Hae
Diiskuneiti

VIISI PARASTA HETKEÄ RUOTSIN LOMAMATKALTA

Tehtiin tällä viikolla äitini ja pikkusiskoni kanssa viiden päivän reissu Ruotsiin perhetuttavien luokse, Järfällan kuntaan. Matkustettiin Ruotsiin Viking Linen kyydissä ja kaikista tylsintä lomassa olivat ehdottomasti nuo laivamatkat. Laivalla kun ei ole oikeen mitään tekemistä ja kaikki on kallista. Mun mielestä on älytöntä, ettei laivoilla ole edes vesipistettä, vaan vedestä pitää maksaa pari euroa per pullo. Onneksi meillä oli hytti ja otettiin meno sekä paluumatkalla parit päiväunet, jolla saatiin matka menemään nopeammin. Tehtiin samanlainen reissu Ruotsiin myös viime kesänä, mutta silloin mukana oli myös mieheni. Harmi, ettei hän päässyt mukaan tänä kesänä, koska hänellä ei ollut vielä loma alkanut. Odotin tätä reissua kovasti, sillä meillä oli viime vuonnakin niin kivaa ja eipä tarvinnut tänäkään vuonna pettyä. Vietimme rennosti aikaa yhdessä ja nukuin melkein joka yö 10 tunnin yöunetkin eli kunnon relax-loma oli. Päivät menivät hirveän nopeasti – niinhän ne aina lomalla menevät. Kurkataanpa nyt mitkä olivat minun TOP 5 parhaat jutut matkaltamme.

UIMINEN

Perhetuttaviemme talon vieressä sijaitsee iso järvi, jossa käytiin ahkerasti uimassa. Uiminen oli myös viime kesänä ihan meidän paras juttu. Järvellä on pieni ranta ja se on kunnan omistama, mutta ranta on aina ollut tyhjänä ja olemme saaneet olla siellä joka kerta ihan omalla porukalla – luksusta! Tänä vuonna meille oltiin ostettu pizza-uimapatja, joka oli ihan hitti. Kävin myös rannalla ottamassa kauniita tuotekuvia tulevaan Gyadan tuote-postaukseen. Rannalla oli kiva istuskella ja katsoa ohi lipuvia veneitä. Pikkusiskoni keräsi järven pohjasta simpukoita ja ravun kynsiä.

RUOKA

Talon emäntä teki meille joka päivä niin hyvää ruokaa, ettei järkeä. Ensimmäisenä iltana hän oli tehnyt iltapalaksi ihan taivaallista pestoa ja grillattua leipää. Tuota reseptiä mun on ehdottomasti kokeiltava kotonakin ja jos onnistun sen tekemisessä, niin täytyy kysäistä saanko jakaa reseptin täällä teillekin. Toisena päivänä grillattiin ja kolmantena päivänä meillä oli turskaa valkoviini-purjokastikkeessa. Vikana päivänä herkuteltiin pihveillä ja salaatilla. Toisen tekemä ruoka on aina niin hyvää, mutta tämän emännän kokkaukset olivat aivan mielettömiä – en ole ravintolassakaan syönyt niin hyvää ruokaa. Ruotsissa on aina hauska maistella kaikkia juttuja mitä Suomessa ei myydä. Nyttenkin aamupalalla oli niin maukkaan makuista juustoa, joka vei kielen mennessään. Ruotsissa on tosi suosittua käyttää ruokien kanssa kaikkia soosseja ja bearnaise-kastike tuntuu kuuluvan ruotsalaisten jokaiseen ateriaan. Itse en ole vieläkään tuohon bearnaiseen mieltynyt, mutta äitini veti sitä kuin hullu ja yritti etsiä sitä paluumatkalla laivaltakin, mutta se oli kaupasta loppu.

PELAAMINEN

Pelattiin päivittäin lauta-, ja korttipelejä, mutta erityisesti mieleeni jäi pihapeli-kilpailu, jossa oli monta eri rataa ja tehtävää. Hauskinta oli varmaankin sammakon syljentä, jossa katsottiin, kuka sylkee pisimmälle sammakkokarkkeja. Kaikki olivat ihan täysillä mukana ja naurua ei kyllä tuosta peli-illasta puuttunut. Oppisin myös yhtenä päivänä uuden korttipelin nimeltään Skip-Bo, joka oli tosi kiva peli – tosin mulla kesti hetken aikaa tajuta sen idea. Bongasin laivan kaupasta Skip-Bo kortit, mutta unohdin ostaa ne ja nyt harmittaa. No ehkä täällä Suomessakin myydään niitä – ne meinaan pitää ehdottomasti hankkia.

OSTOSKESKUS

Käytiin yhtenä päivänä Pohjoismaiden suurimmassa ostoskeskuksessa nimeltään Mall Of Scandinavia. Ostoskeskus oli niin suuri, että jos kaikki kaupat kiertäisi – ei siihen riittäisi varmaan edes yksi päivä. Ostoskeskus oli täynnä liikkeitä, joita meillä Suomessa ei vielä ole ja löytyihän sieltä myös mun lempi kauppa Lagerhaus, joka on vähän sekoitus Tigeriä, Tiimaria ja Finmaria. Muutamia ostoksia tuli tehtyä ja esittelen ne erikseen toisessa postauksessa. En ole mikään shoppailija, joten on aika harvinaista, että ostin tältä reissulta montakin juttua.

YHTEINEN AIKA

Parasta oli yhteinen aika. Oli ihanaa istua ulkona ja vain jutella kaikesta, sekä olla rennosti. Höpötellessä aika kului ihan liian nopeasti (yhyyh) ja nauttisin niin paljon, kun sai isolla porukalla syödä yhdessä pihalla ja nauttia aamukahvista yövaatteet päällä miettimättä miltä näyttää.

Yleensä lomamatkoilla tulee juostua paikoista ja nähtävyyksistä toisiin, mutta näillä Ruotsin lomilla nautin ehdottomasti eniten yhdessäolosta ja kiireettömyydestä 🙂

15 kommenttia

 1. Johanna Huuhtanen kirjoitti:

  Kuulostaa tosi kivalta reissulta! 🙂 Olisi ihana tutustua Ruotsiin paremmin joskus.

 2. villananna kirjoitti:

  Oikein ihanan kuuloinen loma teillä 🙂 Itse olen paljon lomaillut Ruotsissa lapsena ja nuorena. Nyt aikuisena vähemmän.

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

 3. Mari kirjoitti:

  Teillä on ollut oikea lomaviikko! Ruotsi on oikein mukava maa lomailla, me olemme monena keränä tehneet roadtrippejä siellä ja vähän sama minulla, että tuo laivamatka on se pakollinen paha. En pidä niistä enkä keksi mitään tekemistä. Yleensä reissataan yölaivalla, että se menee nopeasti nukkuessa. Joskus tein muuten myös postauksen tuosta Mall of Scandinaviasta.
  https://sikseskiva.blogspot.com/

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Me otettiin aamulähdöt sen vuoksi, koska ne oli noin 80€ halvemmat per suunta. Toivottavasti ensi kesänä pääsisi testaamaan tuota iltaristeilyä, sillä kyllä tuo 9-19 välinen aika laivassa on aika tuskaa ja kun hytissä harvemmin toimii edes netti 😀 Täytyykin käydä lukemassa sinun postauksesi, kiitos vinkistä 🙂

 4. Sari kirjoitti:

  Ihanaa kun teillä oli onnistunut loma ja kiitos kaikista kauniista sanoista. Nähdään jälleen☺

 5. Riitta Reissaa kirjoitti:

  Olipa lämminhenkinen lomamatka perhepiirissä!

 6. tuulanneli kirjoitti:

  Kuulostaa todella kivalta reissulta. Kaikkein tärkeintä on aina se yhteinen aika!

 7. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Tukholman reissu ensi viikolla edessä – ja sukulaisia mekin aioimme siellä (myös) tavata, joten saapa nähdä mitä kaikkia keksitään. Ehkemme kuitenkaan enää näin elokuussa päädy uimaretkelle 🙂

 8. Jasmin kirjoitti:

  Mahtava postaus! Mekin otetaan laivamatkalle kortit mukaan niin ei ehdi tulla tylsää!

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.