Hae
Diiskuneiti

HALLOWEENIN KORISTELUJA JA SPOOKY SEASONIN FIILISTELYÄ

Koristelen joka vuosi kotiin halloweenin tunnelmaa ja tänä vuonna ostin pitkästä aikaa uusia koristeitakin. Mulla on iso musta laatikko, jossa säilytän kaikkia halloween-koristeita, leivontajuttuja ja naamiaisasuja. Tänä vuonna löysin Tigerista isoja kattoon ripustettavia huopalepakoita ja kauniin viirin, jossa kaikki hahmot olivat myös huovasta tehtyjä. Arvostan halloween-koristeissa kestävyyttä ja mitään mautonta muovikrääsää en tykkää ostaa. En myöskään pidä mistään överi kauhujutuista – vaan enemmänkin sellaisesta vanhan ajan klassisesta sadonkorjuu-tyylistä mihin kuuluu kauniit kurpitsat, suloiset haamut ja noidan hatut.

Olen aikoinani askarrelut itse lasipurkeista halloween-lyhtyjä ja niitä olen säilönyt jo vuosia. Ostin myös muutama vuosi sitten Tokmannilta ison keraamisen kurpitsalyhdyn, joka on yksi suosikki koristeistani. Ulko-ovea koristaa tietenkin suloinen sadonkorjuu-kranssi, jossa istuu variksenpelätin ja kasvojen tilalla on kurpitsa. Tänä vuonna tullessani Särkänniemen Karmivasta Karnevaalista päätin, että nyt haluan koristella kodin halloweeniin. Kauhukarnevaaleilta jäi siis halloween-mood päälle. Kutsuin 15-vuotiaan pikkusiskoni meille yökylään ja kävin ruokakaupassa hakemassa meille kaiverrettavan kurpitsan ja aineksia halloween-pipareiden tekoon.

Pikkusiskoni oli ihan innoissaan koristelusta ja annoinkin hänelle aika vapaat kädet koristelujen suhteen. Nappi-kissa oli meillä hoidossa ja hän myös osallistui innoissaan koristeluihin järsimällä ja pyydystämällä kaikkea. Mulla on ruokapöytä olkkarissa ja halusin koristeluiden keskittyvän ruokapöydän ympäristöön. Ripustimme kattoon lepakoita ja paperisen kurpitsalyhdyn. Seinälle kiinnitimme kultaisen Trick or Treat -nauhan ja huopaviiri pääsi koristamaan keittiön ja olohuoneen välistä oviaukkoa.

Teimme ihan normaalista piparitaikinasta halloween-muottien kanssa kissa ja lepakko -pipareita, jotka koristelimme karkeilla. Karkit saa kätevästi liimattua kiinni pipareihin sokerikuorrutteen kanssa. Halloween-pipareiden teko on mun ja pikkusiskoni perinne ja vaikka en itse voi pipareita syödä, niin niiden tekeminen on silti tosi kivaa. Siskoni sai pipareita kotiin viemiseksi ja loput piparit vein töihin työkavereille. Laitoin Youtubesta soimaan rauhallisen halloween-playlistin ja meillä oli ihanan spooky tunnelma kynttilöiden palaessa. Laitoin meille tekoripset ja meillä oli päässä hauskat halloween-pannat. Pipareiden jälkeen teimme vielä herkullisia suklaamuffinsseja keto tyyliin.

Nappi vei mun paikan kesken pipareiden koristelujen 😀

Meillä oli tarkoitus katsoa illan elokuvana iki-ihana Casper ja laitoin meille leffaherkuksi tarjolle vihanneksia, dippiä, kanaa ja siskolleni sipsejä. Ehdittiin katsoa leffaa ehkä 10 minuuttia, kun pikkusisko sanoi, että väsyttää. Siskoni meni nukkumaan ja itse menin perässä. Seuraavana päivänä siskoni kaiversi kurpitsan ja koska hän oli niin innoissaan halloween-koristeista, niin vein hänet Tigeriin ja hän sai valita itselleen muutaman halloween-koristeen. Kaikki koristeet saavat olla esillä lokakuun loppuun saakka, jonka jälkeen kerään ne takaisin laatikkoon. Sen jälkeen voinkin hyvällä mielellä alkaa kaivamaan esiin joulukoristeita ja fiilistelemään joulua oikein kunnolla.

Ihana halloween-kissa Nappi.

Vietätkö sinä halloweeniä ja koristeletko kotia spooky seasonin tunnelmaan? 🙂

 

SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:

Diiskuneiti Instagram

Diiskuneiti Facebook

Follow my blog with Bloglovin

LUE MYÖS:

HALLOWEEN-SUKLAAMUFFINSSIT PUMPKIN SPICE KUORRUTTEELLA

KAUHUKIRJAT LAPSILLE JA NUORILLE

KOKO PERHEEN HALLOWEEN ELOKUVAT *20

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.