Hae
Diiskuneiti

RESEPTI: JAUHELIHA-PERUNAVUOKA

Mulla pyöri yhtenä päivänä jääkaapissa paketti huonoksi menevää jauhelihaa ja pussi perunoita. Pohdiskelin, että mitä niistä kehittäisin, kun ainaiset lihapullat ja keitetyt perunat ei oikein sytyttänyt. Muistelin, että olen anopin luona syönyt joskus merimiespataa, joka on käytännössä lihasta ja perunasta pitkään kypsytetty pataruoka. Päätin sotkea kaikki ainekset vuokaan ja kaadoin päälle maidottoman munamaidon eli maidon korvasin gluteenittomalla kauramaidolla – ja ai, että kuinka hyvää tästä ruoasta tulikaan.

PS. muista olla mukana vähentämässä ruokahävikkiä ja tilaa elintarvikkeet aina *Matsmartin hävikkiruokakaupasta (mainoslinkki).

ValmistuSaineet

  • 1 kg perunoita.
  • 400 g jauhelihaa.
  • 1 sipuli.
  • 4 dl kauramaitoa (Valio Oddlygood® Barista kaurajuoma on gluteeniton).
  • 2 munaa.
  • Suolaa, valkosipulia, perunamaustetta, pippurisekoitusta.

VALMISTUSOHJEET

  1. Pese ja kuori perunat.
  2. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi.
  3. Paista jauheliha. Leikkaa samalla sipuli ja heitä se jauhelihan joukkoon. Lisää mausteet, paitsi perunamauste.
  4. Voitele vuoka ja lisää pohjalle ensin kerros perunoita. Lisää perunoiden päälle aina perunamaustetta. Lisää perunakerroksen päälle noin puolet jauheliha-sipuliseoksesta ja laita niiden päälle taas kerros perunoita. Levitä perunoiden päälle loput jauhelihaseoksesta ja päällimmäiseksi tulee vielä kerros perunoita.
  5. Sekoita erillisessä astiassa kanamunat rikki ja kaada niiden päälle kauramaito – sekoita ja lisää suolaa. Itse lisään monesti munamaitoon myös muita mausteita, koska ne saa kätevästi sekaisin ja lisättyä kaikkialle ruokaan. Kaada munamaito vuokaan.
  6. Paista ruokaa 200 asteessa 1 tunnin ajan.

Tämä oli taas tämmöinen helppo ja maistuva arkiruoka gluteenittomille ja maidottomille henkilöille. Aikaa tässä vie ainoastaan perunoiden kuoriminen (mun inhokki hommaa, heh), mutta muuten ruoka on todella simppeli tehdä. Ruoka maistui todella mehevältä ja maukkaalta – ehkä ensi kerralla lisään tähän vielä porkkanan paloja.

Miltä tämä resepti kuulostaa? Aiotko testata? 🙂

 

9 kommenttia

  1. Satu-Sisko kirjoitti:

    Joskus kokeillutkin tätä. Kiitos muistutuksesta ja porkkanan taidan myös lisätä ?

  2. HENNA kirjoitti:

    Tällaisia vuokaruokia tulee ihan liian harvoin tehtyä! Pitääpäs taas korjata asia ja lähipäivinä väsätä joko tällainen tai joku vastaava 🙂

  3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

    Itsekin tein tässä jokunen aika sitten samaa 😀

  4. Mira Rinne | Voimaannuttajana matkallasi osoitteessa www.fashion-poetry.com kirjoitti:

    Vuokaruoat ovat kyllä mahtavia ja maukkaita arjen pelastajia! 🙂

  5. Marjo kirjoitti:

    Tuttu ruoka mutta laitan itsekin tähän porkkaanaa ja joskus myös tomaatteja. Hyvä je helppo kiireisen arjen pelastaja. Ja aina maistuva!

  6. Mika kirjoitti:

    Helppo tehdä ja hyvääkin oli, täytyy tehdä uudestaankin. Kiitoksia reseptistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *