Hae
Diiskuneiti

PÄÄSIÄISMUFFINSSIT SITRUUNAKUORRUTTEELLA (GLUTEENITON, KETO, VHH)

*Sisältää mainoslinkkejä

Pääsiäinen on pian täällä ja näillä herkullisilla pääsiäismuffinseilla koristat pääsiäisen jälkkäripöydän. Suklaamuffinssi raikkaalla sitruunakuorrutteella on täydellinen makuyhdistelmä. Nämä muffinssit sopivat gluteenittomaan-, ketogeeniseen-, ja vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. Jauhoina tässä reseptissä on käytetty kookos-, ja mantelijauhoa ja makeutus tulee tummasta sokerittomasta suklaasta ja erytrolista. Kuvissa näkyvät muffinssivuoat ja tikut olen ostanut *My Dream Day -verkkokaupasta  joiden valikoimasta löytyy leivontatarvikkeita ja koristeita ihan joka lähtöön 🙂

VALMISTUSAINEET muffinssit

  • 50g voita.
  • 4 kananmunaa.
  • 100g tummaa leivontasuklaata (hyvä sokeriton vaihtoehto on Brunberg).
  • 0,5dl kookosjauhoa.
  • 1dl mantelijauhoa.
  • 2tl psylliumia.
  • 2tl leivinjauhetta.
  • 3 rkl erytrolia tai muuta makeutusainetta, karppisokeria yms.

VALMISTUSOHJEET MUFFINSSIT

  1. Vatkaa kananmunat ja erytroli vaahdoksi.
  2. Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja lämmitä voi ja suklaa mikrossa. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä.
  3. Sekoita omassa kulhossaan jauhot, leivinjauhe ja psyllium.
  4. Kaada jauhot munavaahdon joukkoon ja sekoita.
  5. Kaada jauho-munavaahdon sekaan jäähtynyt suklaa-voi seos.
  6. Annostele taikina muffinssivuokiin lusikan avulla. Itse käytän vielä erillistä muffinssipeltiä, niin pysyvät paremmin kasassa.
  7. Paista uunissa 200 asteessa 10-15 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin jääkaapissa ennen kuorrutteen laittoa.

valmistusaineet SITRUUNAkuorrute

  • 2 dl kuohukermaa
  • Puolikas paketti maustamatonta tuorejuustoa (80g).
  • 1 rkl erytrolia (käy myös makeutusaine tai karppisokeri).
  • 0,5 dl raastettua sitruunan kuorta.
  • Muutama tippa puristettua sitruunan mehua.

VALMISTUSOHJEET KUORRUTE

  1. Vatkaa kylmä kuohukerma ja erytroli vaahdoksi.
  2. Lisää sekaan maustamaton tuorejuusto.
  3. Raasta sekaan sitruunan kuoret ja mehu.
  4. Vatkaa kunnes seos on kuohkeaa ja tasaista.
  5. Laita vähintään tunniksi jääkaappiin.
  6. Lisää kuorrutetta jäähtyneiden muffinssien päälle pursottimen avulla.

Leivotaanko teillä pääsiäisenä vai täyttyykö vatsa suklaamunista? Muista olla mukana vähentämässä ruokahävikkiä ja tilaa leivontatarvikkeet ja raaka-aineet *Matsmartin hävikkiruokakaupasta 🙂

 

SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:

Diiskuneiti Instagram

Diiskuneiti Facebook

Follow my blog with Bloglovin

LUE MYÖS:

RESEPTI: SUOLAINEN PANNUKAKKU (KETO, VHH JA GLUTEENITON)

RESEPTI: PUMPKIN SPICE-PIIRAKKA (GLUTEENITON, KETO)

NELJÄ KETORESEPTIÄ AAMUPALAPÖYTÄÄN

Yksi kommentti

  1. Itse en karppaisi ikinä kirjoitti:

    Karppisokerihan taitaa olla erytritolia sekin 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *