Hae
Diiskuneiti

TALVILOMALLA TALLINNASSA

Kaksi viikkoa sitten herättiin tähän aikaan Tallinnassa hotellin pehmeistä lakanoista. Miehelläni oli viikko talvilomaa ja päätettiin aika extemporena ostaa matka Tallinnaan. Katsoimme lentoja Euroopan maihin, mutta kaikki lennot olivat juuri meidän lomapäivinä sen verran korkealla, että päädyimme tuttuun ja turvalliseen Tallinnaan. Tämä oli nyt neljäs kertani Tallinnassa ja viime reissulla metsästimme ystävälleni hääpukua. Artikkelin hääpuvun metsästyksestä pääset lukemaan tästä!

TALLINK EXPRESS HOTEL

Varasin meille valmiin hotellipaketin Tallink Siljalta ja kolme päivää tuli maksamaan yhteensä noin 200€. Minusta se on tosi edullinen hinta, sillä siihen sisältyi hotelli, laivamatkat ja meillä oli mukana vielä oma auto. Tosin hotellin parkkipaikka kustansi 17€ yö. Muut edullisemmat parkkipaikat sataman ympäristössä näyttivät sen verran turvattomilta, että päätettiin maksaa vähän enemmän, että auto olisi vielä ehjänä ja paikoillaan lähtöpäivänäkin 😀

Tallink Express Hotelli on kahden tähden hotelli, mutta se on silti todella moderni ja siisti. Nukuttiin hotellissa todella hyvin, nimittäin yhtenä yönä vedettiin 11 tunnin unet, heh. Hotellin sijainti on aivan loistava, sillä keskusta ja ostoskeskukset ovat ihan vieressä. Hotellin vieressä sijaitsee Tallinkin kylpylähotelli, jonne saa kylpyläliput respasta kahdeksalla eurolla, kun on Tallink hotelliketjun asiakas. Ensi kerralla mennään ehdottomasti testamaan tuo kylpylä, sillä nyt se jäi välistä. Ilmastointia hotellihuoneessa ei ollut, mutta onneksi ikkunan sai auki. Kylpyhuoneessa oli pientä kuluneisuutta, mutta eipä se meitä haitannut. Minibaaria tai jääkaappia huoneesta ei löytynyt, joka oli sinänsä harmi, ettei vesipulloja saanut kylmään. Hotellista jäi tosi positiiviset fiilikset ja tänne hotelliin palaamme vielä varmasti uudestaankin.

HOTELLIN AAMIAINEN

Hotellin alakerrassa sijaitsee paikallisten suosiossa oleva Tempo-ravintola, jossa tarjottiin myös hotellin aamiainen. Ravintola tarjoaa päivittäin lounas-, ja iltabuffettia ja paikka olikin aina lounasaikaan ihan tupaten täynnä. Olin vähän pettynyt aamupalan gluteenittomaan tarjontaan, sillä tarjolla oli ainoastaan riisikakkuja ja gluteenittomia kanapyöryköitä. Missään muussa ei ollut jogurtteja ja hedelmiä lukuunottamatta gluteenitonta merkintää. Menin siis joka aamu riisikakku-kanapyörykkä-jogurtti kombolla. Tallink on vaihtanut kaikilla laivoillaan olevat karjalanpiirakat Moilaksen gluteenittomiin vaihtoehtoihin ja kävinkin keittiöstä kysymässä olisiko mahdollisesti heilläkin käytössä ne samat Moilaksen piirakat, mutta ei ollut.

Ensimmäisenä iltana söimme Tempossa iltapalaksi puoliksi juustolautasen drinkkien kera. Myös yhtenä iltana olimme päivän reissailun jälkeen niin väsyneitä, että päätimme syödä dinnerin Tempossa, jossa oli kyllä todella hyvää ruokaa. Ruokalistan on suunnitellut kokki nimeltään Toomas Ojavere. Tempon hinnat olivat aika samaa tasoa kuin Suomessa, mutta pihvit sai parinkympin hintaan. Tempo on sisustukseltaan todella kotoinen ja tunnelma on lämmin, mutta trendikäs.

OSTOKSIA JA RUOKAA

Meidän hotellin vieressä sijaitsi uudehko Nautica -ostoskeskus, johon ihastuin jo viime reissulla. Nautica sijaitsee aivan D-terminaalin läheisyydessä, eli siellä on kiva viettää viimeiset minuutit ennen kotimatkalle lähtöä. Ostoskeskus on sopivan pieni, että sen jaksaa kiertää kokonaan. Alakerrassa vaatekauppoja ja muita erikoisliikkeitä sekä iso supermarket. Tykästyin kovasti alakerran vaatekauppaan nimeltä House, josta löysin vaikka mitä jo viime Tallinnan reissulla. Tällä kertaa mukaan tarttui talvitakki ja mekko – siellä oli sopivasti menossa alennusmyynnit. Talvitakki mulla on ollut haussa jo viime talvesta asti ja nyt sain sen kolmella kympillä, vaikka ei tuota talvea näytä tulevan ollenkaan.

Nautican yläkerrassa sijaitsee kaksi ravintolaa ja kahvila. Myös alakerrasta löytyy muutama kahvila sekä Hesburger jos koti-ikävä yllättää 😀 Mä olen ihan rakastunut Babyback Ribs & BBQ -ravintolaan ja tälläkin reissulla käytiin siellä syömässä. Mieheni ihastui myös kovasti tähän ravintolaan ja ehdotti joka päivä, että mentäiskö sinne uudelleen. Meillä kuitenkin on yleensä reissussa se, että haluamme syödä joka päivä eri ravintoloissa, että saa kokea mahdollisimman paljon erilaisia makuelämyksiä, joten ehkä sitten seuraavalla reissulla tänne taas uudestaan.

MINIGOLFIA OSTOSKESKUKSESSA

Nautica-ostoskeskuksessa sijaitsee ihana minigolf, jossa kävimme pelaamassa. Park Minigolf on Pohjoismaiden suurin sisätilassa oleva minigolf. Hinnat ovat alkaen 5,50€ riippuen kuinka monta rataa haluaa pelata. Me otimme koko setin ja se maksoi vajaa kymmenen euroa per henkilö. Minigolf oli kyllä tosi hauskaa, joten suosittelen tuota elämystä muillekin. Minigolfissa oli iso allas, jossa oli kaloja, se taisi olla mulle se kaikista mielenkiintoisin juttu koko radalla, sillä kävin vähän väliä juttelemassa kaloille, haha. Tallinnassa sijaitsee myös toinen minigolf, jossa on kaikkia erikoistehosteita. Sinne täytyy suunnata ehdottomasti seuraavalla kerralla.

TALLINNAN ELÄINTARHA

Käytiin viimeisenä päivänä Tallinnan eläintarhassa, jonne liput kustansi viisi euroa henkilöltä. Keskustasta eläintarhaan on noin 20 minuutin ajomatka, joten latasin kännykkääni BOLT -sovelluksen, joka on Viron oma Uber. Virossa toimii myös Uber, mutta BOLT on edullisempi kuin Uber, joten päätin tukea paikallista yritystä. Tilasin taksin hotellin eteen ja matka kustansi eläintarhaan noin 6,50€. Ehkä talvisesonki ei houkuta vierailijoita, sillä siellä ei ollut meidän lisäksi, kuin muutama ihminen. Luin paljon huonoa Tallinnan eläintarhasta, että eläimet ovat huonoissa oloissa, mutta esimerkiksi jääkarhuille oli rakennettu uusi hulppea aitaus, jossa oli kyllä tilaa touhuta. Tallinnan eläintarha on perustettu jo vuonna 1939 ja uudistuksia pyritään tekemään jatkuvasti.

Eläimillä oli ilmeisesti ollut juuri ruoka-aika, sillä kaikki eläimet pomppivat ja ilakoivat ihan hulluna. Saatiin kyllä niin hyvät naurut, kun kauriit pomppivat pöydällä ja apinat jahtasivat toisiaan banaanit kädessä. Näin myös ensimmäisen kerran ikinä Ilveksen, joka oli saanut hepulikohtauksen, kuin kotikissa. Hän juoksi hulluna käpyjen perässä ja ei välittänyt meistä tuon taivaallista. Eläintarhan opasteet olisivat voineet olla hieman selkeämmät. Tuntui, että joka paikassa oli jokin remontti menossa ja olimme jatkuvasti umpikujassa. Alueella sijaitsi tropiikkitalo, jossa oli kaloja ja liskoja. Se olikin jääkarhujen ja norsujen kotien lisäksi ainoa paikka, joka sijaitsi sisällä. Uskon, että eläintarha on paljon kivempi kesällä, kun eläimet kirmaavat suurilla ulkoalueilla. Nyt emme nähneet monia eläimiä ollenkaan, koska ne olivat sisätiloissa, minne ei päässyt.

Tallinnan eläintarha haluaa pitää eläimistä hyvää huolta ja luoda eläimille turvallisen ja stressittömän asumisen. Eläintarha järjestää paljon koulutuspäiviä esim. koululaisille. Eläintarhan kiertämisen jälkeen kävimme lounaalla eläintarhan omassa ravintolossa, sillä nälkä kurni jo vatsassa parin tunnin kävelyn jälkeen. Otin ravintolassa kanakeiton ja mieheni otti lihapullia. Olin yllättynyt hinnoista, sillä ruoat maksoivat yhteensä vain kahdeksan euroa. Eläintarha voisi kyllä mielestäni korottaa hieman hintoja, jotta saisivat kehitettyä eläimille lisää tilaa ja virikkeitä. Kuka vaan voi olla myös mukana tukemassa eläintarhaa omalla lahjoitussummalla, jonka voi tehdä täältä!

VANHA KAUPUNKI

Pyörittiin joka päivä vanhassa kaupungissa, se on vaan niin kaunis ja maaginen paikka. Käytiin siellä myös parina päivänä syömässä. Vanhan kaupungin ravintoloista jäi erityisesti mieleen Kalle Kusta, joka on ystäväni isän lemppari ravintola. Enkä yhtään ihmettele, sillä annokset olivat herkullisia ja isoja. Itse otin lohta ja mieheni pippuripihvin, mutta listalla oli myös esim. majavaa ja karhua. Vanhassa kaupungissa on ihana vaan kävellä ja ihmetellä kaupungin vilinää. Kahville ja viinille voi pysähtyä melkein missä vaan, sillä vanha kaupunki on täynnä erilaisia kahviloita, baareja ja ravintoloita. Mua huvittaa, että mieheni oli bongannut kartasta, että jossain vanhan kaupungin lähistöllä sijaitsee Jetron kebab-ravintola ja hän vonkasi joka päivä sinne. Itse en oikein innostunut ideasta, että lähdetään lomalla syömään kebua. No ehkä ensi kerralla vien sitten mieheni sinne 😀

Tämä matka oli kyllä ihana irtiotto arjesta, pienet reissut piristää aina. Tallinnaan tulee varmasti lähdettyä vielä monta kertaa, koska sinne on niin helppo ja nopea mennä. Oletko sinä käynyt Tallinnassa ja mikä sun mielestä on parasta siellä? 🙂

 

LUE MYÖS:

HÄÄPUKUA METSÄSTÄMÄSSÄ TALLINNASSA

REISSUSSA PUOLASSA: SOPOT JA GDANSK TALVELLA

REISSUSSA: SEIKKAILUA TALVISESSA BUDAPESTISSÄ

 

24 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihana lomareissu teillä ollut 🙂 Meillä on pohdinnassa syksylle ulkomaanmatka, mutta pohdiskelin, että käytäisiinkö kesällä vaikkapa juuri Tallinnassa neitokaisen kanssa – koti-Suomessakin olisi kyllä paljon nähtävää ja koettavaa..

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Lähtekää ihmeessä sinne Kreikkaan! Tallinnassa myös olisi vaikka mitä. Suomessakin on toki nähtävää, mutta täällä kaikki maksaa niin paljon enemmän 😀

 2. Raija kirjoitti:

  Tallinna on vRmadti ihan hyvä kohde talvilomalle. Matka lyhyt ja näkemistä sekä kokemista riittää.

 3. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  VIimeisimmät Tallinnan reissut olemme tehneet Fotografiskan avaamisen tiimoilta – ja toissajouluna joulun vieton merkeissä. Jouluna Tallinna onkin tosi tunnelmallinen vaihtoehto ja joulutorikin on auki myös jouluna.

 4. Päivi/ Kelvästä kartalle kirjoitti:

  Mielenkiintoista lukea tuosta Tallinnan eläintarhasta. Vielä ei ole tullut siellä käytyä, vaikka parikin kertaa on jo sinne menoa suunniteltu. Ehkä juurikin kesäaikaan tai syksyllä on tosiaan parempi aika eläintarhavisiitille.

 5. Tuula / Tuula's life kirjoitti:

  Tallinna on vienyt minulta palan sydäntä, joten on aina kiva lukea Tallinna -juttuja. Olen useamman kerran yöpynyt Tallink Spa & Conference -hotellissa, joka on siinä Express -hotellin vieressä. Siellä on ihana Spa. Tallinnassa on ihan mielettömästi katseltavaa ja jokaiselle jotakin. Tuossa Pirkko jo mainitsi Fotografiskan, se on upea museo hienoine valokuvanäyttelyineen. Ja Noblessnerin alue on ihastuttava alue – historioineen ja punaisine lyhtypylväineen ja siellä on huikea Proto -keksintömuseo.
  Kiitos Tallinna -postauksestasi <3

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Sama täällä! Vaikka siellä olen monta kertaa käynyt, niin aina löydän jotain uutta ja kiinnostavaa. Juuri tuohon Tallink Spa & Conference hotelliin olisimme päässyt edullisesti, kun samaa hotelliketjua 🙂

 6. Satu - Tsajut kirjoitti:

  Viimeisimmästä Tallinnanreissusta on todella kauan. Jossain vaiheessa haluan sinne katsomaan, miten paljon paikat ovat muuttuneet 🙂

 7. Annukka kirjoitti:

  Tallinna on ihana lähikohde. Olen yöpynyt tuossa Tallink Express hotellissa, ja mun mielestä se on tosi siisti hintaisekseen. Siinä on kaikki tarvittava, jos tarkoituksena ei oo hengailla hotellissa.

 8. Raija kirjoitti:

  Kaksi kertaa on käyty Tallinnan joulutorilla. Täytyy ottaa tuo tavaksi kun on niin lähdölläkin. Muita kokemiani Joulutoreja ovat Vilna jossa olen käynyt muutaman kerran, Riika ja Praha. Vilnasta pidän eniten.

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Mä olen kerran käynyt Tallinnan joulutorilla ja kaunis miljöö oli.
   Vilna, Riika ja Praha kuulostavat myös ihanilta ja itseasiassa kaikki nuo ovat matkalistallani 🙂

 9. Teija / Lähdetään Taas kirjoitti:

  Tallinna on kyllä ihan mahtava extempore-kohde. Ja todellakin saa edullisella hotellipaketin kun ottaa Tallink Siljan kautta lautat ja hotellin. Erikseen maksaisi enemmän. Joskin Tallinnassa on kyllä helppo käydä myös päiväseltään.

 10. Anna kirjoitti:

  Kivanoloinen reissu teillä ja ehditte tehdä. Varsinkin hyvältä kuulostaa myös tuo majoituksen hinta-laatusuhde. Tuo eläintarha oli kyllä kaikkineen todella edullinen. Toivottavasti siellä tosiaan on eläimillä kaikki hyvin. ?

 11. Raija kirjoitti:

  Tuo Moilakse on varmaan jokin virolainen firma.

 12. Raija kirjoitti:

  Me käytetään aina Eckerölinea. Joskus on ollut Tallink mutta Eckerön aikataulut ovat paremmat. Kaikkia ihania majoituksia ei laivayhtiöiltä saa joten täytyy ottaa joko booking comista tai muualta.

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Mä olen mennyt Tallinnaan Eckeröllä, Tallinkilla sekä Viking Linellä. Olen aina varannut majoituksen AirBnb:n tai Bookingin kautta. Tällä kertaa otin koko setin suoraan Tallinks Siljalta ja edullisemmaksi tuli tällä kertaa. Varmasti varaan heiltä uudestaankin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.