Hae
Diiskuneiti

MOMONDO OPEN WORLD: NE IHANAT LOMAROMANSSIT

*Momondon Open World kilpailutyö.

Tehdäänpä pieni mielikuvitusleikki: olet kaukana Suomesta, jossain ihanassa lämpimässä maassa, joka on täynnä sinulle uusia ja ihmeellisiä ihmisiä. Sinulla on päälläsi se seksikäs mekko, jota käytät vain lomalla ja tunnet itsesi kauniiksi ja olet täynnä lomafiilistä. Yhtä-äkkiä huomaat komean miehen vilkuilevan sinua ja koska olet lomalla ja tunnet itsesi kokeilunhaluiseksi, vilkuilet miestä ehkä takaisin – kuulostaako tämä tutulta? Tämä mielikuvitusleikki on nimeltään lomaromanssi.

Parasta lomaromansseissa

Varmasti monet ovat kokeneet sen yhden erityisen kohtaamisen ulkomailla, josta on saattanut kehkeytyä pienempi tai suurempi romanssi ja tämä henkilö on jäänyt ikuisuudeksi mieleesi talvi-iltoja lämmittävänä muistona. Se fiilis, kun tunnet itsesi vapaaksi, elegantiksi ja onnelliseksi, johtaa yleensä pieneen flirttailuun, koska kaikki ympärilläsi huomaavat säteilysi.

Lomaromanssit ovat ihania ja parasta niissä on, että olet vapaa kaikista säännöistä ja sinun ei tarvitse vannoa valaa uskollisuudesta – voit vaan nauttia, pitää hauskaa ja voit kuvitella eläväsi kuin elokuvassa. Lomaromanssi voi olla rakkautta ensisilmäyksellä, hauskanpitoa, sydänsuruja ja vaikka jokin menisi pahasti pieleen tai jokin asia alkaisi ärsyttämään toisessa, niin sinun ei tarvitse nähdä toista enää ikinä jos et halua.

Minun ensimmäinen lomaromanssini Kreikassa

Mun ensimmäinen lomaromanssi oli mun ensimmäisellä ulkomaanmatkalla Kreikassa Kosin saarella. Ihastuin jo ekana iltana suomalaiseen mieheen – voitteko kuvitella, että saari oli täynnä kreikkalaisia adoniksia ja minä ihastuin suomalaiseen. Lomaromansseissa on hassua se, että jos törmäisit samaiseen tyyppiin vaikka Prisman pulloautomaateilla, niin et kokisi mitään vetoa, mutta lomalla sama ihminen voi olla hyvin kiinnostava ja haluttava – tämä ilmiö johtuu varmasti tuosta aiemmin kertomastani lomafiiliksestä ja kun ihmiset huokuvat onnea, iloa ja tyylikkyyttä niin se heijastaa ulospäin niin paljon enemmän, kuin kurttuinen naama työpäivän jälkeen Prismassa. Vaikka me molemmat asuttiin Suomessa, niin meistä ei koskaan tullut mitään sen enempää – toisesta vaan jotenkin hävisi Suomen kamaralla se kaikki ”hohde” ja karu arki tuli tielle.

Voiko lomaromanssista kehkeytyä oikea suhde?

Kun palaat kotiin, saatat miettiä maailmalla kohtaamaasi ihastusta. Toisista pääsee yli ja toiset jäävät lämpiminä muistoina sydämeen ja toisia kohtaan tunnet kamalaa sydänsurua ja kaipuuta. Voiko lomaromanssista sitten kehkeytyä oikea suhde? Tottakai voi, uskon rakkauteen ensisilmäyksellä ja siihen, että jos viikon jälkeen erotessa kaipuu toiseen on niin kova, ettei saa unta – on kyseessä lomaromanssista alkanut rakkaussuhde. Minulla on useita ystäviä, jotka ovat lomaromanssin jälkeen aloittaneet etäsuhteen ja muuttaneet myöhemmin toiseen maahan rakkauden perässä. Yhdessä tapauksessa mies muutti ulkomailta ystäväni luo Suomeen ja nyt heillä on lapsikin.

Muista varovaisuus ja älä unohda itseäsi

Matkustaminen avartaa todella maailmaa, mutta haluan muistuttaa, että älä koskaan tee mitään sellaista mitä et itse halua ja muista, että maailmassa tärkeintä olet sinä! Flirttaile ja elä, mutta älä suostu mihinkään sellaiseen mikä tuntuu epämiellyttävältä ja älä lähde tosta noin vaan kenenkään luokse. Elä ja nauti, mutta pidä myös järki päässä ja muista se, että elämä ei kuitenkaan ainakaan yleensä ole elokuvaa 😀

Lomaromansseista alkaneita rakkaustarinoita on maailma pullollaan ja jos tuntuu, että Suomessa ei natsaa kenenkään kanssa, niin suosittelen, että avaa silmäsi, kohtaa maailma, tutustu tuntemattomaan, rakastu, elä ja hanki uusia kokemuksia! Jutellaan komenttiosiossa: kerro oma parhain tai kamalin lomaromanssi muistosi 🙂

10 kommenttia

 1. Liisa kirjoitti:

  Mielenkiintoinen juttu. Mulla ei ole ikinä ollut lomaromanssia. Eikä varmasti tule, olen vakaassa parisuhteessa. Tiedän monia joihin on rakkaus iskenyt reissussa ja jotkut ovat yhdessä edelleen.

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Mäkin olen nykyään parisuhteessa, mutta sinkkuaikana on tullut monet ihanat lomaromanssit koettua ympäri maailmaa ☺️

 2. Sukat hukassa kirjoitti:

  Mullakaan ei oo koskaan ollut lomaromanssia, vai lasketaanko se että romanssi iskee parisuhdelomalla oman ukon kanssa vähän noin niinku uudestaan 😀

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   No kyllä sekin on normaalia, että lomalla ”liekki leimahtaa” oman miehen kanssa ja hiherrellään ja käperrellään 😉
   Se loma tuo niin onnellisen ja vapautuneen fiiliksen, että on ehkä osaa antaa paremmin myös toiselle huomiota, kun ei ole kiinni arjen kiireissä 🙂

 3. Ansku kirjoitti:

  Eipä ole itsellä kokemusta lomaromanssista, mutta pari kaveria on niiden myötä maailmalle muuttanut. <3
  Uskon siis siihen, että elämän rakkaus voi löytyä myös sillä tavalla.

 4. Reetta kirjoitti:

  Mullakaan ei koskaan ole lomaromanssia ollut, mutta ihana postaus kuvineen!

 5. Minna Rajala kirjoitti:

  Mäkään en ole lomaromanssia kokenut, mutta oli kiva lukea sun kokemuksesta! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.