Hae
Diiskuneiti

REISSUSSA: SEIKKAILUA TALVISESSA BUDAPESTISSÄ

Loppuvuodesta tuli erittäin vahva fiilis, että pian on pakko lähteä pitkästä aikaa lomailemaan jonnekin uuteen kaupunkiin. Olen tottunut reissaamaan 1-3 kertaa vuodessa, mutta nyt parina viime vuotena en ole käynyt muualla kuin Puolassa ja päätin, että nyt täytyy lähteä reissuun. Ehtoina minulla oli, että kohde sijaitsee suhteellisen lähellä ja, että sinne saisi matkat edullisesti. Pyörittelin eri vaihtoehtoja ja TOP 3 listassani oli Lontoo, Budapest ja Praha. Päädyin ostamaan lennot Budapestiin, Unkariin ja voin kertoa, että kyllä kannatti, sillä rakastuin kaupunkiin ihan totaalisesti.

Valitsin matkan ajankohdan tammikuulle 2017 ja etsin lentoja Momondon, Hotels.comin ja muiden lentohaku -sivustojen kautta. Löysin edulliset lennot Ticket.fi -sivustolta, josta ostin meno-paluulennot minulle ja poikaystävälleni 140 euron kappale hintaan.

 • Kohde: Budapest, Unkari.
 • Lentoyhtiö Finnair, meno-paluu 140 euroa.
 • Lentoaika Helsingistä 2h 10 minuuttia.
 • Unkarissa aikaero -1 tunti.
 • Turusta Helsinki-Vantaalle matkustimme Onnibus Flyerilla ja bussimatkan hinnaksi tuli kahdeksan euroa kahdelta hengeltä, ihan sairaan edullista! 😀

Tykkään yleensä ottaa ulkomailla hotellin sijasta asunnon, sillä niissä on oma keittiö ja ne ovat edullisimpia kuin hotellit. Hotelleissa ainoa hyvä juttu minun mielestä on se, että siellä tarjotaan aamupala, mutta minua ärsyttää herätä ja laittautua sitä varten, eli suomeksi sanottuna: en koskaan pääse sinne hitsin aamiaiselle saakka 😀 Minusta on mukavaa valmistaa aamiainen itse ja samalla rauhassa voi meikkailla ja makoilla yövaatteissa.

Budapestistä vuokrasin asunnon Hi5 Apartments -sivustolta, joka vuokraa eri kokoisia asuntoja ympäri Budapestiä. Asunnossa oli yksi huone, jossa oli keittiö ja ylätasaantella sijaitsi sänky, lisäksi asunnossa oli erikseen suihkuhuone sekä vessa. Vaikka asunto oli pieni, niin oli se modernisti remontoitu sekä sisustettu ja se sijaitsi ydinkeskustassa, josta oli lyhyt matka kaikkialle. Kämpän hinnaksi tuli yhteensä noin 98 euroa kolmelta yöltä (to-su). Ostin myös samalta sivustolta lentokenttäkuljetukset ja ensimmäiselle aamulle tilasimme aamupalat suoraan asuntoon. Lentokenttäkuljetukset olivat 24 euroa suunta ja aamiainen oli 5 euroa per pää.

Saavuttiin Budapestiin torstaina 11 aikaan aamupäivällä. Ekana päivänä tutustuttiin rauhassa kaupunkiin, syötiin, juotiin ja käytiin tutkimassa paikallisten ruokakauppojen tuotteita. Illalla väsy tuli nopeasti, sillä olimme heränneet kuitenkin jo 03:30 aamulla. Olin tosiaan tilannut aamupalat asunnolle perjantai-aamuksi kello 10:00. Ovikello soi perjantai aamulla ja kömpisin tukka sotkussa avamaan ovea. Aamupalat toimitettiin asunnon ovelle söpössä puulaatikossa, jossa luki ”good morning”.

Aamiaisen jälkeen lähdettiin suuntamaan kohti Széchenyin kylpylää, joka sijaitsee Budapestin kaupunginpuistossa. Katsoin, että puistoon oli asunnoltamme vain 3,6km ja halusin kävellä sinne, että saa samalla nähtyä mahdollisimman paljon kaupunkia. Kun astuimme ulos, niin ulkona satoi ihan täysillä räntää ja kadut olivat aivan loskassa. Mietin vain, että ihanaa – eikö juuri tuota ilmaa lähdetty suomesta karkuun 😀 Nappasin kadun kulmasta suosiolla taksin, joka vei meidät noin 8 euron hinnalla kylpylään.

Kylpylä oli todella suuri ja olimme vähän eksysissäkin siellä. Kylpylässä oli kymmeniä altaita, mutta me jumiuduttiin ihan täysin ulkoaltaaseen, jossa oli 38 astetta lämmintä vettä ja samaan aikaan taivaalta satoi meidän päälle räntää – hauska kokemus 😀 Ulkoaltaat olivat niin täynnä höyryä, ettei altaissa nähnyt juurikaan eteensä. Kylpylä oli ihan mielettömän upea paikka ja suosittelen käymistä siellä, jos matkaatte Budapestiin joskus.

Sisälle maksoi noin 15€ per henkilö ja kylpylässä tuli vietettyä useampi tunti. Koska räntää satoi koko päivän, niin otimme taksin myös lähtiessämme takaisin asunnolle. Kävimme illalla syömässä unkarilaisessa ravintolassa, jossa otimme alkuruuaksi gulassikeitot ja pääruuaksi otettiin jotain Budapestin erikoista kokin suosituksesta. Ruoka oli super hyvää ja tuo gulassikeitto oli vähän kuin mummin tekemää lihasoppaa, nam – täytyy ehdottomasti testata tuota gulassikeittoa myös kotona. Paras pubi oli ehdottomasti meidän mielestä Pointer’s Pub, koska eksyttiin sinne joka päivä, hups 😀 Siellä oli tosi ihana tunnelma, hyvää livemusaa ja edullisia juomia.

Lauantaina valmistettiin aamupalat itse. Ostettiin edellisenä iltana marketista voileipätarvikkeet asunnolle ja tein meille kuohuviinistä ja appelsiinimehusta Mimosat, koska loma 😀 Syötyämme lähdettiin Budapestin eläintarhaan, jota olin odottanut varmaan eniten koko reissussa. Eläintarha sijaitsi myös kaupunginpuistossa ja se oli itseasiassa melkein kylpylää vastapäätä. Lauantaina ilma oli niin hyvä, että kävelimme noin 3,6 kilometriä eläintarhaan.

Eläintarhaan maksoi sisälle 7,50€ ja kun saimme kartat käteemme, niin tajuttiin, että siellä menee useampi tunti, koska eläintarha oli todella suuri. Tykkäsin kovasti paikasta, koska se oli kaunis, vanha ja siellä oli paljon erilaisia eläimiä. Ehkä pelottavin oli lepakkokuja, missä lepakot vaan lensivät vapaasti meidän päiden yli ja roikkuivat viereisissä puissa siten, että niihin olisi päässyt vaikka koskemaan. Lemppari eläimiä olivat tiikerit, aavikkokissa, kummituseläin, leijona-apina ja tietenkin pingviinit, koska ne vaan ovat niiin söpöjä 🙂

Eläintarhan jälkeen kävelimme takaisin asuntoa kohti ja jäimme syömään Taj Mahal nimiseen intialaiseen ravintolaan. En ollut aikasemmin ennen käynyt intialaisessa ja en oikein tiennyt kuinka tulista ruokaa odottaa, mutta tykkäsin ruuasta ihan hirveästi, joten pitää ehdottomasti käydä testaamassa Turunkin intialaiset ravintolat. Illalla käytiin vielä juomassa pari driksua ennen nukkumaan menoa ja kumma kyllä, mutta oltiin joka ilta ennen 01 jo nukkumassa asunnolla 😀

Sunnuntai-aamulla asunto piti luovuttaa kello 11 ja avaimet piti toimittaa Hi5 Apartmentsin toimistoon. Toimisto oli noin kilometrin päässä asunnosta ja koska lentomme lähti suomeen vasta 19:20 illalla, niin jätimme toimistoon matkalaukkumme ja lähdimme vielä kiertelemään kaupunkia. Käytiin katselemassa  nähtävyyksiä ja otettiin viinilasilliset paikallisessa jokilaivassa, josta aukeni upea näkyvä Tonavan jokeen sekä suosittuun nähtävyyteen, ketjusiltaan. Ennen lentokentälle lähtöä käytiin syömässä Ocean Bar Budapest -nimisessä ravintolassa, jossa tuli fiilis kuin olisi aurinkolomalla ollut: lattia oli hiekkaa, ravintolassa oli palmuja, simpukoita ja aurinkotuoleja. Mua harmitti niin kovin, että miksi löydettiin toi ihana ravintola vasta vikana päivänä.

Koko reissu oli todella ihana ja pidin hirveästi Budapestistä, sillä siellä oli todella paljon nähtävää, tekemistä ja hyvää ruokaa. Mukavaa oli myös se, että lentoaika oli lyhyt ja hintataso paikan päällä oli todella edullinen. Ajattelinkin laittaa tähän alle minun TOP 5 lemppari juttua Budapestistä, joita tulen varmasti muistelemaan lämpimästi.

TOP 5 PARASTA ASIAA BUDAPESTIN MATKALLA

 1. Széchenyin kylpylä.
 2. Eläintarha.
 3. Nähtävyyksiä oli runsaasti.
 4. Hyvää ja edullista ruokaa.
 5. Hyvät ostosmahdollisuudet.

MITÄ MEILTÄ JÄI KOKEMATTA, MUTTA MITÄ KANNATTAISI KOKEA BUDAPESTISSÄ

 • Rauniobaarit sijaitsevat vanhassa juutalaiskorttelissa, jossa raunioihin on rakennettu opiskelijoiden toimesta upeita baareja.
 • Margaritin saari sijaitsee keskellä Tonavan jokea ja sinne pääsee siltaa pitkin.
 • Linnakkeelta on upeat näkymät kaupunkiin ja siellä voi illastaa romanttisesti.

VINKKEJÄ BUDAPESTIIN

 • Jos haluat mennä illalla syömään, niin ravintolaan kannattaa tehdä pöytävaraus! Meiltä kysyttiin joka paikassa pöytävarausta ja yhteen suosittuun ravintolaan emme mahtuneet ilman varausta.
 • Avaa Tripadvisor ja katso sen avulla minne kannattaa suunnistaa syömään, drinksuille ja ostoksille.
 • Tippiä kuuluu jättää ainakin 10%, mutta yleensä se on jo valmiiksi lisätty laskun loppusummaan.
 • Ravintoloiden hintataso vaihtelee suuresti ja kannattaa lukaista ravintoloiden menu ennen kuin astuu sisään.

Oletko sinä käynyt Budapestissä tai suunnitteletko matkaa sinne? 🙂

8 kommenttia

 1. Tanja1974 kirjoitti:

  Miekin oon tuolla käyny, aiwan ihana kaupunki. Tuli muistot vain mieleen sinun kirjoituksestasi 🙂

 2. Anniina kirjoitti:

  Mullakin tulee ihan muistot mieleen 😀 Kävin Budapestissa pari vuotta sitten maaliskuussa. Käytiin tuolla kylpylässä myös, ihana paikka. Rauniobaarit oli tosiaan myös kokemisen arvoisia 🙂

  • Diina-Maria Laakso kirjoitti:

   Harmi ettei me ehditty rauniobaareihin, tosin en tiiä olisko ne olleet kauhean kivoja räntäsateessa? 😀 Ehkä ensi kerralla sitten. Kylpylä oli kyllä niin ihana paikka 🙂

 3. Martina kirjoitti:

  Ihana tuo aamiaisboksi! Oli kiva lukea talvisesta Budapestista. Meillä on ollut vaikka kuinka kauan suunnitteilla reissu Budapestiin keväällä, kesällä tai syksyllä, mutta kiva kuulla että myös talvi on toimiva vaihtoehto. 🙂 Kylpylä loskasateessa kuulostaa itse asiassa paljon ihanammalta elämykseltä kuin kylpylä kesällä.

 4. Iida in Translation kirjoitti:

  Budapest on ihana! <3

  Mäkin olen käynyt siellä talvella, jolloin tuon samaisen kylpylän ulkoallas todellakin oli parhaimmillaan. Mieleen jäi myös ihanat kahvilat, upea palatsi ja historiallinen taidemuseo kukkulan päällä, jonne pääsi köysiradalla. Tuonne olisi kiva päästä uudestaan, vaikka kesällä! 🙂

 5. Teija / Lähdetään Taas kirjoitti:

  Olen käynyt Budapestissa niin monta vuotta sitten, että olisi kyllä jo aika palata. Matkasta taitaa olla yli 15 vuotta pian, heh.

  Minä olen ehdottomasti hotellien aamiaisten kannattaja, enkä kyllä vaivaudu laittautumaan niille mitenkään 🙂 Jos majoitun sellaisessa paikassa, missä aamiaista ei ole tarjolla, menen usein johonkin ravintolaan aamiaiselle. Ruoka on matkalla niin parasta.

 6. Merja / Merjan matkassa kirjoitti:

  Olen käynyt Budapestissa kerran ja siitäkin on jo monta vuotta. Mekin kävimme kylpylässä ja siellä oli niin sekavat ohjeet (tai ei kunnon ohjeita lainkaan) niin hermot meinas mennä moneen kertaan ennenkuin päästiin pulikoimaan. Teimme myös illallisristeilyn, joka oli myös kiva ja näki Budapestin iltavalaistuksessa joelta käsin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.