Hae
Diiskuneiti

RESEPTI: JUUSTOINEN KANAJAUHELIHA-PASTALAATIKKO

Mä haluaisin syödä enemmän kanaa punaisen lihan sijasta ja kanajauheliha olisi edukas vaihtoehto jauhelihalle, mutta mun mielestä se on vaan sellasta mautonta ja märkää mössöä eikä maistu miltään. Olen testannut kanajauhelihaa makaronilaatikossa, tortilloissa, lihapullissa ja kaikki on maistunut ööö.. ei miltään tai jopa pahalta. Anoppi toi meille pari rasiaa kanajauhelihaa, kun oli jostain tarjouksesta bongannut ja ajattelin, että ou nou mitä mä keksin niistä. Ajattelin, että kaikki missä on juustoa ja paljon mausteita ei voi maistua pahalta ja niin syntyi juustoinen kanajauheliha-pastalaatikko, joka on oikeasti todella syötävää. Resepti on gluteeniton, mutta fusillit voi halutessaan vaihtaa myös venhäversioon.

Valmistusaineet

  • 400 g gluteenittomia fusilleja.
  • 400 g kanan / broilerin jauhelihaa.
  • 1 purkki (400g) tomaattimurskaa.
  • 1 sipuli.
  • 1 purkki fetajuustoa.
  • 1 dl juustoraastetta.
  • 0,5 desiä vettä.
  • 2 valkosipulinkynttä.
  • Paljon mausteita oman maun mukaan: mustapippuri, suola, valkosipuli, kanamauste.

JUUSTOKASTIKE

  • 5 desiä maitoa.
  • 2 rkl voita.
  • 2 rkl gluteenitonta jauhoseosta / vehnäjauhoja.
  • 2 desiä juustoraastetta.
  • Suolaa ja valkopippuria.

VALMISTUSOHJEET

  1. Keitä ja valuta pasta.
  2. Voitele vuoka ja kaada pasta vuokaan.
  3. Viipaloi sipuli ja valkosipuli kuutioiksi.
  4. Paista sipulit ja kanajauheliha pannulla.
  5. Mausta ja lisää sekaan tomaattimurska ja 0,5 desiä vettä – anna kiehua hetki.
  6. Kaada fetat ja kastike vuokaan pastan sekaan ja sekoita.

JUUSTOKASTIKKEEN VALMISTUOHJE

  1. Sulata kattilassa voi ja sekoita joukkoon gluteenittomat jauhot.
  2. Lämmitä maito mikrossa ja kaada se kattilaan voin ja jauhojen joukkoon. Sekoita hyvin koko ajan.
  3. Kun juustokastike on hiljalleen kiehunut kaada sekaan 1 desi juustoraastetta.
  4. Kaada juustokastike kuumana pastan sekaan ja sekoita ripeästi pasta, kanakastike ja juustosoossi sekaisin.
  5. Ripottele päälle vielä juustoraastetta ja paista uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Tällä reseptillä ruoasta riittää syötävää pariksi päiväksi tai vaihtoehtoisesti päivälliseksi isolle porukalle. Olisi kiva oppia syömään enemmän kanan jauhelihaa, joten jaa alle suosikkireseptisi missä käytät kanajauhelihaa? 🙂

LUE MYÖS:

RESEPTI: PARSA-JAUHELIHAKIUSAUS FETALLA

RESEPTI: GLUTEENITON TONNIKALAPASTA UUNISSA

RESEPTI: JAUHELIHA-PERUNA KASVISLAATIKKO

 

11 kommenttia

  1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

    Täytyy kyllä myöntää etten kanajauhelihaa ole tainnut käyttää kuin ihan pari kertaa o.O

  2. villananna kirjoitti:

    Tämän tyyppistä on tullut välillä tehtyäkin 🙂

    https://villananna.vaikuttajamedia.fi

  3. Marjo kirjoitti:

    Kanajauhelihaa en ole varmaan käyttänyt koskaan. Mikset sitäkin voisi joskus kokeilla.
    Kiitos reseptistä ja kivaa uutta viikkoa 🙂

    https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

  4. Minna M / Kiljusten blogi kirjoitti:

    Kananjauhelihaa tulee ostettua harvemmin. Yleensä ostan kanaa suikaleina tai paloina. Atrian sivuilla näkyi olevan hyvin vinkkejä kanan jauhelihan maustamiseen.
    https://www.atria.fi/reseptit/ruokateemat/teemat/broilerin-jauhelihan-maustaminen/

    • Diiskuneiti kirjoitti:

      Mäkin ostan yleensä vain kanasuikaleita, koipia tai pihvejä. Jotenkin tuo kanajauhis maistuu ihan erilaiselta kuin kana 😀

  5. satu kirjoitti:

    Tein ja tuli tod hyvää, teen uudestaanki. Tomaatti ei maistunut ollenkaan ja fetan sijasta käytin koskenlasija voimakasta paketin. Oikein laiska vois ostaa Dolmion ison valkokastikkeen valmiina. Tämän kun joku vielä säätäis Slow cookkeriin ja kaikki raakana ni olis niin upeeta.

    • Diiskuneiti kirjoitti:

      Jee mahtava kuulla! Toi on muuten hyvä idea, että koskenlaskijaa tai Dolmiota. Täytyypä itsekin testata tolla tyylillä 🙂

  6. Kielo kirjoitti:

    Oon tehnyt lihapullia, joihin olen käyttänyt luomu sipulikeittoainesta. Tulee tosi hyvän makuisia. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.