Hae
Diiskuneiti

RESEPTI: HELPPO JUUSTOINEN KASVISGRATIINI

Kasvisgratiini on mainio lisuke riisin, pastan ja perunan korvikkeeksi ja teenkin aika usein ison satsin gratiinia jääkaappiin. Tämä resepti on helppo ja nopea, sillä käytän usein gratiinissa pakaste kukka-, ja parsakaalia, joita mulla on aina pakastimessa. Koska rakastan juustoja niin tässä reseptissä on mukana Koskenlaskijaa ja juustokermaa. Koskenlaskijan voi korvata millä tahansa muullakin juustolla, kuten esim. Aurajuustolla tai fetalla. Resepti on gluteeniton ja se sopii myös ketogeeniseen-, ja vhh-ruokavalioon 🙂

VALMISTUSAINEET

  • 1 iso sipuli.
  • 4 porkkanaa.
  • 450g pakaste parsakaalia.
  • 450g pakaste kukkakaalia.
  • Kirsikkatomaatteja.
  • Puoli pakettia vahvaa Koskenlaskijaa.
  • 2,5 desiä juustokermaa.

VALMISTUSAINEET

  1. Kuori ja pilko porkkanat.
  2. Keitä kattilassa kukka-, ja parsakaaleja sekä porkkanoita 15 minuuttia.
  3.  Pilko sipuli ja halkaise kirsikkatomaatit puoliksi.
  4. Voitele iso vuoka oliiviöljyllä.
  5. Kaada kaikki kasvikset vuokraan ja sekoita.
  6. Mausta suolalla ja valkosipulilla.
  7. Leikkaa Koskenlaskija pieniksi paloiksi ja painele palat kasvisten sekaan.
  8. Kaada kasvis-seoksen päälle juustokerma.
  9. Ripottele viimeiseksi päälle juustoraastetta ja paista uuniissa 200 asteessa 45 minuuttia.

Kasvisgratiini on täydellinen lisuke esimerkiksi kanapihvien ja lihapullien kanssa. Meillä syödään tätä todella usein ja välillä teen gratiinin myös ihan tuoreesta kukka-, ja parsakaalista. Kiireisen arjen keskellä kuitenkin nuo pakastevihannekset ovat välillä todellinen helpotus. PS. muista olla mukana vähentämässä ruokahävikkiä ja tilaa elintarvikkeet *Matsmartin hävikkiruokakaupasta (mainoslinkki).

Aiotko kokeilla tätä reseptiä? 🙂

 

SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:

Diiskuneiti Instagram

Diiskuneiti Facebook

Follow my blog with Bloglovin

LUE MYÖS:

HELPPO JA HERKULLINEN SOKERITON MANSIKKARAHKA

KAKSI HELPPOA KETOSÄMPYLÄN RESEPTIÄ

RESEPTI: FETA-JAUHELIHAPIIRAKKA (GLUTEENITON + KETO)

 

4 kommenttia

  1. Mira / Blinger Shimmer-blogi kirjoitti:

    Näyttää todella herkulliselta. Voisikin pitkästä aikaa tehdä kasvisgratiinia 🤩

  2. villananna kirjoitti:

    Kasvisgratiini on kyllä niin hyvää. Useasti, jos kasvisgratiinia jää meillä yli, teen siitä seuraavana päivänä mausteisen sosekeiton.

  3. Nadine kirjoitti:

    Todella näppärä resepti! Itsekin teen paljon sen tapaisia ruokia, koska ne ovat nopeita ja herkullisia.

  4. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

    näppärä ohje, täytyy kokeilla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *