Hae
Diiskuneiti

MINILOMALLA YSTÄVÄN KANSSA GDANSKISSA

Meille sattui ystävän kanssa pari viikkoa kesälomaa samaan aikaan ja päätettiin, että nyt lähdetään kahdestaan jonnekkin reissuun. Meillä oli kriteereinä, että lennon pitää olla lyhyt ja mielellään sen pitäisi lähteä Turusta. Matkojen kartoituksen jälkeen meillä oli kaksi vaihtoehtoa Puola tai Latvia ja päädyimme Puolan Gdanskiin, koska se oli jonkin verran Riikaa edullisempi. Sen enempää pohtimatta ostin meille Wizzairilta lennot, jotka kustansi noin 50 euroa per suunta. Asunnon varaaminen meni myös aika helposti, sillä taidettiin ottaa tyylin toka majoitus mitä katseltiin bookig.comin kautta 😀

Meillä lähti lento viime perjantaina seitsemän aikaa illalla Turun lentokentältä. Olin käynyt saman päivän aamulla vielä ripsihuollossa ja vaihtamassa vähän rahaa zloteiksi. Meillä oli yhteinen 10 kg matkalaukku, koska matkalaukkujen hinnat olivat Wizzairilla aivan jäätäviä. Pakattiin osa tavaroista käsimatkatavaroihin ja loput ruumaan menevään laukkuun, joka sitten painoikin 12 kiloa ja siitä tuli 24 euroa lisämaksua. Lento meni mukavasti alle 1,5 tunnissa ja saavuimme Gdanskin lentokentälle varttia vaille kahdeksan illalla. Meidän oli tarkoitus ottaa lentokentältä asunnolle Uber, mutta meillä kummallakaan ei toiminut kännykässä netti, joten otettiin kadun varrelta ihan normi taksi, joka kustansi noin 17 euroa.

Meidän asunto Zefiro Chmielna oli uudehko ja moderni rakennus noin 10 minuutin matkan päässä vanhasta kaupungista. Asunto oli pienehkö yksiö parvekkeella ja se maksoi kolmelta yöltä 224 euroa. Huone oli kivasti sisustettu ja sieltä löytyi kaikki tarvittava. Kokkailtiin aamupalat itse ja oli tosi kätevää kun asuntoa vastapäätä oli pieni kauppa sekä muutama ravintola. Hintaan sisältyi myös alakerran allasosaston käyttö, missä me ehdittiin käymään vain yhden kerran. Zefiro Chmielna sijaitsee ihan Gdanskin joen varressa ja meidän parvekkeelta olikin osittainen jokinäkymä.

Ekana päivänä oltiin vasta joskus yhdeksän aikaa illalla kämpillä ja käytiin nopsaan lähimarketissa ostamassa iltapalaa ja käytiin yksillä drinkeillä. Sain aivan upean drinkin, johon oli tehty puolikas kukkaseppele orkideoista. Siis wau mikä panostus ja drinkin hinta oli joku viisi euroa! Nukuttiin ekana yönä pitkät yöunet ja oltiinkin jo 12 aikaan lounaalla vanhassa kaupungissa. Syötiin Mojitossa todella hyvät kana-ceasarsalaatit ja suunnattiin vatsat täynnä Madison-ostoskeskukseen. Ei voitu kauheasti shoppailla mitään, koska meillä oli yhteinen 10kg ruumalaukku, mutta kesähatun ja yhden merkon ostin. Käytiin ostoskeskuksen Netto supermarketissa hakemassa kämpille lisää syömistä ja juomista, hypättiin Uberin kyydissä takaisin asunnolle valmistautumaan illan rientoihin. Käytiin illalla syömässä Steak House salaatissa pihvisalaatit (aivan älyttömän hyvät) ja loppuilta kuluikin sitten aamuun asti baarikierroksella sos!

Sunnuntai-aamuna oli hieman raadohko olo ja päästiin syömään läheiseen ravintolaan vasta joskus kolmen aikaa iltapäivällä. Siitä sitten lähdettiin seikkailemaan vielä vanhaan kaupunkiin ja käytiin vetämässä aivan sika hyvät tapakset Hola Tapas-ravintolassa. Käytiin muutamilla drinksuilla ja päätettiin ilta dinneriin Jack’s Barissa, joka oli totaalinen pettymys. Ruoka oli aivan mautonta, ihan kuin pikkulapsille tehtyä – ei jatkoon!

Maanantai-aamulla olikin aikanen herätys, sillä asunto piti luovuttaa siivottuna jo 11 aikaan. Otimme Uberin suoraan lentokentälle ja syötiin ja juotiin siellä. Jollain ihmeellä oltiin saatu matkalaukusta niin paljon painoa pois, että kotimatkalla se painoi enään 9,6 kiloa. Gdanskin lentokentällä oli aikamoista säätöä, kauheat jonot ja hyvä, että ehdittiin edes koneeseen. Oli kyllä ihana miniloma Gdanskissa ja parasta seuraa. Naurettiin ystävän kanssa aamusta iltaan, joten tämä matka oli aikamoinen piristysuihke.

SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:

Diiskuneiti Instagram

Diiskuneiti Facebook

Follow my blog with Bloglovin

LUE MYÖS:

YSTÄVÄN YLLÄTYSJUHLAT ONKIMAANJÄRVELLÄ

KESÄKUUN KASVOSUIHKE SUOSIKKI: WELEDA CACTUS HYDRATING MIST

KESÄLOMAN BUCKET LIST

4 kommenttia

 1. Mira/ Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

  Kuulostaa ihanalta reissulta, tuollainen pitäisi joskus itsekin päästä tekemään 🤩

 2. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  kiva reissu teillä ollut 🙂

 3. Tuula / Tuula's life kirjoitti:

  Gdanskissa on aina ihanaa viettää minilomaa. Ihastuttava kaupunki. Turusta pääsee näppärästi ja edullisesti Gdanskiin, joten sitä on hyödynnetty useammankin kerran. Gdanskista tosiaan löytyy kivoja ruokapaikkoja ja myös mielenkiintoisia museoita.
  Mukavaa juhannusviikkoa <3

 4. villananna kirjoitti:

  Ai että kun tekisi mieli lähteä kiertämään Puolaa. Se saa kuitenkin odottaa, sillä jouluna mennään vähän isommin liikkeelle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.