Hae
Diiskuneiti

VIISI PAIKKAA, JONNE HALUAISIN MATKUSTAA

Rakastan matkustamista ja uusiin kulttuureihin tutustumista. Tein ensimmäisen matkani parikymppisenä ja sen jälkeen olin aivan myyty. Siitä asti olen matkustellut joka vuosi 1-3 kertaa ja matkustaminen on vaan niin ihanaa ja jännittävää. Matkustamisen bucket listaltani löytyy viisi paikkaa, jonne haluaisin ehdottomasti vielä tulevaisuudessa matkustaa ja ne tulevat tässä.

BORA BORA

Tuo kaunis saari on kiehtonut minua jo varmaan 10-vuotta, mutta matkustaminen sinne on kallista ja siellä majoittuminen on vielä tyyrimpää. Toivon, että jos joskus menen naimisiin, niin häämatka kohteena olisi Bora Bora. Sinne tarvitsee säästää kyllä rahaa, sillä mitä katselin, niin 3000€ ei riitä vielä mihinkään. Bora Bora sijaitsee Ranskan Polynesianassa ja sanotaan, että saari on maailman romanttisin ja kaunein paikka. Asuminen omassa bungalowissa, josta pääsee uimaan suoraan kirkkaaseen mereen kiehtoo jotenkin todella kovasti minua – se olisi niin luksusta!

SAMOS

Mamma Mia! -elokuvassa oli niin upeat maisemat ja siksi Kreikan Samos kiinnostaa minua suuresti, sillä siellä pitäisi parhaiten päästä elokuvan maisemiin ja tunnelmaan. Rakastan muutenkin Kreikkaa ja olen käynyt Kreikassa nyt kolme kertaa ja Kreikka ei vaan ikinä petä. Olen nyt käynyt kaksi kertaa Kreetalla, yhden kerran Kosin saarella ja tänä kesänä on luvassa Rodos.

MAUI

Hawaii on kiinnostanut minua aina elokuvien perusteella ja monissa Hawaii -teemaisissa juhlissakin on tullut käytyä. Muistan ikuisesti, kun ystäväni järjesti Hawaii-bileet ja hän oli ostanut jokaiselle vieraalle kokonaisen ananaksen ja kaikki drinkit tehtiin kaiverrettuun ananakseen. Illan päättyessä ananakset olivat vuotaneet tahmeaa nestettä ympäri asuntoa 😀 Katsoin juuri Au Pairit Hawaijilla ja matkakuume sinne kasvoi entisestään. Lentomatka on kyllä älyttömän pitkä, mutta uskon, että se olisi sen arvoista, niin kuin Bora Borallekin.

TOSCANA

Italia Toscana on ollut matkalistallani jo pitkään, sillä yksi lempi elokuvistani ”Toscana auringon alla” perustuu Toscanan kauniisiin maisemiin. Katselin itseasiassa tänä kesänä matkoja Italiaan, mutta päädyin kuitenkin hyvän hinnan vuoksi valitsemaan Rodoksen. Toscanaan on kyllä pakko päästä kiertelemään viinitiloja ja ihastelemaan kauniita rakennuksia – ehkä ensi kesänä?

MANCHESTER

Englanti kiehtoo minua kovasti ja sinne lentäisi aika nopeasti. Katsottiin mummin kanssa aina joskus Yleltä ”Sohvanvaltaajat” tv-sarjaa, joka perustui Manchesterin ympäristöön ja siksi tämä kaupunki kiehtoo minua erityisesti. Kaupunkilomat ovat myös aina todella kivoja ja toki myös englannin pubikulttuuria olisi kiva päästä kokemaan.

Minne sinä haluaisit joskus vielä ehdottomasti matkustaa? 🙂

11 kommenttia

 1. Katta /Arki(paska)ruokaa kirjoitti:

  Toskana on aivan ihana paikka! Oltiin juuri kesäkuussa varmaan kuudetta kertaa siellä. Cortona on se kaupunki, mikä esiintyy Toskanan auringon alla elokuvassa. Siellä kannattaa käydä! Kurkkaa mun blogista pari postausta Toskanasta. Mun top 5 -paikkaa olisi (ehkä) seuraavat: Florida, joogamatka Balille, Valamoon luostarin retriitti, Pietari ja Malediivit. -Katta /Arki(paska)ruokaa http://www.arkipaskaruokaa.fi

 2. villananna kirjoitti:

  Krakova on aina listalla ensimmäisenä. Israel on toisena. Sen jälkeen tulee aika paljon erilaisia paikkoja Lontoo, Vilna…Näitä on paljon, vähemmän kuitenkin tuollaisia rantaloma paikkoja, olen enemmän historian jakaupunkien perään. Toki Kreikassakin hsitoriaa on mutta koska omat juuret on Itä-Euroopassa ja Saksassa, niin ne ovat ensimmäiset jotka haluan kiertää 🙂

 3. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Saako vaikuttaa unelmiisi 🙂
  Bora Boran tilalle voisit hyvinkin harkita Mooreaa. Naapurisaari, mutta vähemmän ruuhkainen ja edullisempi.
  Oikea Mamma Mia -saari lienee Skopelos, ei Samos.
  Maui:lle jos päädyt, niin kannattaa kiertää muitakin Havaijin saaria. Kauai on monen suosikki, yli Mauinkin ja vaikka Oahun Waikiki Beach ei ehkä tavallaan ole oikeaa Havaijia, niin kannattaa sekin nähdä.
  Toscanan rinnalle vähintäänkin kannattaa ottaa Cinque Terren pienet ja värikkäät kalastajakylät.
  Manchester on kyllä ihan hyvä kohde – Englantia, mutta Lontoota pienempi.
  Samosta/Skopelosta lukuunottamatta löydät kaikista näistä juttuja Meriharakka-blogista (https://meriharakka.net)

 4. Sonja kirjoitti:

  New York on ehdoton suosikkini jonne haluaisin päästä! Lisäksi koreakosmetiikan myötä Etelä-Korea kiinnostaa kovasti 🙂

 5. Sari / matkalla lähelle tai kauas kirjoitti:

  Ihania haaveita! Kyllä kelpaisi nuo kohteet itsellekin. Ja kun aikansa tutkailee voi haave yhtäkkiä ollakin todellista. Toscanaan haaveilen myös matkustavani. Rantalomakohteista Scheihellenit kiinnostavat minua.

 6. Marjo kirjoitti:

  Ihana haaveilulistaus!

  MInulla haavelistalla on Australia sen luonnon ja erikoisen eläimistön takia. Haluan nähdä Ulurun ja Suuren valliriutan sekä samalla voisin vierailla ystäväni luona, joka on asunut Sydneyssä jo 15 vuotta. Tapaamme Suomessa 1-2 vuoden välein.

  Muita haaveita ovat Japani ja juuri hanamin aikaan. Myös Kiina kiinnostaa. Etelä-Amerikassa haluaisin käydä ja nähdä mayatemppelit sekä samalla piipahtaa Karibialla. Huippuvuoret sekä Islanti ovat myös haaveissani….

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Australia olisi myös varmasti upea ja minullakin asuu siellä tuttava 🙂
   Mayatemppelit olisivat varmasti upea kokemus.

 7. Iina / Iina travels kirjoitti:

  Mukavan kuuloisia paikkoja! Missään näistä en ole itse käynyt, mutta omalle listalle lisäisin myös Toscanan ja Bora Boran. Paikkoja joita tässä ei ollut niin ehdottomasti omalla listallani on Malediivit ja New York. Tosin Nykiin pääsen toivottavasti jo tulevana keväänä.

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   New York kiehtoo kovasti myös minua. Kaikki pitkät lentomatkat vaan ahdistaa, joten siksi varmasti kaukomaat ovatkin jäänyt vain Bucket listalle 😀

 8. Kohteena maailma / Rami kirjoitti:

  Mukavia kohteita olisi näistä kaikki, eniten kiehtoisi Bora Bora, Maui ja Toscana. Toscanassa olen ollutkin ja Meriharakan Pirkon tavoin yhdistin Cinque Terren kylät samaan reissuun. Tässä vinkkejä Toscanaan kenties jo ensi kesälle: https://kohteenamaailma.fi/eurooppa/toscanan-nahtavyydet/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.