneisiin. Respassa sisäänkirjautuminen sujui ripeästi ja pakko mainita, että palvelu oli erittäin iloista ja hyvää. Kun astuimme hotellihuoneeseen tuli meille molemmille kunnon wau-efekti. Huone oli U P E A ja valoisa. Huone oli todella modernisti sisustettu ja tykkäsin erityisesti suihkun lasiseinistä, jotka toivat huoneeseen tilavuutta ja luksuksen tuntua.

Hauskoja yksityiskohtia oli ihana turkuaiheinen taulu, Smeggin jääkaappi ja hauskat ripustuskoukut. Huoneessa odotti myös ihana kirjaintaulu ”tervetuloa meille”, joka lisäsi hyvää fiilistä ja näyttäähän se somekuvissakin kivalta 😉

Hotelleissa parasta on yleensä sänky ja niin se oli täälläkin. Tyynyillä odotti tultaessa onnenkeksit, joka oli minun mielestä todella hauska idea lisäämään hyvää fiilistä. Nukuimme molemmat sängyssä todella makeasti ja olisin voinut jäädä pötköttelemään muhkean peiton alle vaikka koko päiväksi.

RAVINTOLAT JA AAMIAINEN

Wiklundilla on kolme ruokaravintolaa Rapido, Trattoria ja VENN. Meille valikoitui illallispaikaksi Trattoria, johon teimme pöytävarauksen kätevästi sisäänkirjautumisen yhteydessä, mutta pöydän voi varata helposti vaikka kännykällä hotellihuoneestakin.

Trattoria oli upea paikka ja ihastuin erityisesti ravintolan sisustukseen ja astiastoon. Ruoka oli todella hyvää ja kohtuu hintaista, joten tänne tulemme varmasti uudelleenkin. Kävimme syömässä 19 aikaan illalla ja ravintola oli todella viihtyisä ja meille osui aivan huippu tarjoilija. Enpä ole hetkeen saanut niin hyvää palvelua, kun siltä neitokaiselta sain, joten terveiset ja kiitokset sinulle jos satut tätä artikkelia lukemaan. Illallinen oli kertakaikkiaan täydellinen: hyvä ystävä, kaunis ravintola ja maittava ruoka – voiko parempaa ollakaan?

Aamupala tarjoiltiin myös samaisessa ravintolassa ja voi, että kuinka hyvät aamiais-tarjoilut siellä oli. Ilokseni aamiaisella oli myös valikoima gluteenittomia leipiä ja olikin hankalaa pitää jokin järki päässä ettei vetänyt itseään ähkyyn. Mieleeni jäi erityisesti tuoreet hedelmät ja mehukone sekä ihana ilmapiiri ja valoisa tunnelma. Suosittelen lämpimästi testaamaan trattorian menun vaikka shoppailun lomassa, kun olet Wiklundilla. Kaikkiin ravintoloihin pääsee kätevästi myös suoraan tavaratalon kautta.

HOTELLIN PLUSSAT JA MIINUKSET

+ Hyvä perusvarustelu: jääkaappi, iso taulu-tv, ilmainen nettiyhteys, hiustenkuivain, tallelokero ja silitysmahdollisuus. Huoneen kylpyhuoneessa oli Dermosilin saippuoita.

+ Äänieristys. En kuullut kertaakaan mitään mekkalaa toisista huoneista tai ulkoa.

+ Ravintolaan, ostoksille ja aamupalalle pääsi hissin painalluksella, eikä ulkovaatteita tarvinnut pukea, kun halusi käydä kaupassa.

+ Respassa oli laatikko, jonne sai pudottaa avainkortin, joka nopeutti kotimatkalle lähtöä. Vastaanoton Coffee Housesta sai vielä kätevästi ostettua take-away kahvin mukaan kotimatkalle.

Säilytystilaa olisi voinut olla hieman enemmän. Itse haluan aina laittaa kaikki matkatavarat ”piiloon” ettei ne ole ympäri hotellihuonetta. Pari kaappia tai hyllyä olisi voinut olla lisää. Muita miinuksia en hotellista keksinyt.

MEIDÄN VINKIT TURKUUN MATKUSTAVILLE

Minä ja Pauliina olemme aina olleet kovia touhuamaan ja pelkkä makoilu ja rentoutuminen ei yleensä riitä meille. Wiklundin vierestä kulkee Turun paikallisliikenne ja Aurakadulta on mahdollista myös vuokrata Fölin kaupunkipyörä, joka on varsinkin kesällä todella kätevä kulkuväline, kun haluaa tutustua Turkuun. Kesäisin Aurajoessa kulkee myös vesibussi, jolla voi tehdä retken vaikka Ruissaloon ja vesibussi kustantaa vain 3€. Me emme juurikaan välitä museoista ja perinteisistä kohteista, joten tässä tulee vähän erilaisia vinkkejä ja kohteita mitä Turussa kannattaa kokea.

HOHTOGOLFAAMAAN

Meidän yksi lemppari paikoistamme on ollut jo vuosia Turun Hohtogolf West Coast, joka sijaitsee ihan Wiklundin kupeessa ortodoksisen kirkon vieressä. Täällä ollaan golffailtu useat kerrat ja hohtogolfin kauhuradat saavat niskavillat pystyyn joka ikinen kerta. Golfaamaan pääsee 13€ hintaan, joten jos kaipaa tekemistä edullisesti, niin suosittelemme ehdottomasti tätä paikkaa.

ROADTRIP TAI RISTEILY TURUN SAARISTOON

Turun saaristo on niin upea, että sen näkemistä ei kannata jättää välistä. Jos oma auto ei ole mukana voit varata ohjeistetun autokierroksen Turun saaristossa Doerzilta. Kierros kestää noin viisi tuntia ja matkaan mahtuu aina kolme henkilöä kerrallaan ja hinta on 60€ per henkilö. Lounas syödään jossain saariston ihanista ravintoloista ja tällä matkalla pääsee myös kokemaan saaresta toiseen menon lossin kyydissä. Voit myös hypätä Ukkopekan höytylaivaristeilylle, joka kustantaa noin. 29€ ja se kulkee Airistolla Muumimaailman viereen ja takaisin Turkuun.

KUPITTAANPUISTO

Kupittaanpuisto on Suomen vanhin ja isoin puisto ja se sijaitsee noin 15 minuutin kävelymatkan päässä keskustasta. Kupittaan puisto on mahtava kohde myös lapsiperheille, sillä puiston sisällä sijaitsee lasten suosima Seikkailupuisto. Kupittaan puistossa lapset voivat ajaa polkuautoja liikennepuistossa. Oma lempparini on lintupuisto, jossa saa ihastella suloisia lintuja aina kanoista joutseniin. Jos matkustat Turkuun kesällä, niin Kupittaan puistoon kannattaa ottaa mukaan omat eväät ja viltti, sillä tämä on Turun suosituin paikka viettää piknikkiä. Puisto on auki myös talvisin ja lintuja voi käydä ihailemassa silloinkin ja parasta on, että puisto on täysin ilmainen!

Aktiviteetit Kupittaanpuistossa:

 • Isot vehreät viheralueet piknikin viettoon.
 • Lintupuisto.
 • Lasten liikennepuisto.
 • Seikkailupuisto.
 • Ravintola sekä puistossa on jäätelökioskeita kesäisin.
 • Maauimala (kesäisin).
 • Urheiluhalli.

HISTORIAN HAVINAA

120-vuotias Turun kauppahalli on niin tunnelmallinen paikka, että se on ehdottomasti ”must go” kohde Turussa. Pienet suloiset kahvilat ja myymälät saavat aina hyvän fiiliksen aikaan ja joka kerta kauppahallin läpi kulkiessa tuntuu, kuin olisi hypännyt aikakoneeseen ja matkustanut entisaikaan. Kauppahallissa sijaitsee myös pieni Alko, jonka valikoimaan kuuluu ainoastaan erikoisemmat viinit. Käy siis nappaamassa pullo viiniä mukaan kauppahallista vaikka tuliaiseksi. Kauppahalli on suljettu sunnuntaisin, joten muista ajoittaa viikonloppumatkalla käynti kauppahalliin jo lauantaiksi.

KASVITIETEELLINEN PUUTARHA

Turun kasvitieteellinen puutarha on aivan ihana paikka ja se on auki ympäri vuoden. Kasvihuoneissa on yli 5000 lajin kokoelma eläviä kasveja maamaapallon eri ilmastovyöhykkeiltä. Yhdessä kasvihuoneessa on upeita jättiläislumpeita ja viimeksi bongasin sieltä myös kilpikonnia. Kasvitieteellinen puutarha sopii sekä aikuisille, että lapsille. Aikuisten lippu kustantaa 7€ ja puutarhaan pääsee paikallisliikenteen bussilla numerolla 8, joka menee Ruissaloon. Kurkkaa somesta kuvia kasvitieteellisestä puutarhasta hashtagilla #turunyliopistonkasvitieteellinenpuutarha.

Voi kuinka ihana lauantai minulla oli ystäväni kanssa. Suosittelen lämpimästi uutta Orginal Sokos Hotel Wiklundia yöpymiseen, sillä parhaan sijainnin lisäksi, myös kaikki palvelut ovat hissimatkan päässä hotellihuoneestasi. Kurkkaa vapaat hotellihuoneet tästä.

Mikä sinusta on parasta Turussa? 🙂

 

LUE MYÖS:

ROSSON PIZZANTAI – SYÖ NIIN PALJON PIZZAA KUIN JAKSAT

VUOSIPÄIVÄN JUHLINTAA – VENN ALL DAY BRUNCH

VIIKONLOPPU VEPSÄN SAARELLA TURUSSA

 

Kaupallinen yhteistyö: Original Sokos Hotel Wiklund

14 kommenttia

 1. Pauliina Salmela kirjoitti:

  Kiitos Diina ja Sokos hotel Wiklund tästä ihanasta vuorokaudesta! Hotelli oli tosiaan ihanan viihtyisä, ruoka ja palvelu mainiota, mutta tottakai tärkeintä oli ilta ihanan ystävän kanssa! Oli myös hienoa nähdä Turkua tästä kulmasta, hotelli asiakkaana, keskeltä kaupunkia!

  Turku on kiva kaupunki aina, mutta varsinkin nyt kun aurinko alkaa lämmittää niin suosittelen kyllä kauempaakin lähtemään retkelle Turkuun, joka viikonloppu kaupungissa varmasti tapahtuu!

 2. Melissa kirjoitti:

  Kesällä Ukko Pekka on ihan ehdoton, kuten myös Vaakahuoneen Pavilijonki. Turku on upea kesäkaupunki…Wiklund on tuttu, hotellissa tosin käynyt viimeksi 80-luvulla 🙂
  https://villananna.blogspot.fi

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Vaakahuoneen Paviljonki on kyllä myös ihana. Turku on ehdottomasti Suomen oma Pariisi ja niin kaunis kesällä sekä talvella ja tekemistä riittää.
   Ohhoh, sulla onkin sitten aikaa viime hotelliyöstä 😀

 3. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

  Itse en ole koskaan Turussa tainnut käydäkään o.O

 4. Mari kirjoitti:

  Wiklund on Wikke. Treffit sovitaan aina Wikken kulmalle. Itse olin töissä Wikken kahvilassa. (Viikkari on Viking line.) Ainakin Turuus. Muuten olen kanssasi samaa mieltä! ☺

 5. Minnea kirjoitti:

  Turku on itselleni melko tuntematon kaupunki, ja oli kiva saada vinkkejä matkailuun! Hotelli näyttää aivan upealta! Todella tyylikäs! Sinne täytyy kyllä majoittua, kun ensi kerralla suuntaan Turkuun 🙂

  Minnea
  https://www.lily.fi/blogit/minnean-muruja/

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Tervetuloa Turkuun, se on aivan valloittava kaupunki – Suomen Pariisi 🙂
   Suosittelen lämpimästi tuota hotellia, se on vähän kuin Flamingo – kaikki tarvittavat samassa rakennuksessa.

 6. Mia kirjoitti:

  Kiva postaus. Onpa mukavan näköinen hotelli. Voisi valita tuon ensi kerralla, kun suunta on Turkuun päin. Turku on mahtava kesäkaupunki. 🙂

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Turku on mahtava kesäisin, mutta myös talvella.
   Suosittelen lämpimästi tuota hotellia – säästää aikaa, kun ravintolat ja kaupat ovat hotellin yhteydessä 🙂

 7. Leena kirjoitti:

  Olen kerran yöpynyt työmatkalla Wiklundissa ja tykkäsin kovasti! Ainoa miinus huoneessa oli narusta tehty kokolattiamatto joka allergisen nenään tuoksui voimakkaalle…

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Oletko yöpynyt siinä vanhassa City Börsin hotellissa, joka oli Wiklundin yhteydessä vai tässä uudessa Sokos Hotel Wiklundissa? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.