Hae
Diiskuneiti

25 KYSYMYSTÄ JOULUSTA

Santa is coming! Nyt on jo joulukuun neljäs päivä ja enää 20 päivää jouluaattoon – jee! Mulla alkaa olemaan jouluvalmistelut tehty. Koti ja joulukuusi on koristeltu, lahjat hankittu ja joulukortit kirjoitettu. Nyt saa vain nauttia ihanasta joulun tunnelmasta ja joulukalenterien avaamisesta. Hankkisin tänä vuonna myös miehelleni miesten oman kosmetiikkakalenterin. On ollut tosi ihanaa aina aamuisin avata luukut yhdessä. Instagramissa pääsee muuten seuraamaan päivittäin mun joulukalenteri luukkujen avaamista. Ollaan suunniteltu joulunpyhät sillä tavalla, että pikkusiskoni tulee meille 23.12 yöksi. Aattona meille tulee syömään äitini sekä toinen siskoni. Meistä kukaan ei välitä jouluruoasta, joten tehdään jotain sellaista ruokaa mistä kaikki pitävät. Joulupäivänä menemme mieheni vanhempien luokse maaseudulle viettämään joulua. Tapaninpäivänä meidän olisi tarkoitus olla ihan kaksistaan ja viettää yhdessä aikaa kotona.

Rakastan joulua ja tässä tulee 25 kysymystä joulusta, johon voit itsekin mielessäsi vastailla.

On joulun aika, mitä luet?

Luen kaikki postilaatikosta tipahtavat mainokset, koska ne ovat nyt joulukuussa täynnä joulujuttuja. Aina kun postilaatikko kilahtaa, niin olen jo juoksemassa ovelle, kuin koira. Tykätään miehen kanssa lukea aina yhdessä mainoksia ja sanomalehtiä – se on meidän yhteinen juttu. Joulun aikaan tulee myös luettua paljon blogeja.

Lempi joululaulu?

Varpunen jouluaamuna. Se on niin kaunis ja herkkä, mulla tulee aina tippa linssiin siitä. Normaalisti en kauheasti pidä suomalaisista joululauluista, koska ne ovat joko todella lapsellisia tai sitten hirveän masentavia. Tykkään paljon ulkomaisista joululauluista ja minulla onkin nyt kovassa kuuntelussa jouluradion happy holidays-kanava.

Osallistutko joulun aikaan hyväntekeväisyyskeräyksiin?

Kyllä! Vien vuosittain lahjoja joulupuu-keräykseen sekä Hopelle. Se, että saan auttaa lahjojen muodossa lapsia, jotka eivät muuten saisi yhtäkään lahjaa tuo minulle joulumielen. Tänä vuonna ostin Black Friday alennuksista paljon leluja, jotka vien tällä viikolla keräyksiin. Viime viikolla vein jo yhden paketin Hopen pisteelle ja yhden joulupuu-keräykseen.

Milloin avaatte lahjat?

Jouluaattona syömisen jälkeen siinä 17-19 välillä. Pikkusiskolleni annan luvan avata yhden paketin jo heti aamulla. Hän on siis 13-vuotias, niin saa sitten yhdestä lahjasta viihdykettä päivään.

Osaatko nimetä kaikki joulupukin porot?

En tiedä, oli pakko googlata: Rudolph, Blitzen, Comet, Cupid, Dancer, Dasher, Donder, Prancer, ja Vixen. Nämä mainittiin Isäni on Turbomies -elokuvassa, mutta eivät ole jääneet muistiin.

Suosikki jouluelokuva?

En osaa nimetä vain yhtä suosikkiani. Tein juuri eilen postauksen viidestä parhaasta jouluelokuvasta ja sen pääset lukemaan tästä. Mukana on mm. perheen jalokivi, rakkautta vain, elf yms!

Mitä joulun traditiota odotat eniten tänä vuonna?

Mulle se jouluaaton aamu on tärkein. On niin maaginen fiilis herätä, kun mies vielä nukkuu, keittää kuppi kahvia ja avata joulukalenterin viimeinen luukku. Herään aattona aina jo viimeistään kahdeksalta katsomaan Joulupukin kuumalinjaa. Jouluaaton aamuna tunnelma on jotenkin niin ihana, tunnelmallinen ja vähän jännittynyt – sillä tuota päivää on koko vuosi odotettu.

Oikea vai muovinen joulukuusi?

Astman takia meillä on valkoinen muovikuusi. Jos muovikuuset kiinnostavat, niin kannattaa lukea minun vanhempi postaus viisi syytä miksi hankkia tekokuusi.

Kaikkien aikojen suosikkisi jouluherkuista?

Joulusuklaat tietty!

Rehellisesti: kumpi on parempaa, lahjojen antaminen vai saaminen?

Rakastan lahjojen hankkimista ja niiden paketoimista. Siksi sanoisin, että antaminen on parempaa kuin saaminen. On niin ihana ilahduttaa toisia ja nähdä ne ilmeet, kun toinen saa jotain mieleistä, josta on aidosti iloinen. Tottakai odotan aina myös innolla mitä mieheni on keksinyt minulle, sillä hän on todella huono ostamaan lahjoja ja vielä huonompi paketoimaan. Joka joulu saadaan hyvän naurut, kun hän hakee vaatekaapistaan maailman rumimmat joulupaketit.

Oudoin saamasi lahja?

Mamma oli kerran laittanut sukan sisälle sellaisen teippirullan, jolla otetaan hiuksia ja karvoja pois vaatteista. Sillon vähän nauratti, että vissiin oli ollut ideat vähissä.

Millainen lahjojen paketoija olet?

Panostan yleensä paketoimiseen. Tykkään käyttää paketointiin kauniita naruja ja luonnonmateriaaleja, kuten käpyjä sekä kuusen oksia. Jos en jaksa paketoida, niin silloin käytän kauniita lahjakasseja.



Miltä perinteinen joulupaitasi näyttää?

Mulla on aina aattona juhlamekko. Mutta kun olemme kaksistaan hypin Muumien joulupyjamassa.

Ihanin joulumuistosi lapsuudesta?

Kun olin ehkä 10-13-vuotias joulukuusi laitettiin minun huoneeseeni, koska asuimme silloin pienessä kaksiossa ja meillä ei ollut erikseen olohuonetta. Mamma tuli meille yöksi ja nukuimme yhdessä joulukuusen alla. En unohda sitä ikinä. Se on suosikki joulumuistoni nyt ja aina.

Oletko koskaan tehnyt piparkakkutaloa?

En ole tehnyt, mutta olisi joskus kiva kokeilla.

Suosikkipuuhasi joululomalla?

Syöminen tietty hah!

On jouluaatto, mitä kupissasi on?

Aamulla kahvia ja illalla glögiä.

Jos voisit ostaa ainoastaan yhden lahjan tänä vuonna, kuka sen saisi?

Rakas pikkusiskoni.

Mitkä värit tekevät joulusi?

Valkoinen ja hopea.

Mistä jouluperinteestä et pidä tai minkä skippaat vuosittain?

Lapsuudesta on jäänyt mieleen, että se kenen puurosta löytyi manteli joutui tiskivuoroon.

Oletko viettänyt joulua muualla kuin kotimaassasi?

En ole. Joulun viettäminen muualla, kuin kotona tuntuu vaikealta ajatukselta. Uutta vuotta voisin mieluusti viettää ulkomailla.

On jouluaterian aika, mitä lautasellasi on?

Paljon kalaa, juustoja ja salaatteja.

Valkoiset vai värikkäät jouluvalot?

Ehdottomasti valkoiset. Joulukuusessa on kylläkin tällä hetkellä värikkäät valot. Ne ovat monta vuotta vanhat ja odotan, että koska ne menevät rikki. Mutta, koska ne toimivat, niin käytän niitä niin kauan, kuin niissä tehoa riittää (menkää  jo rikki, että saan ostaa valkoiset valot hah).



Mikä on jouluherkkujen suosikkisi?

Joulusuklaat ja juustot.

Kummasta pidät enemmän, jouluaatosta vai -päivästä?

Jouluaatosta. Joulupäivänä mulle tulee jo yleensä ”joulumasennus” eli tajuan, että nyt se joulu on kohta ohi ja pitää taas vuosi odottaa hah.

Mikä sinun mielestä on joulussa parasta? 🙂

 

LUE MYÖS:

HELPPOJA JA NÄYTTÄVIÄ HERKKUJA LOPPUVUODEN JUHLIIN

TOP 5: PARHAAT JOULUELOKUVAT AIKUISILLE

VIISI SYYTÄ: MIKSI KANNATTAA HANKKIA TEKOKUUSI

 

10 kommenttia

  1. Annejanina kirjoitti:

    siiis ihan samoja ajatuksia monessakin eri kohdassa! ihana postaus ?

  2. villananna kirjoitti:

    Minä taas rakastan sitä, että voin matkaustaa jouluna pois kotoa ja nauttia vain elämästä, tutustua toisen kulttuurin joulunviettoon yms. Viime vuonna oltiin Tallinnassa ja tänä vuonna mennään Krakovaan.

    https://villananna.vaikuttajamedia.fi

    • Diiskuneiti kirjoitti:

      Kuulostaa jännittävältä ja on varmasti vapauttavaa, kun ei tarvitse hössöttää ja saa kokea kaikkea uutta 🙂

  3. Marjo kirjoitti:

    Ihana joulupostaus! Tähän voisin itsekin tarttua jossain vaiheessa ennen jouluaattoa.
    Joulussa on minusta parasta yhdessäoloa perheen ja läheisten kanssa. Hyvä ruoka, kiireettömyys ja jouluntaika. Pieniä asioita <3

  4. Johanna K kirjoitti:

    Olipa ihana postaus! Jäin pohtimaan kysymystäsi: kumpi ilahduttaa enemmän, lahjojen antaminen vai saaminen. Ehkä nykyään antaminen 🙂

  5. Henna kirjoitti:

    Ihana kuulla, etten ole ainoa joka näin joulun aikaan tykkää lukea mainoksia ja lehtiä 🙂 Monta oli muutakin kohtaa johon samaistuin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *