Hae
Diiskuneiti

7 GLUTEENITONTA TARJOTTAVAA KAHVIPÖYTÄÄN

Sain hirveästi teiltä palautetta ja kiitosta tekemästäni artikkelista viisi gluteenitonta ja maidotonta arkiruokaa. Monella teistä tuntui olevan ongelmana, että samat ruoat kiertävät viikosta toiseen ja ne tulevat jo ulos korvista. Ihanaa, että saitte artikkelistani ideoita ja vaihtelua arkiruokiin. Koska artikkeli oli niin suosittu, niin päätin tehdä samanlaisen artikkelin, mutta tällä kertaa tarjolla olisi reseptejä gluteenittomiin kahvipöytä tarjottaviin.

Olen itse gluteenittomana törmännyt useita kertoja juhlissa ja kahvikutsuilla siihen, että minulle ei ole mitään muuta tarjolla kuin kahvi. En tiedä ajattelevatko ihmiset, että gluteenittoman ruoan teko on jotenkin hankalaa, koska sitä se ei ole. Jos olet kutsunut kylään gluteenittomia vieraita, niin valmista kaikki ruoat gluteenittomana tai tee erikseen edes esim. yksi gluteeniton piiras. Mikään ei ole nolompaa, kuin se, että on kutsuttu kylään ja saa katsoa kun muut herkuttelee ja itse ei saa mitään – ja tarkoitan siis, että se on noloa kutsujan kannalta.

PS. muista olla mukana vähentämässä ruokahävikkiä ja tilaa gluteenittomat elintarvikkeet *Matsmartin hävikkiruokakaupasta (mainoslinkki).

KAURA-OMENAPIIRAKKA

Makeat piirakat ovat juhla-, ja kahvipöytien klassikoita. Ne ovat helppo valmistaa ja maistuvat varmasti kaikille. Makeat piirakat voi tehdä myös maidottomana, vaihtaen reseptistä kermaviilin kaurapohjaiseen valmisteeseen esim. Oatly. Kurkkaa tästä myös kaura-mustikkapiirakan resepti.

Avaa resepti tästä!

MANTELI-VUOKALEIPÄ

Tämä äitini klasikkoresepti toimii aina ja se on todella helppo tehdä. Kaikki aineet sekoitetaan keskenään ja ne kaadetaan leipävuokaan. Tunti uunissa ja herkullinen leipä kahvipöytään on valmis.

Avaa resepti tästä!

PANNUKAKKU

Kukapa ei tykkäisi pannukakusta! Pikku Myyn sanoin ”sellainen henkilö, joka syö pannukakkua ja hilloa ei voi olla kauhean vaarallinen”. Tämä pannari tehdään samalla tapaa kuin normaalikin, vehnäjauhot vaihdetaan vain gluteenittomiin. Semperin valkoiset jauhot toimivat tässä hyvin. Leikkaan yleensä pannukakun vesilasin avulla pyöreiksi paloiksi, koska ne ovat niin paljon kauniimman näköisiä. Reunat syön tietty itse dipaten ne kermavaahtoon 😀

Avaa resepti tästä!

MAISSIKAKKUPIZZAT

Vieraita tulossa ja pitäisi valmistaa nopeasti jotain gluteenitonta syötävää? Kahvipöydän ja illanistujaisten ehdoton hitti ovat maissikakkupizzat, jotka voi tehdä myös riisikakkuihin. Nämä maistuvat takuulla kaikille ja ne on helppo valmistaa. Yhteen pellilliseen mahtuu yhdeksän maissi-, tai riisikakkua.

Avaa resepti tästä!

PIZZAPOHJA

Tämä pizzapohja on hiilariton, gluteeniton ja laktoosittoman tästä saa käyttämällä laktoositonta juustoa. Tällä ohjeella saa yhden uunipellillisen verran pizzapohjaa. Pizzapohjan ainekset koostuvat vain juustosta ja kanamunasta – niin helppoa!

Avaa resepti tästä!

KINKKUPIIRAKKA (maidoton)

Juhlien, illanviettojen sekä kahvihetkien ikuinen klasikko on kinkkupiirakka. Jos haluat tehdä ainoastaan gluteenittoman piirakkapohjan, niin vaihda maidottomat tuotteet maidollisiin eli normi juustoraastetta ja kermaa. Suosittelen lämpimästi tähän reseptiin kuitenkin kaurakermaa, koska se on niin samettista ja hyvää.

Avaa resepti tästä!

suklaamousse (maidoton)

Tässä tulee todella helppo ja maukas maidottoman ja gluteenittoman vadelma-suklaamoussen resepti. Tämä mousse sopii hyvin jälkiruoka-pöytään tai kahvihetkeen ystävän kanssa, nam. Voit käyttää tumman suklaan sijasta myös valkosuklaata, jolloin saat loihdittua herkullisen valkosuklaa-moussen. Koristeluun voit käyttää mintunlehtiä, marjoja sekä suklaahippuja.

Avaa resepti tästä!

Toivottavasti saitte näistä resepteistä vinkkejä juhla-, ja kahvipöytään 🙂

8 kommenttia

 1. Melissa kirjoitti:

  Monella se on näin, ettei uskalleta lähteä tekemään tai tutustumaan aiheeseen, esimerkiksi ostamalla gluteenittomia pullia pakasteesta yms. Silloin kun eiskoinen syntyi ja selvisi, että on luontaisesti gluteeniton, niin Suomessa ei ollut oikein mitään luontaisesti gluteenitonta tai edes gluteenitonta, vaikkakaan ei voinut tuota gluteenitonta syödä. Joillakin voi olla se aika jäänyt myös mieliin. En tosin tiedä sinun läheisten ikää…Mutta se on ainakin ollut yksi sellainen, elintarvikkeet eivät olleet silloin niin laadukkaita.

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Joo ennen gluteenittomia tuotteita ei saanut oikein mistään ja ne olivat todella kalliita. Onneksi nykyään markettien pakastealtaasta saa jo gluteenittomia leivonnaisia jos ei itse jaksa tai halua leipoa 🙂

 2. hannamariav kirjoitti:

  Tosi hyviä ideoita ja vinkkejä! Pizzapohja etenkin on sellainen jonka voisin ottaa testiin vaikken juhlia pidäkään, olo voisi olla seuraavana päivänä pizzan syönnistä aavistuksen helpompi. Ja olet oikeassa, mikään ei ole nolompaa järjestäjälle kuin olla huomioimatta erityisruokavalioiden tarpeet.

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Kiitos! Kokeile ihmeessä, aika rasvapommi tuo pizzapohja kyllä on, koska tyyliin pelkkää juustoa 😀
   Mutta se sopii hiilarittomalle ja gluteenittomalle ja on todella hyvää!

 3. Jonna kirjoitti:

  Ihania reseptejä! Itse olen joutunut nyt pohtimaan gluteenittomia vaihtoehtoja oireitten takia ja tässä postauksessasi on kyllä herkullisia reseptejä, joita meinaan kyllä kokeilla! Kiitos 🙂

 4. Jasmiina kirjoitti:

  Olipa hyviä ohjeita. Aion varmasti hyödyntää näitä joskus, jos pitää kehitellä tarjoiltavia porukalle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.