Hae
Diiskuneiti
Kaupallinen yhteistyö

UKKO.FI KEVYTYRITTÄJÄ – YRITTÄJÄNÄ ILMAN Y-TUNNUSTA

Kaupallinen yhteistyö: UKKO.fi

Avasin Diiskuneiti-blogin seitsemän vuotta sitten. On tosi hassua ajatella, että mun blogilapsonen on jo kouluiässä. Seitsemän vuotta sitten blogit olivat todella pinnalla ja sosiaalinen media ei ollut ehkä vielä niin iso juttu, eikä ollut Tiktokkeja sun muita. Ihmiset oikeasti lukivat blogeja ja mä halusin perustaa oman blogin, koska rakastin kirjoittaa sekä valokuvata ja rakastan edelleen. Aloitin oman blogini Keskisuomalaisen blogiportaalissa, jonka nimi oli Stoori. Muistan, että Stoorilla palkittiin aina eniten luettu blogi sadalla eurolla ja sain tuon sata euroa melkein joka kuukausi. Se oli tosi kiva kannustustin blogin alkuvuonna ja se inspiroi tekemään lisää sisältöä. Kun Stoori-portaali lopetti siirryin Vaikuttajamedialle sopimusbloggaajaksi ja sillä tiellä ollaan edelleen 🙂

LASKUTTAMINEN ILMAN Y-TUNNUSTA

Minulla oli ennen oman blogin perustamista jo kokemusta blogeista ja tein ammattikorkeassa opinnäytetyönkin blogisponsoroinnista. Blogimaailma oli siis minulle todella tuttu, kun pistin oman blogini tulille. Sain blogin heti mukavaan kasvuun. Aloin saamaan jo ensimmäisenä vuotena yhteistöitä yrityksiltä ja yritykset halusivat, että laskuttaisin yhteistyöt heiltä.

Muut blogikollegat olivat suositelleet UKKO.fi -laskutuspalvelua, joten oli selvää, että itse myös valitsin UKKO.fi hoitamaan laskutukset sun muut. Pohdin myös pitkään oman y-tunnuksen perustamista, mutta se tuntui kauhean monimutkaiselle veroviidakkoineen. Y-tunnuksen hankittua on täysi yrittäjä ja jos jää vaikka ilman palkkatöitä, niin ei ole oikeutettu esim. liiton rahoille. Tuo pelotti minua niin paljon, että työttömyyden uhatessa jäisin tyhjän päälle, että senkin takia UKKO Kevytyrittäjä oli mulle paras ratkaisu. UKKO.fi Kevytyrittäjyys ei sisällä y-tunnusta ja näin se ei myöskään vaikuta ansiopäivärahaan.

Itse olen ollut ajan päivätöissä ja olen tehnyt blogia harrastuksena. Blogi tuottaa kuukausittain sivutuloja, joka tuntuu edelleen hassulta, että tekee sitä mitä rakastaa ja siitä saa vielä maniskaa! Pohdin pitkään ryhtyisinkö ammattibloggaajaksi, mutta pelko siitä saisinko joka kuukausi tarpeaksi yhteistöitä oli yksi syy miksi en koskaan ole ryhtynyt ns. kaupalliseksi bloggaajaksi. Haluan pitää blogin myös täysin harrastuksena, jotta se pysyy kivana juttuna mulle eikä pakkopullana ja pelkkinä mainoksina teille lukijoille.

KEVYTYRITTÄJÄ VAI YRITTÄJÄ

Kevytyrittäjyys sopii sinulle jos laskutat satunnaisesti.  UKKO.fi hoitaa puolestasi kaikki laskutukseen sisältyvät asiat, verotuksen, byrokratian ja he ilmoittavat kun palkka on nostettavissa. UKKO Kevytyrittäjä on suosituin suomalainen laskutuspalvelu. Voit itse päättää mitä töitä otat vastaan ja UKKO hoitaa laskutuspuolen. UKKO Kevytyrittäjä -palvelu on kuukausimaksuton.

UKKO Yrittäjä sopii pienille toiminimille ja osakeyhtiöille eli tähän tarvitsee olla y-tunnus. UKKO Yrittäjä on uusi kuukausimaksullinen palvelu ja se toimii kirjanpitäjänäsi hoitaen laskutuksen lisäksi myös alv-, ja veroilmoitukset. Silloin, kun minä aloitin yrittäjänä ei tälläistä palvelua ollut saatavilla. Jos joskus haluan tehdä enemmän töitä sisälläntuottajana, niin sitten kyllä tämä UKKO Yrittäjä olisi hyvä ratkaisu.

Lue lisää yritysmuodon valinnasta tästä 🙂

Jos sinua kiinnostaa kokeilla UKKO.fi -palvelua niin mun linkillä saat ensimmäisestä 300 euron laskutuksesta 50 euron bonuksen ja myös minä saan sen yay! Eli ei muuta kuin tästä linkistä liittymään UKKO.fi -palveluun ja luomaan sun ensimmäinen lasku yrittäjänä 🙂

 

SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:

Diiskuneiti Instagram

Diiskuneiti Facebook

 

Follow my blog with Bloglovin

LUE MYÖS:

KIRJAVINKKI: KAYN POPPAKONSTIT – LÄÄKETIETEEN ÄLLÖ JA HULLU HISTORIA

VUOHELMA – KOTIMAISTA LUONNONKOSMETIIKKAA VUOHENMAIDOSTA

AURINKOINEN MÖKKIREISSU VEHMAALLA

 

Kaupallinen yhteistyö: UKKO.fi

2 kommenttia

  1. Pirkko kirjoitti:

    Kiitos perusteellisesta katsauksesta kevytyrittäjyyteen. Laskutuspalveluita on nykyään saatavilla useammiltakin alan toimijoilta. Ja hyvä näin, jotta kilpailu pysyy terveenä. Itsenikin pitäisi löytää luotettava laskutuspalvelu, sillä aikomuksenani on alkaa kirjoittaa pieniä tietoartikkeileita alan julkaisuihin. Täytyykin perehtyä asiaan huolella.
    https://finjob.fi/tutustu-kevytyrittajyyteen/mika-on-kevytyrittajan-laskutuspalvelu

  2. Alina kirjoitti:

    Onnea kouluikäiselle blogilapsoselle, se on kyllä jo kunnioitettava ikä, ja hienoa, että olet jaksanut paneutua blogisi kirjoittamiseen näin pitkään. Ystäväni on käyttänyt laskutuspalvelua kevytyrittäjälle, ja sitä kautta asia on itsellenikin tuttu, josko sitä innostuisi itsekin kokeilemaan. Ihan huippua kuulla, että olet onnistunut blogin avulla saamaan sivutuloja kuukausittain, tuo olisi kyllä unelmajuttu itsellenikin. https://www.uuras.fi/hinnasto/laskutuspalvelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *