Hae
Diiskuneiti

MYSTISET JA VAARALLISET NAISET – VÄRITYSKIRJA AIKUISILLE

*Värityskirja on saatu arvostelukappaleena.

Rakastan värittämistä ja se on mulle varmaan yksi parhaista rentoutumiskeinoista lukemisen lisäksi. Olinkin aika innoissani, kun Sammakon kirjakauppa tarjosi minulle arvostelukappaletta upean Nelli Hautalan kuvittamasta Mystiset, vaaralliset naiset -värityskirjasta. Värityskirjassa esiintyy mystisiä, vaarallisia ja tainomaisia naisolentoja. Jotku heistä ovat historiallisia naisia, joiden elämä on verhoutunut salaisuuksien ja arvoitusten taakse. Jotku heistä ovat taas myyttejä, legendoja ja jumalattaria.

Jokaisen värityskuvan vieressä kerrotaan hahmosta ja sen taustoista sekä historiasta. Tätä kirjaa värittämällä oppisin paljon uutta ja sain lisää tietoa historian naisista. Infot olivat todella kiinnostavia ja luin ensiksi kaikkien hahmojen tarinat ja aloin sitten värittämään niitä naisia, jotka kiehtoivat itseäni eniten. Omia suosikkejani värityskirjassa ovat Lilith, Marie Antoinette, Draculan kolme morsianta, Bloody Mary, Kolme noitaa, Aave ja Hekate.

”Koputuksia oveen, kolme selkää naputusta. Yläkerran lattia narahtelee. Askeleita. Valo välkehtii hellästi. Utuinen hahmo seisoo oven vieressä ja osoittaa jotain. Sitten se katoaa kuin se olisi ollut vain unta. Kuiskauksia sängyn alta. Kylmä tuulahdus käy läpi tyhjän huoneen. Joku koskettaa olkapäätäsi.”

VÄRITYSKIRJAN HAHMOT

 • Keisarinna Wu, Kunimgatar Elisabet I ja Marie Antoinette.
 • Marie Laveau.
 • Saban kuningatar.
 • Bastet.
 • Äiti Maa.
 • Vampyyri ja Draculan kolme morsianta.
 • Kuolema, Aave ja Lilith.
 • Marketta Punasuomalainen ja kolme noitaa.
 • Bonnie Parker.
 • Amatsoni.
 • Anne Bonny ja Lizzie Borden.
 • Frankensteinin morsian.
 • Merenneito, Medusa ja Keiju.
 • Erzsebet Bathory.
 • Hekate, kentauri ja Mata Hari.
 • Maria I.
 • Morgan le Fay.
 • Lucrezia Borgia.
 • Salome.
 • Kuusi vaimoa.
 • Kali ja Kinnari.
 • Dryadi.
 • Hel.
 • Arakhne.
 • Shahmaran.
 • Giulia Tofana.
 • la Cegua.
 • Huldra.
 • Sobekneferu.
 • Virvatuli.
 • Kumiho.
 • Freija.
 • Persefone.
 • Seherazade.
 • Selkie.

”Lilithiä pidetään demonittarena, noitana ja itsensä paholaisen vaimona. Kabbalan mukaan Lilith oli Aatamin ensimmäinen vaimo, nainen, jonka jumala oli luonut. Aatamin tavoin hänetkin luotiin maan tomusta. Lilith kieltäytyi makaamasta Aatamin alla ja näin kielsi Jumalan ja jätti Eedenin puutarhan. Aviomiehekseen hän otti Luciferin, joka tarjosi Lilithille itsenäisyyden, vallan omaan itseensä. Sanotaan, että Lilith on demonien äiti, siivekäs viettelijätär, joka vainoaa nukkuvia. Monille Lilith on tasavertaisuuden airut ja naisten oikeuksien puolustaja, joka halusi olla Aatamin kumppani eikä alamainen. Hän on itsenäisyyden ja intohimon symboli.”

Värityskirja on todella upea ja piirrokset sisältävät paljon kauniita yksityiskohtia. Suosittelen kyllä lämpimästi tätä värityskirjaa ja kuinka ihana lahjaidea tämä on naisille ja muutenkin värittämisestä pitäville. Värityskirjan hinta on noin 17 euroa ja sitä myy esim. Sammakon kirjakaupat Turussa ja verkossa. Tilaa oma värityskirjasi tästä.

 

SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:

Diiskuneiti Instagram

Diiskuneiti Facebook

Follow my blog with Bloglovin

LUE MYÖS:

IHANIMMAT JOULUAIHEISET KIRJAT

NOSTALGISTA NUORISOKAUHUA – UUSI NOIDAN KÄSIKIRJAN JATKO-OSA: AAVEET

KAUHUKIRJAT LAPSILLE JA NUORILLE

4 kommenttia

 1. villananna kirjoitti:

  Vau, onpa upea kirja. Itse olen väritellyt viimeksi vissiin lapsena. Toki joitain väritysaloituksia ollut tilalla kun nuoret ovat innostuneet värittämään. Mutta heikosti siis…

 2. byelinpo kirjoitti:

  Kiva, kun aikuisillekkin on värityskirjoja. Minä olen väritellyt lasten kansssa yhdessä heidän värityskirjojaan, Pipsa Possuja ja muita.

 3. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Näin näitä aikuisten värityskirjoja joskus vuosia sitten ensimmäisen kerran Ruotsissa ja ne uteloittivat kyllä! Ei kuitenkaan vielä riittävästi, että olisin kokeillut – ehkä pitäisi!

 4. Asta B. kirjoitti:

  Onpa mukava ja ennen kaikkea erilainen idea! Mulla on vielä toistaiseksi jääneet aikuisille suunnatut värityskirjat ostamatta, mutta tässä jäivät kiehtomaan erityisesti yksityiskohdat ja pienet tarinat. Mukavan erilaisen oloinen! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.