Hae
Diiskuneiti

RESEPTI: KUKKAKAALI-PORKKANAMUUSI

*Sisältää mainoslinkkejä

Tein eilen kukkakaalimuusia, jonka sekaan lisäsin myös porkkanaa ja siis voi vitsi, kuinka hyvä muusi tuli, ehkä parasta mitä olen ikinä syönyt. Porkkana toi muusiin ihanan värin ja jotenkin kukkakaali ja porkkana ovat ihan täydellinen makuyhdistelmä. Kuohukerma ja voi toi muusiin ihanan kermaisen maun, mutta muusin voi tehdä myös kevyempänä käyttämällä maitoa.

Nappaa tästä testiin herkullisen kukkakaali-porkkanamuusin resepti nam! Resepti sopii gluteenittomaan ja vhh-ruokavalioon. Reseptistä saa myös maidottoman ja vegaanisen korvaamalla kerman ja voin kaura-, tai mantelimaidolla 🙂

VALMISTUSAINEET
  • 450 g kukkakaalia (pakaste, mutta voi käyttää myös tuoretta).
  • 500 g porkkanaa.
  • 2 dl kuohukermaa.
  • Suolaa.
  • Nokare voita.

VALMISTUSOHJEET
  1. Laita vesi kiehumaan ja lisää sinne suolaa.
  2. Kuori ja pilko porkkanat.
  3. Keitä porkkanoita ja kukkakaaleja kunnes ne ovat pehmeitä.
  4. Kaada keitetyt porkkanat ja kukkakaalit tehosekoittimeen.
  5. Lisää sekaan kerma, suola ja nokare voita.
  6. Surauta muutaman kerran, kunnes muusissa on hyvä koostumus. Kerman kanssa kannattaa olla tarkkana ja lisätä sitä pikku hiljaa, ettei muusista tule velliä varsinkin jos et käytä blenderiä vaan perinteistä perunasurvinta.

Leivoin muusin kaveriksi lihapullat ja kylkeen tein feta-salaattia ja oli kyllä todella hyvää – suosittelen 🙂

PS. muista olla mukana vähentämässä ruokahävikkiä ja tilaa elintarvikkeet **Matsmartin hävikkiruokakaupasta (mainoslinkki).

 

SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:

Diiskuneiti Instagram

Diiskuneiti Facebook

Follow my blog with Bloglovin

LUE MYÖS:

HELPPO JAUHELIHA-KASVISLAATIKKO (GLUTEENITON JA VHH)

CURRYKANA KUKKAKAALILAATIKKO (KETO, VHH, GLUTEENITON)

RESEPTIT JA VINKIT: VHH-RUOKAVALION ALOITTAMINEN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *