Hae
Diiskuneiti

VINKKI VAPUKSI: STARTTAA MÖKKIKAUSI VUOKRAMÖKILLÄ

Vappu on ollut mulle aina tärkeä juhla. Pidän karnevaalitunnelmasta ja siitä, että on lupa vähän hullutella saippuakuplilla sekä vappuhuiskuilla. Vappuna mun sisäinen lapsi herää aina uudelleen ja hullaannun käärimään itseni serpentiiniin sekä tietenkin lakki pitää pukea päähän. Mulla on kaksi lakkia, toinen on liian pieni ja toinen liian iso, mutta pidän niitä silti 😀 Mietittiin miehen ja kaveripariskunnan kanssa mitä tehtäisiin tänä vappuna. Yleensä ollaan lähdetty Turkuun pyörimään keskustaan, syömään ja tivoliin. Jotenkaan tänä vuonna ketään meistä ei houkuta yhtään lähteä keskustaan, koska kaikki paikat on aivan täynnä ja varsinkaan baarijonot ei inspaa yhtään.

Katsoin tulevan kesän aikatauluja ja olen kiinni töissä melkein kaikki viikonloput, joten mökkeilemään kesällä en pääse. Minulla ei ole myöskään ollenkaan kesälomaa, joten siitä se ajatus sitten valkeni: vuokrataan mökki vapuksi! Selailin *Lomarenkaan sivuilta erilaisia mökkejä Varsinais-Suomesta ja sieltä löytyikin ihana ja edullinen mökki noin tunnin ajomatkan päästä Turusta. Mökissä on makuuhuone ja olohuoneessa on levitettävä sohva, eli neljä ihmistä mahtuu mökkiin ihan passelisti. Pihalta löytyy iso terassi ja vieressä kimmeltää meri sekä mitä olisi mökki ilman saunaa.

Tuntuu jotenkin niin ihanalta lähteä nauttimaan alkaneesta keväästä ja juhlimaan vappua hyvän porukan kanssa mökille. Varattiin mökki lauantai-maanantai ajalle, sillä maanantai on pyhäpäivä ja näin ollen kaikilla meillä on vapaata silloin. Mietittiin myös, että lähdettäisiinkö jo perjantaina töiden jälkeen, mutta turha maksaa mökistä jos sinne pääsee vasta yhdeksän aikaan illalla. Tehtiin suunnitelma, että lauantai-aamuna herätään aikaisin, käydään kaupoilla ja lähdetään ajamaan kohti mökkiä.

Vaikka ilma olisikin huono, niin ei se haittaa. Mielummin vietän aikaa mökillä, jossa on vaikka mitä tekemistä, kuin värjöttelen ihmispaljoudessa kaupungissa. Ajateltiin ottaa mökille mukaan lautapelejä, mölkky ja tarkoitus on touhuta paljon myös ulkona. Sauna pysyy luultavammin lämpimänä koko viikonlopun ja katsotaan ketä meistä uskaltaa luopua jo talviturkista. Hyvää seuraa, musiikkia, ruokaa, juomaa ja aktiviteettejä – siitä on meidän vappu tänä vuonna tehty.

Ollaan suunniteltu jo mökkireissun ruokamenu ja kaikki ruuat tehdään maidottomana ja gluteenittomina, koska yksi meistä on allerginen maidolle ja vehnälle. Turha alkaa tekemään ja ostamaan eri ruokia, vaan edullisemmaksi tulee tehdä sitten kaikki ruuat ilman noita ruoka-aineita. Tässä tulee meidän mökkimenu:

 

Mitä te meinaatte touhuta vappuna? Jos muuten haluatte kesällä tai juhannuksena mökille, niin nyt viimeistään kannattaa varata mökit! Itse olen pitänyt Lomarenkaan valikoimasta ja voin suositella sitä laajan mökkivalikoiman ja luotettavuuden puolesta. Mökkejä pääset katsomaan ja varaamaan *tästä! Jos et osaa heti päättää mikä mökki, kenen kanssa ja mistä kaupungista, niin laita Lomarenkaan sivu kirjanmerkkeihin.

Ihanaa vapun odotusta kaikille 🙂

*Affiliate-linkki

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.