Hae
Diiskuneiti

TOP 10: IHANAT JA ELÄMYKSELLISET ÄITIENPÄIVÄLAHJAT

Äitienpäivää vietetään tänä viikonloppuna. Omalla äidilläni on äitienpäivänä myös syntymäpäivä ja hän täyttää 50-vuotta, onnea rakas äiti. Tärkeintä minun mielestäni äitienpäivässä on antaa äidille omaa aikaa. Kortti, kukat ja lahjat ovat mukava lisä ja yllätys äidille. Tässä postauksessa kerron kymmenen lahjaideaa äidille 🙂

ITSETEHTY KORTTI

Kauppojen hyllyt ovat pullollaan kauniita äitienpäiväkortteja, mutta mitä jos näkisit hieman vaivaa ja tekisit äitienpäiväkortin itse? Me ajattelimme tehdä yhdessä pikkusiskojen kanssa äidille kortin ja löysin Pinterestistä ihanan ja helposti toteutettavan korttimallin.

Itselläni tuottaa aina ongelmia kirjoittaa korttiin teksti – ihan sama onko kyseessä synttäri-, äitienpäivä-, tai joulukortti. Minusta on todella tylsää jos kortissa lukee vain ”hyvää äitienpäivää” ja alla antajan nimi. Ajattelin, että muillakin, varsinkin miehillä saattaa olla vaikeaa löytää oikeita sanoja ja hempeilyjä äitienpäiväkorttiin, joten kokosin tähän muutaman hauskan lausahduksen, jotka sopivat hyvin juuri äitienpäiväkortteihin.

 • Koti on siellä missä äitini on.
 • 5 syytä miksi rakastan äitiäni tai kirjoita korttiin viisi syytä miksi äitisi on ihana!
 • Kaikista maailman äideistä olen onnellinen, että juuri sinä olet minun äitini.
 • Äidit ovat kuin nappeja, ne pitävät kaikesta kiinni ja minä pidän sinusta kiinni.
 • Elämän mukana ei tule käyttöohjetta, mutta onneksi minulla on äiti.

 

LUONNOSTA POIMITUT KUKAT & KASVIT

Perinteinen lahja on viedä äidille ja mummille kukkia. Kaupoista ja kukkakaupoista saa vaikka mitä asetelmia ja kimppuja. Minulle opetettiin jo pienenä, että äidille pitää kerätä kukat itse ja muistankin aina hakeneeni läheisestä metsästä kimpun valkovuokkoja äidille. Muita ihania itse kerättyjä kukkia ja kasveja ovat:

 • Omenapuun oksat. Laita oksat korkeaan maljakkoon ja voi että, kuinka upeita ne ovat, kun ne puhkeavat kukkaan. Näin kaupassa myytävänä myös kirsikkapuun oksia, jotka ovat varmasti myös todella kauniita maljakossa.
 • Valkovuokkojen sijasta metsästä voi käydä hakemassa kauniin kimpun mustikanvarpuja. Vaikka lehdet eivät vielä välttämättä ole esillä, niin ne lähtevät nopeasti kasvamaan sisällä maljakossa.
 • Koivun oksat tuovat ihanan tuoksun esim. saunaan tai parvekkeelle.

Muista laittaa oksat valmiiksi ostettuun maljakkoon ja laita ympärille iso lahjarusetti. Oksat ja varvut tuovat ihanaa metsän tuoksua kotiin ja kestävät paljon kauemmin kuin kaupasta ostetut kukat ja äiti arvostaa, että olet käynyt metsässä hakemassa juuri hänelle kukat / kasvit.

PERHEVALOKUVAUS

Mitä jos veisit äitienpäivän kakkukahvien jälkeen koko perheen valokuvaukseen. Harvemmin koko perhettä saa samaan kuvaan ilman valokuvaajaa. Toki voit käyttää kameran itselaukaisijaa, mutta kuvajälki voi olla mitä sattuu ja yleensä aina jollakin perheenjäsenellä on silmät kiinni tai suu auki. Ammattivalokuvaaja saa ikuistettua koko perheen kauniissa miljöössä ja valokuvaaja osaa pitää huolen myös siitä, ettei kenelläkään ole kuvassa silmät kiinni 😉 Varsinkin äidit ja mummit osaa arvostaa valokuvia ja yhteinen perhekuva olisi varmasti todella upea lahja, josta voisi nauttia koko perhe, sillä valokuvan voi laittaa seinälle kaikkien ihailtavaksi. Yhteinen kuva perheestä on arvokas muisto. Tutustu lisää koko perheen valokuvauspalveluihin tästä.

HIERONTA

Äidit ovat perheen sydän ja äidit kokkaavat, siivoavat, touhuavat ja huolehtivat ihan kaikesta. Aika usein kuulee, että äiti, mummi ja anoppi valittaa, että niskat ja selkä ovat jumissa, joten perinteinen hieronta lahjakortti ei varmasti petä koskaan, sillä kukapa ei haluaisi hierojalle? Jos lahjan hankkiminen jää viime tinkaan tai jopa samalle päivälle, kun äitienpäivää vietetään, niin hierontalahjakortin eri kaupunkeihin voi ostaa kätevästi netistä. Maksamisen jälkeen tulosta lahjakortti ja laita se äitienpäiväkortin väliin ja täydellinen ja sekä super varma äitienpäivälahja on valmis. Osta hieronta lahjakortit täältä!

RAVINTOLA

Äitienpäivä on ravintoloille kiireistä aikaa, sillä moni haluaa viedä äitinsä ruokailemaan. Ravintola vaihtoehtoja riittää, joten mieti mistä juuri sinun äitisi pitää. Älä vie äitiä sellaiseen ruokapaikkaan, josta hän ei pidä. Varaukset ravintoloihin kannattaa tehdä ajoissa, ettei vie turhaan äitiä ravintolaan, jossa kerrotaankin paikan olevan täynnä. Tarvitseeko ravintolaan mennä juuri äitienpäivänä? Minun mielestäni ei. Voit ostaa äidillesi lahjakortin ravintolaan ja hän voi käyttää sen sinun kanssasi tai vaikka parhaan ystävänsä kanssa – ihan vain miten äiti haluaa. Eri kaupunkien ravintolahjakortit voit ostaa kätevästi suoraan netistä.

PIKNIK

Kuten edellisessä kohdassa kerroin, että monella perheelle on perinteenä viedä äiti ravintolaan syömään äitienpäivänä. Jos tilisi kuitenkin näyttää sinulle kylmiä lukemia, niin järjestä äidillesi piknik. Leivo piirakka, valmista salaatti, keitä kahvia termariin ja vie äitisi puistoon tai vaikka takapihalle piknikille. Yhteinen aika on varmasti joka äidille tärkeämpää kuin itse lahja ja mikä olisikaan ihanampaa, kuin viettää yhdessä piknikkiä auringonpaisteessa. Mitä piknikille pitäisi leipoa ja mitä pakata mukaan?

Valmista itse tai osta valmiina kaupasta tai leipomosta:

 • Suolainen piiras esim. kinkkupiirakka. Katso gluteenittoman ja maidottoman kinkkupiiraan ohje tästä.
 • Muffinsseja, kakkua tai muuta makeaa.
 • Mansikoita ja kuohuviiniä.
 • Kahvia termariin ja maitoa.

Pakkaa mukaan:

 • Iso viltti ja pari tyynyä.
 • Kertakäyttöastiat.
 • Paperia.
 • Roskapusseja.

JUOMATASTING

Onko äitisi teen, kahvin, oluen tai viinin ystävä? Vie äitisi maistelemaan erilaisia kahveja ja lähde tietenkin itse mukaan. Erilaisten kahvien tai viinien maistelun lomassa voitte samalla rupatella ja viettää ihanaa päivää yhdessä. Erilaisia tasting-kokonaisuuksia myy Elämyslahjat ja tasting-valikoimaa pääset selailemaan tästä.

Ps. tarjolla myös suklaatasting, omnomnom!

SUOLAHOITO

Mikä ihmeen suolahoito? No voit vaikka kysyä suolahoidosta äidiltäsi tai mummiltasi ja he tietävät varmasti mistä on kyse. Ennen vanhaan suolahoitoina käytettiin luonnon muovaamia suolaluolia, jotka auttoivat hengitystie-, ja iho-ongelmien hoidossa. Nykyään eri kaupungeissa on tarjolla suolahuoneita, joiden lattia, katto ja seinät ovat vuorattu vuorisuolalla. Lisäksi huoneeseen suihkutetaan pieniä suolahiukkasia. Hengitettäessä nämä suolahiukkaset kulkeutuvat hengitysteiden kaikkiin osiin ja aina keuhkorakkuloihin asti.

Suolahuonehoito auttaa vähentämään limakalvojen turvotusta ja virusten lisääntymistä. Suola tuhoaa bakteereja sekä kosteuttaa hengitysteitä ja ihoa. Suolahuoneessa istutaan aurinkotuoleilla ja monesti suolahuoneessa on myös palmuja tai muuta ihanaa rekvisiittaa. Vie äitisi suolabeachille! 😀

PUUTARHANEUVOJAN PALVELUT

Kenenpä äidissä ei asuisi pieni viherpeukalo? Kesä on ihan juuri täällä ja äitejä kiinnostavat varmasti kukkasten hankkiminen, istutus ja hoitaminen. Äiti voisi olla todella innoissaan henkilökohtaisesta puutarha-traineristä – eli se on vähän kuin personal trainer, mutta kasveihin liittyen. Puutarhaneuvojalle toimitetaan parvekkeen, pation tai pihan pohjapiirros sekä tietoja, toiveita ja kuvia alueesta.

Puutarhaneuvoja antaa neuvoja ja vinkkejä kasviryhmien suunnitteluun, kasvien valintaan, kasvien menestymisen edellytyksiin, vinkkejä kasvien istuttamiseen, neuvoja puiden ja pensaiden leikkaamiseen, nurmikon perustamiseen ja ideoita pihan kunnostamiseen. Jos äitisi haaveilee unelmiensa terassista tai pihasta, mutta ei itse osaa, niin puutarhaneuvoja olisi varmasti ihana lahja äidille. Mietin tässä, että tällä hetkellä omassa kodissani on vain yksi elävä kasvi, että ehkä minullakin olisi tarvetta puutarhaneuvojalle 😀 Lue lisää puutarhaneuvojan palveluista tästä. 

LAHJAKORTTI

Itse tykkään saada lahjakortteja, koska voin silloin valita juuri sellaisia tuotteita tai palveluita mitä itse haluan. Jos näillä minun vinkeilläni et silti keksinyt vieläkään lahjaa äidillesi, niin suosittelen lahjakortin ostoa. Elämyslahjat tarjoaa erilaisia elämyksiä ja palveluita ympäri suomen. Osta äidille avoin lahjakortti Elämyslahjoilta ja äiti saa itse valita mitä haluaa. Tarjoudu menemään äidin mukaan johonkin elämykseen, niin saatte vietää yhteistä aikaa mukavan elämyksen merkeissä. Elämyslahjakortti on varma valinta jos mietit lahjakorttia. Miksi ostaa perinteinen kirjakaupan lahjakortti, koska kesä tulee ja kesä on elämyksien aikaa! Lahjakortin pääset ostamaan tästä.


Toivottavasti saitte tästä postauksesta vinkkejä äitienpäivälahjoihin. Muistakaa myös muistaa mummeja! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.