Hae
Diiskuneiti

VIISI TAPAA VUOKRAVAKUUDEN MAKSAMISEEN

*Affiliate-linkki

Irtisanoin viime kuussa asuntomme ja saman kuukauden lopussa rivitaloon. Olen aina haaveillut rivitalossa asumisesta ja nyt vihdoin haaveeni käy todeksi. Paljon tilaa, iso keittiö, oma piha, sauna… olen niin onnellinen 🙂

Ensimmäinen asia, joka asunnon vaihtamisessa nousi päällimmäiseksi mieleen oli takuuvuokran maksaminen. Varmasti monelle tuttu tunne on, kun olet juuri kirjoittanut vuokrasopimuksen uudesta asunnosta ja saat laskun takuuvuokran maksusta. Takuuvuokra peritään yleensä kahdelta kuukaudelta + siihen päälle tulee vielä yhden kuukauden vuokra eli periaatteessa sinun täytyy kaivaa kuvetta kolmen vuokran verran. Jos sinulla ei ole säästöjä, josta voisit takuuvuokran maksaa, niin tässä tulee viisi vinkkiä miten voit saada rahat takuuvuokraan.

  1. LAINAA vanhemmilta tai isovanhemmilta ja maksele heille takaisin omassa vauhdissasi. En suosittele lainaamista ystäviltä ja itse en lainaa ystäville koskaan rahaa. Raha-asiat ja ystävyys kannattaa pitää erillään.
  2. VANHAT VUOKRAVAKUUDET. Saat muuton yhteydessä takaisin vanhaan asuntoon maksetut vuokravakuudet, jolla voit kustantaa uuden asunnon vakuudet, kätevää. Raha on periaatteessa aina säästössä, et näe sitä koskaan – se vain vaihtaa tilinumeroa 😀
  3. PISTÄ KIRPPARI PYSTYYN. Samalla kun pakkaat tavaroitasi, niin käy kaikki tavarat ja vaatteet kunnolla läpi. Aina löytyy tavaraa, joita vaan kantaa asunnosta toiseen ja mitään käyttöä niille ei koskaan löydy. Vuokraa kirppispöytä ja rahtaa kaikki turhat tavarat ja vaatteet kirpparille. Kirpputorilta voi saada kasaan yllättäviäkin summia, itse olen parhaillaan tehnyt 500 euron tilin kirpputorilla. Sillä maksaa jo ainakin sen yhden vuokran tai puolet vuokravakuudesta.
  4. KULUTUSLUOTOT. Suomessa *Aasa.fi, *Fellow Finance, *Ostosraha ja *Vivus ovat tunnettuja ja turvallisia joustoluottojen myöntäjiä. Voit nostaa lainaa juuri sen verran kuin sitä tarvitset. Luottopäätöksen saa yleensä heti ja rahat maksetaan tilille muutamassa minuutissa. Yleensä nämä luotot ovat kalliita korkoineen, mutta jos maksat summan nopeasti takaisin, niin sitä pienemmät korotkin ovat, mutta voit valita itsellesi myös useamman vuoden maksuajan.
  5. PANKKILAINA. Ota omasta kotipankistasi minilaina vuokravakuuden maksamiseen. Pankin kanssa voi sopia helposti maksuehdoista ja yleensä lainassa on pienet korot. Pankista otetun lainan tiedot näkyvät kätevästi omassa verkkopankissa. Voit myös avata vuokravakuustilin, tällöin pankki rahoittaa vuokravakuuden, mutta käsittely voi olla hidasta, jos sinulla on esim. vain muutama päivä aikaa. Vuokravakuustili on myös edullinen verrattuna muihin lainoihin ja todella turvallinen.

Toivottavasti vinkeistäni oli hyötyä. Pikavippejä en suosittele, paitsi jos muuta ratkaisua ei ole, sillä niissä on tosi kovat korot ja takaisinmaksuaika on lyhyt. Paras tapa on käyttää omia säästöjä tai lainata vanhemmilta, näin välttyy palvelumaksuilta ja koroilta.

*Affiliate-linkki

2 kommenttia

  1. Mauno Voutilainen kirjoitti:

    Meillä köyhillä vuokravakuudet hoitaa nykyään lähinnä Kela, joka on elämässä mukana, muutoksissa tukena. Juuri muutto on voimallisesti muutoksen aikaa. Poikkeuksena voi olla myös kunnan sosiaalitoimen apu asiaan, jos Kela ei koe valtuuksiensa riittävän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.