Hae
Diiskuneiti

OHO, ME MUUTETTIIN: MUUTTAJAN MUISTILISTA PIKAMUUTTOON

Blogissani on ollut hieman hiljaista, sillä me muutettiin aika yllättäen ja todella nopealla aikataululla uuteen asuntoon. Meidän molempien haaveena on ollut jo hetken aikaa, se että voitaisiin joskus asua rivitalossa. Yhtenä päivänä selailin bussimatkalla huvikseni asuntoja Oikotieltä ja löysin meille täydellisen ja edullisen rivarikämpän. Käytiin katsomassa asuntoa ja jo seuraavana päivänä kirjoitettiin asunnosta vuokrasopimukset. Vanhasta asunnosta päästiin muuttamaan ilman kuukauden irtisanomisaikaa, joten muutto tuli vain muutaman päivän varoitusajalla.

Voitte varmaan kuvitella, että hommaa riittti ja vähän liikaakin. Pakkaaminen, kyytien järjestäminen, vuokratakuut, siivoukset ja kaikkien sopimusten siirtäminen uuteen osoitteeseen. Ainiin ja vielä siihen lisäksi oli tietenkin palkkatöissä käyminen. Onneksi selvittiin kaikesta kunnialla ja ehkä tässä auttoi se, ettei stressannut liikaa mistään. Helpottavin tekijä muutossa oli ehdottomasti ystävät ja appiukko.

Edellisenä iltana pakattiin KAIKKI laatikoihin ja nukuttiin viimeinen yö vanhassa asunnossa laatikko / jätesäkkimeren keskellä. Minusta muutossa tärkeää on se, että kaikki tavarat on pakattu valmiiksi, kun muuttoapu saapuu – siinä säästää kaikkien hermoja. Asuttiin aiemmin miehen poikamiesboksissa, jonne minä muutin viime elokuussa omasta asunnostani. En koskaan tykännyt oikeen vanhasta asunnostamme, sillä olihan se melkoinen muovimattohelvetti.  Olin enemmän kuin onnellinen, että päästiin nyt muuttamaan isoon asuntoon, jossa on oma terassi, etupiha, laminaattilattiat ja mikä parasta: astianpesukone + mun työmatka lyheni about 20 minuuttia per päivä 🙂

Juuri muutosta selvinneenä ajattelin kerätä teille tähän pienen muuttajan muistilistan. Nopeastakin muutosta voi selvitä kunnialla. Uuteen asuntoon muuttaessa, meillä oli jo ensimmäisenä päivänä kaikki lamput katossa, huonekalut koottuna sekä laatikot / jätesäkit purettuina. Tästä voi kiittää kaikkia ihania muuttoapuja, joille pidettiin illalla tortilla & sangriabileet, kiitoksena avusta. Tässä tulee pieniä vinkkejä äkkinäiseen muuttoon:

  1. Älä mieti ja organisoi liikaa, vaan aloita pakkaaminen.
  2. Pakkaa vaatteet, petivaatteet ja pyyhkeet jätesäkkeihin ja muu tilpehööri laatikoihin.
  3. Merkitse minne mikäkin laatikko menee esim. keittiö, vessa, varasto yms.
  4. Pyydä muuttoapua! Miksi sinnitellä kahdestaan, kun varmasti on ihmisiä, jotka haluavat mielellään auttaa (ainakin viini ja tortillapalkalla) 😀
  5. Muista tehdä osoitteenmuutos ja ilmoitus maistraattiin Postin nettisivuilta, sekä siirrä sähkö, netti ja kotivakutuus yms. uuteen osoitteeseen. Onneksi kaiken voi nykyään tehdä kätevästi netistä. Ja vaikka netti ei kerkeisi siirtymään uuteen osoitteeseen, niin onneksi kännykästä voi jakaa netin.
  6. Kun tavarat saapuvat uuteen kotiin, niin aloita purkaminen heti. Jos sinulla ei ole apua tai et saa kaikkia laatikoita purettua, niin älä stressaa, vaan pura ensin tärkeimmät tavarat.
  7. Muista siivota molemmat asunnot kunnolla. Uuden asunnon kaappien pinnat kannattaa pyyhkiä, jotta tavarat saa heti purettua hyllyihin. Imurointi ja lattioiden peseminen kannattaa suorittaa vasta, kun muutto on ohi. Muista siivota myös vanha asunto viimeisen päälle, jotta seuraavan asukkaan on mukava muuttaa sinne ja jätät itsestäsi hyvän kuvan.
  8. Muista tarjota muuttoapulaisille evästä ja kiittää heitä kunnolla, jotta he ovat apunasi myös seuraavassa muutossa.
  9. Sisusta silmilläsi. Mieti tarkkaan mikä taulu ja hylly menee mihinkin, ennen kuin alat hakkaamaan seinään mitään reikiä.
  10. Kun muuttopäivä on ohi, niin ilmoittele vasta sitten rauhassa uusi osoitteesi tuttaville sekä yrityksille, joista sinulle tulee laskuja.

Meidän muuttopäivä oli kyllä niin helppo ja tämä oli ehkä helpoin muuttoni ikinä. Sillä aikaa kun purin keittiön tavaroita, niin yhtä-äkkiä sohva oli koottuna ja lamput roikkuivat katossa. Tuntuu, että muutossa tärkeimmäksi tehtäväkseni jäi ainoastaan muuttoapulaisten kestittäminen. 😀

Vaikka muutto oli helppo ja tavarat saimme purettua, niin kyllä täällä asunnossa silti hommaa riittää. Olemme hankkineet vaikka mitä uutta ja kaikenlaista pitää vielä hankkia, koska asunto on paljon isompi kuin edellinen. Ostimme juuri Jyskistä kesäkalusteet pihalle ja varsinkin terassin sisustaminen on kovassa vauhdissa. Pidän teille sitten asuntoesittelyä, kun kämppä alkaa olemaan valmis. Ainoa mikä ärsyttää, niin Aku Ankka ei ole löytänyt meille perille ja jo kaksi numeroa jäänyt välistä 😀

Olipa ihanaa istua nyt parin viikon tauon jälkeen blogin ääreen. En todellakaan ole unohtanut teitä ja voin vinkata, että blogiin on tulossa vaikka mitä ihania juttuja, stay tuned! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.