Hae
Diiskuneiti

SEITSEMÄN HELPPOA KETO-ARKIRUOKA RESEPTIÄ

*Sisältää mainoslinkkejä

Uusivuosi ja uusi ruokavalio? Arki on taas alkanut ja moni haluaa näin vuoden alussa syödä paremmin ja terveellisemmin – ja ketogeeninen ruokavalio tuntuu kiinnostavan monia. Keräsin tähän artikkeliin seitsemän helppoa keto/vhh-arkiruoka reseptiä. PS. Fitnessfirstin verkkokaupasta saa ostettua edullisesti ketogeeniseen ruokavalioon sopivia *tuotteita 🙂

KETOROONILAATIKKO – ELI MAKARONILAATIKKO ILMAN PASTAA

Makaronilaatikko ilman makaroonia – what? Kyllä luit oikein – sillä tässä makaronilaatikossa pasta korvataan kukkakaalilla! Resepti on gluteeniton ja se sopii myös ketogeeniseen-, ja vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. Tämä on yksi mun lemppari arkiruoka ja voisin syödä tätä vaikka joka viikko. Ketoroonilaatikko maistuu ihan makaronilaatikolle, mutta se on terveellisempi vaihtoehto pastalle. Päälle sokeroimatonta ketsuppia ja herkullinen arkiruokanautinto on valmis!

Nappaa resepti tästä!

PINAATTIKEITTO – TUHTI ANNOS RAUTAA

Pinaatti on todellinen rautapommi, sillä 100 grammassa pinaattia on 2 milligrammaa rautaa. Tykkään aika tujakasta pinaattikeitosta ja laitan fiiliksen mukaan sekaan välillä pari valkosipulin kynttä. Perinteisemmän pinaattikeiton saa jättämällä valkosipulit pois ja lisäämällä enemmän kermaa. Itse tykkään enemmän kunnon pinaatti-valkosipuli-pommista, kuin liian kermaisesta versiosta. Pinaattikeittoon kuuluu tietenkin aina myös kanamuna jos kaksikin. Jos väsyttää, niin pyöräytä pinaattikeitto – Kippari Kallekin sai supervoimia aina pinaattia syödessään 😉

Nappaa resepti tästä!

SPAGETTIKURPITSA FETA-JAUHELITÄYTTEELLÄ

Spagettikurpitsa maistuu nimensä mukaisesti kypsänä ihan spagetilta ja se on saanut nimensä siitä, että hedelmäliha irtoaa kurpitsasta spagettimaisessa muodossa. Spagettikurpitsa on yleensä väriltään vaaleanvihreä ja se on kooltaan aika iso ja se muistuttaa vähän hunajamelonia. Spagettikurpitsa on terveellinen ja vähähiilihydraattinen herkku ja se sisältää paljon kuitua, vitamiineja ja ison annoksen kaliumia. Satokauden ulkopuolella spagettikurpitsaa tuodaan ulkomailta suomeen lokakuusta tammikuuhun.

Nappaa resepti tästä!

JUUSTOINEN KESÄKURPITSA-JAUHELIHAVUOKA

Rakastan kesäkurpitsaa ja käytän sitä paljon ruoanlaitossa. Kesäkurpitsa on todella vähäkalorinen ja se sopii täydellisesti vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. Kesäkurpitsa sisältää runsaasti kaliumia ja se on todella vatsaystävällinen. Kesäkurpitsalasagne on ollut hittiruoka jo vuosia, mutta itse en pidä juurikaan tomaattisista kastikkeista ja sen takia kesäkurpitsalasagne ei lukeudu suosikkeihini. Bongasin viime vuonna Kutsu Vapauteen –blogista kesäkurpitsa-lihalaatikon reseptin ja hieman Sadun reseptiä muokkaammalla olen löytänyt itselleni yhden mun lemppari arkiruoan: tämä on niin herkkua, ai että!

Nappaa resepti tästä!

KASVISGRATIINI KOSKENLASKIJALLA

Kasvisgratiini on mainio lisuke riisin, pastan ja perunan korvikkeeksi ja teenkin aika usein ison satsin gratiinia jääkaappiin. Tämä resepti on helppo ja nopea, sillä käytän usein gratiinissa pakaste kukka-, ja parsakaalia, joita mulla on aina pakastimessa. Koska rakastan juustoja niin tässä reseptissä on mukana Koskenlaskijaa ja juustokermaa. Koskenlaskijan voi korvata millä tahansa muullakin juustolla, kuten esim. Aurajuustolla tai fetalla. Jos noudatat tarkkaa ketoa niin jätä porkkanat pois ja korvaa ne jollain muulla.

Nappaa resepti tästä!

kERMAINEN JAUHELIHAWOKKI

Oi tämä on mun lemppari vhh-ruoka tällä hetkellä. Tämä resepti syntyi ihan vahingossa, kun heittelin jääkaapin jämiä paistinpannulle. Tässä reseptissä on tärkeää käyttää nimenomaan Finduksen Hot Bangkok-wokkisekoitusta, sillä juuri se tuo oikeat maut ja vivahteet ruokaan + juustokerma ja tuorejuusto on must! Jos noudatat tarkkaa ketoa, niin närpi porkkanat pois.

Nappaa resepti tästä!

FETA-KASVIS GRILLIVUOKA

Tämä grillivuoka on kesäisin ihan mun lemppari lisuke lihan kaveriksi, mutta tätä voi tehdä ihan myös ympäri vuoden uunissakin. Jääkaapin tähteet on helppo tyhjentää tähän ruokaan. Päälle paljon fetaa tai muuta juustoa ja vuokra grilliin tai uuniin – nam!

Nappaa resepti tästä!

Herkullisia kokkaushetkiä – toivottavasti löydätte näistä jonkin uuden suosikin arkiruokalistalle 🙂

 

SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:

Diiskuneiti Instagram

Diiskuneiti Facebook

Follow my blog with Bloglovin

LUE MYÖS:

RESEPTI: PUMPKIN SPICE-PIIRAKKA (GLUTEENITON, KETO)

RESEPTI: CHIA-MARJAVANUKAS (KETO + GLUTEENITON)

KAKSI HELPPOA KETOSÄMPYLÄN RESEPTIÄ

 

14 kommenttia

 1. petra kirjoitti:

  Kiitos muistutuksesta! Tota spagettikurpitsaa piti testata, mut en sitten ikinä ostanut sitä…. Ketoroonilaatikkoa voisin myös testata, vaikka ihan perinteinen makaronilaatikko onkin mun lempiruoka! Kukkakaali on myös nam! En ole koskaan noudattanut mitään ruokavaliota (paitsi allergista vauvaa imettäessäni toki) mutta eihän se ole este uteliaalle kokeilulle! 🙂 Mitä enemmän juustoa sen parempi! 😀

  http://www.sangynalla.fi

 2. lkija kirjoitti:

  Millä perusteella ketoroonilaatikko on terveellisempi kuin pastaa sisältävä versio? Omaani tulee vain makaronia, vegejauhista, kasvislientä, mausteita ja 200 ml mantelikermaa. Paljon vähemmän rasvaa eikä juuri ollenkaan tyydyttynyttä sellaista. Paljon vähemmän tulee myös energiaa. Millä siis perustelet, että sun versio olisi terveellisempi kuin makaronilaatikko?

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   En ole väittänyt, että kukkakaali olisi terveelisempää kuin makaroni. Tämä artikkeli liittyy ketogeeniseen ruokavalioon ja näin ollen kaikki reseptit ovat vähähiilihydraattisia 🙂
   Blogista löytyy paljon myös reseptejä jotka eivät ole ketoa ja jossa on käytetty esim. gluteenitonta pastaa 🙂

 3. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  spagettikurpitsa on hyvää 🙂

 4. Jasmin kirjoitti:

  Uusi vuosi – ja mulla ihan yhtä huonot ruokailut…. harkittiin miehen kanssa et joko me käydään ruoanlaitto joku koulutus / kerho tai oikeesti ruvettais laittaa ruokaa esim kokkaus kirjoista, niin tulis joku tolkku tälle hommalle…

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Kannattaa käydä vaikka kirjastosta hakemassa ruokakirjoja ja tehkää viikolle menu. Kokkaaminen yhdessä on kivaa – kokeilkaa! 🙂

 5. villananna kirjoitti:

  Pinaattikeitto on niin ihanaa <3 Yksi oma herkkuruoka, mies taas ei välitä. Täytyy koittaa tehdä itse niin makukin on ihan toinen.

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Tämä mun pinaattikeitto respa on aika tujakka, ei niinkään ehkä sen ”perus” pinaattikeiton makuinen, mutta niin hyvää 🙂

 6. lukija kirjoitti:

  ”Ketoroonilaatikko maistuu ihan makaronilaatikolle, mutta se on terveellisempi vaihtoehto pastalle.”

  Tätä väitettä tarkoitin. Miksi ketoronilaatikko on terveellisempää kuin pasta?

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Tarkoitan tällä ehkä enemmänkin itseäni ja omaa ruokavaliotani. Pasta sisältää gluteenia, joka ei sovi suolistosairaalle (minä ja monet lukijani) ja se nostaa myös insuliinitasoja, koska pasta sisältää nopeita hiilihydraatteja. Kukkakaali sisältää taas paljon kuituja, joista vatsa tykkää ja se pitää verensokerin tasaisena ja näin ollen paras myös jos sairastaa sokeritautia. Kannattaa lukea vaikka tämä Ylen vanha uutinen, jossa on paljon hyviä pointteja pastasta, valkoisista jauhoista ja sokerista: https://yle.fi/uutiset/3-9099170 🙂

 7. Eija Engström kirjoitti:

  Tein kermaista jauheliha -wok juttua.Oi että oli hyvää,mieskin tykkäs vaikka on nirso.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *