Hae
Diiskuneiti
Kaupallinen yhteistyö

VINKIT KOSMETIIKAN SÄILYVYYTEEN JA ESITTELYSSÄ ESSENCEN UUTUUKSIA

Kaupallinen yhteistyö: Oletkaunis.fi
*Sisältää mainoslinkkejä

Kuinka ihanaa on, että maskin käyttö ei ole enää pakollista. Käytin töissä maskia melkein kaksi vuotta ja maskin takia luovuin kokonaan meikin käytöstä, koska mun iho ei kestänyt sitä, että meikki hautuu maskin alla. Käytin ainoastaan otsalla puuteria, kulmakynää ja vedenkestävää ripsaria, sillä maski sai ripsarit rapisemaan alta aika yksikön. Huomasin, että maski sai myös ripsienpidennykset irtoamaan nopeammin, kun lämmin hönkä nousi jatkuvasti maskin alta ripsiin. Jotenkin tuntuu hassulta, kun ajattelee tuota aikaa, että kuljettiin joka paikassa ihohuokoset tukkiva riepu naamalla. Thank god se aika on ohi, sillä astmaatikkona tuo maskin käyttö alkoi kirjaimellisesti käydä hengen päälle 🙁

Nyt on aivan ihanaa, kun voi käyttää taas meikkivoidetta, aurinkopuuteria, highligtereita, normaalia ripsaria ja huulikiiltoja. Kävin juuri läpi mun meikkivaraston, joka vaati nopeaa uudistumista koronavuosien jäljiltä. Myös kosmetiikka menee vanhaksi ja se voi myös pilaantua eli muista aina välillä käydä läpi kosmetiikkapussin sisältö ja hävittää vanhentuneet tuotteet 🙂

MISTÄ TIETÄÄ, ETTÄ meikit ovat vanhoja?

Yleensä kosmetiikkatuotteissa pilaantumisen huomaa tuotteen rakenteesta, hajusta, ulkonäöstä ja värin muuttumisesta. Juuri ystäväni sanoi, että hänen piti käydä ostamassa uusi meikkivoide, kun vanha oli muuttunut harmaaksi – yök! Meikkejä tulee aina käsitellä puhtailla sormilla ja siveltimillä. Siveltimet ja meikkisienet kannattaa pestä säännöllisesti vedellä ja pesuaineella. Kannattaa lukea kattava opas siveltimien pesuun Virve Fredmanin blogista. Itsekin saisin kyllä panostaa meikkivälineiden pesuun ja hoitoon vähän paremmin 😀

KOSMETIIKAN SÄILYVYYS

Voidemaiset kosmetiikkatuotteet pilaantuvat kaikista herkiten, koska ne sisältävät öljyjä, jotka ovat erinomaisia kasvualustoja bakteereille. Voidemaisiin kosmetiikkatuotteisiin kuuluu esimerkiksi meikkivärit, useat luomivärit, ripsivärit, eyelinerit ja huulituotteet. Meikkien purkeista (suomesta ostetuista) löytyy aina tiimalasin kuva tai parasta ennen -päivämäärä, joka on merkitty kosmetiikkatuotteisiin, jotka säilyvät avaamattomina ja avattuina 2,5 vuotta tai vähemmän. Tiimalasi -kuvan tai tekstin jälkeinen merkintä, kertoo viimeisen päivämäärän tai kuukauden esim. 27.9.2022 tai 09/22. Vanhentuneen kosmetiikan käyttäminen voi aiheuttaa näppyjä ja ihon huonoa kuntoa.

Kuva ”avatusta purkista” löytyy kosmetiikkatuotteista, jotka säilyvät avaamattomana yli 2,5 vuotta. Meikkipurkin kyljessä on esimerkiksi numero 24M (eli 24 kuukautta) ja se kertoo ajan, jonka tuote säilyy avaamisen jälkeen. Kannattaa myös muistaa, että luonnonkosmetiikka säilyy paljon vähemmän aikaa kuin ns. ”normaalit meikit”, koska niissä on käytetty erilaisia säilöntäaineita.

KOSMETIIKAN SÄILYTTÄMINEN

Meikkien pahimmat viholliset ovat kosteus, lämpötilavaihtelut ja valo. Eli meikkejä tulee säilyttää suojaisessa paikassa esim. laatikossa tai meikkipussissa. Meikkejä ei kannata missään nimessä säilyttää esimerkiksi vessassa, jossa on kosteaa ja ja välillä kuumaakin.

MEIKKIPUSSI PULLOLLAAN ESSENCEN UUTUUKSIA

Kun vanhat meikit on ratsattu, niin pääsee siihen kivoimpaan osuuteen eli hankkimaan uusia meikkejä! Itse uusin tällä kertaa aikalailla käytönnössä kaiken, koska mun meikit olivat niin vanhoja. Sain valita uusia meikkejä *Oletkaunis.fi -verkkokaupasta ja mukaan lähti suosikkibrändini Essencen vanhoja klassikoita sekä uutuuksia. Essencen tuotteissa on ihan super hyvä hinta-laatusuhde ja ne eivät kyllä petä koskaan.

Mukaan lähti seuraavat tuotteet, joita olen jo ehtinyt hyvin testailemaankin:

essence CAMOUFLAGE+ MATT concealer: vedenkestävä peitevoide tummille silmänaluksille. Tämä on sen verran kovaa tavaraa, että tällä pystyy peittämään tatuoinnitkin eli bye silmäpussit! Hinta 3,49 – osta *tästä!

essence CHOOSE YOUR Glow highlighter palette: korostusväripaletti sisältää kolmea upeaa sävyä, jotka saavat kasvot kimmeltämään. Näissä on myös todella hyvä pigmentti. Hinta 6,25 – osta *tästä!

essence DOUBLE TROUBLE MASCARA EXTRA BLACK: tässä ripsarissa on kaksi harjapäätä: silikoninen harja tuo tuuheutta ja kuitumainen harja taivuttaa ja erottelee ripset.  Hinta 4,69 – osta *tästä!

essence Duo Sharpener: uusi terotin oli pakko hankkia. Tässä teroittimessa on kaksi terää – yksi kapeille ja yksi suurille meikkikynille. Hinta 1,25 – osta *tästä.

essence eyebrow DESIGNER: oon käyttänyt essencen kulmakyniä jo monta vuotta. Mun mielestä niissä on hyvä pigmentti ja ne pysyy hyvin iholla koko päivän. Nyt otin testiin kulmakynän sävyssä cool blonde. Hinta 1,89 – osta *tästä.

essence FRESH & FIT FOUNDATION: tämä meikkivoide on mulle ihan uusi tuttavuus. Meikkivoide sisältää karpalovettä, E-vitamiinia, B5-vitamiinia ja niasiiniamidia, jotka ravitsevat ihoa. Koostumus on mukavan kevyt ja raikas, mutta peittävyys ainakin minulle tarpeaksi hyvä. Meikkivoide kestää kasvoilla jopa 12 tuntia ja sitä saa useassa eri sävyssä. Hinta 6,25 – osta *tästä.

essence HEART CORE fruity lip balm: huulivoide sisältää manteliöljyä ja se antaa ihanan pehmeän tunteen huulille. Huulivoiteesta tulee myös pieni kimmellys huulille. Hinta 1,99 – osta *tästä!

Kaupallinen yhteistyö: Oletkaunis.fi

6 kommenttia

  1. Oravanpyörässä oravaperhe kirjoitti:

    Kertoisitko tarkemmin tuosta double trouble mascarasta? Miten vertautuu esim. Lash Princessiin?
    Ostin alkukesästä kalliin MacStackin ja nyt syksyllä vielä kalliimman Sensai 38* lengthening ripsarin.
    Aikamoista rahan tuhlausta molemmat. Hyviä ominaisuuksia molemmissa, mutta hinta molemmissa aivan liian yläkanttiin.

    • Diiskuneiti kirjoitti:

      Siis ehdottomasti kannattaa ottaa testiin tuo essencen. Ei maksa juuri mitään ja mun mielestä ihan samoja ominaisuuksia, kun noissa kalliimmissa! Yleensä essence on voittanut kaikki vertailut 😀

  2. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Meikkipussin sisällöstä ja meikkausvälineistä tulee huolehtimaan huomattavasti enemmän kuin on tapana. Se on aivan totta. Vanhoista meikeistä on enemmän harmia kuin hyötyä.

    Itselleni Essencen meikit ovat jo liian kuivat. Vielä 20 v takaperin se olisi loistovalinta, mutta nyt ikääntyvä ihoni vaatii paljon öljyä kaikissa tuotteissa. Se on kyllä haaste säilyttävyyden kannalta.

  3. petra - Sängyn alla kirjoitti:

    Hyvä muistutus käydä meikkipussi läpi! Ja siveltimien puhdistukseen pitäisi myös muistaa panostaa. En edes muista koska olen viimeksi meikannut, joten siveltimetkin on sitten niiltä jäljiltä :O

    Essence on mulle vieras, mutta näyttäisi tosiaan olevan kotiäidin kukkarolle sopivia. 🙂

  4. villananna kirjoitti:

    Kyllä, aina pitää käydä läpi. Itselle on aikanaan käynyt niin, että tuote on ollut vanha jo ostettaessa. Silloin olen ostanut erillisistä kosmetiikka liikkeistä tuotteet. En ole niiden hankintojen jälkeen enää ostanut alan liikkeistä. En tosin tiedä miten tarkkoja sitten ollaan ihan marketeissa? Vielä ei kuitenkaan ole tullut vastaan vanhaa.

  5. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

    Ainoa meikkituote, jonka säilyvyydestä tapaan kantaa huolta ja sen myötä uusia sen puolivuosittain on ripsari. Voiteet kuluvat kohtuuajassa loppuun ja luomivärit ja puuterimaiset poskipunat taas taitavat säilyä hyvinkin pitkään ilman, että ne oikeasti muuttuvat miksikään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *