Hae
Diiskuneiti

RESEPTI: HELPPO JA MAUKAS JAUHELIHA-RIISIVUOKA

*Sisältää mainoslinkkejä

Googlasitko ruokaa riisistä ja jauhelihasta ja päädyit tänne? No olet oikeassa paikassa, sillä koko blogihistoriani suosituin resepti on ehdottomasti jauheliha-riisivuoka, joka on maukasta sekä maailman helpointa valmistaa. Teen itse tätä noin kerran kuukaudessa, sillon kun ei oikeen jaksa kokata, mutta kunnon ruokaa on saatava. Sinun tarvitsee ainoastaan paistaa jauheliha ja heittää kaikki ainekset sekaisin uunivuokaan – riisiä ei tarvitse edes keittää, vaan se kaadetaan raakana vuokaan.

PS. muistakaa aina tilata mausteet ja liemikuutiot *Matsmartin hävikkiruokakaupasta. Saatte mausteet edullisesti ja samalla olette mukana vähentämässä Suomen ruokahävikkiä. Lue lisää Matsmartista *tästä tai hyppää mausteostoksille *tästä.

Valmistusaineet

  • 2,5 desiä riisiä (ei saa olla pikariisiä).
  • 1 sipuli.
  • 400 grammaa jauhelihaa.
  • Mausteita: valkosipuli, jauhelihamauste, oregano, suola.
  • 2 desiä herne-maissi-paprikaa.
  • 7 desiä kuumaa lihalientä (eli 1 liemikuutio sekoitettuna 7 desiä vettä).

Valmistusohjeet

  1. Paista jauheliha ja lisää sekaan pilkottu raaka sipuli sekä haluamasi mausteet. Itse tykkään käyttää valkosipulia, jauhelihamaustetta ja oreganoa.
  2. Kaada vuokaan raaka riisi, paistettu jauheliha ja jäiset herne-maissi-paprikat.
  3. Lämmitä vedenkeittimessä 7 desiä vettä kiehuvaksi. Kaada vesi isoon kannuun tai kulhoon ja lisää veden sekaan yksi lihaliemikuutio ja sekoita kunnolla esim. haarukalla.
  4. Kaada kuuma lihaliemi-sekoitus vuokaan muiden ainesten päälle. Sekoita kunnolla ja katso, että kaikki ainekset peittyvät lihaliemiveden alle.
  5. Paista uunissa 200 asteessa 40 minuutta.

Oletko jo testannut tätä reseptiä tai aiotko testata? 🙂

 

LUE MYÖS: 

VIISI GLUTEENITONTA JA MAIDOTONTA ARKIRUOKAA

21 kommenttia

  1. Sonja kirjoitti:

    Tää onki testaamisen arvoinen arkiruoka! 🙂

  2. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

    Hernemaissipaprikalle pitäisi kyllä keksiä joku korvike, sillä se on ehdoton inhokkini 🙂
    Mutta helpolta tuo ainakin vaikuttaa.

  3. Mia kirjoitti:

    Kiitos vinkistä, menee kokeiluun!

  4. Diiskuneiti kirjoitti:

    Hehheh no sen voi jättää kyllä laittamatta. Sekaan voi heittää melkeen mitä vain esim. ananas voisi olla myös hyvää 🙂

  5. Nina / Monta syytä rakastaa kirjoitti:

    Oi tämä vois tosiaan toimia meidänkin kiireisessä arjessa, kuulostaa sopivan helpolta. 🙂

  6. Mökkiläinen kirjoitti:

    Olin tekemässä jauhelihakastiketta ja aloin jauhelihat paistettuani etsimään josko tekisikin jotain muuta ja löysin tämän ohjeen. Mökillä ei sattunut olemaan hernemaissipaprikaa. Riisin korvasin riisi-ohralla ja kas hyvää tuli.
    Kiitos helposta ohjeesta ?

  7. Maija kirjoitti:

    Just laitoin uuniin ??

  8. Tanja kirjoitti:

    Olipas hyvää. Vatsataudista toipuvalle taaperollekin maistui hyvällä ruokahalulla.

  9. Tuula kirjoitti:

    Voiko käyttää puuroriisiä? Entä minkä kokoiseen vuokaan suurinpiirtein?

    • Diiskuneiti kirjoitti:

      Ihan sellainen normaalikokoinen vuoka. En uskalla kyllä sanoa puuroriisistä, se voi mennä ihan mössöksi – mutta kokeile ja kerro mullekkin 😀

  10. Tuula Käsmä kirjoitti:

    Laitoin puuroriisiä desin enemmän paremman puutteessa ja nesteeksi kookosmaitoa ja lihalientä kaksi desiä enemmän kuin ohjeessa. Ihan hyvää tuli. Käytän vastakin tätä riisiä, mutta nestettä pitää lisätä vielä desillä.

  11. aino kirjoitti:

    Tää on mun vakkari ruoka jos teen perheelle ruokaa😄 Helppo tehdä ja kaikki tykkää!
    -17v tyttö

  12. MKM kirjoitti:

    Hyvää tästä tulee, monta kertaa tehnyt!

    Teinpä tästä pari kertaa kanan jauhelihalla variaation jossa maustoin paistetut jauhikset fajita-maustepussilla ja korvasin lihaliemikuution kanaliemikuutiolla, muuten sama. Sekin maistui ihan hyvin, mutta en ehkä sanoisi paremmaksi. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *